Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antibiyotiği erken bırakmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61887
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 06:46

Konu: Antibiyotiği erken bırakmak
Mesajı Yazan: İstanbul
Konu: Antibiyotiği erken bırakmak
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 13:33
Hocam sizi daha yeni yeni tanıyorum, makale ve maillerinizi okuyorum. Çocuklarımızı sağlıklı büyütmek için bütün çabamız. Sizin de yardımınızla. Tam 1 hafta önce 3,5 yaşındaki kızım anlından 38 derece ateşi vardı ve boğazında beyazlıklar vardı. Gittiğimiz hekim klamoks yazdı. 300mg sabah akşam kullandım. 2.günü başka bir doktora götürdüğümde ki ateşi geçmişti, strep a testi yaptı ve sonuç negatif çıkınca ilacı bıraktırdı.4 gün sonunda ise anlından 39 dereceye yakın ateş başladı. Boğazındaki beyazlıklar çok azalmıştı.Şimdi biraz artmış durumda. Antibiyotiği bıraktığımızdan mı kaynaklandı bu durum,biraz endişelendik açıkçası.
Bu durum bakterilerle ilgiliyse aynı antibiyotikle mi devam etmeli yoksa değiştirmeli mi.Çocuğa kan testi yapmadan vermeyeceğiz antibiyotik.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 19:50
Grip geciriyor.. Sakin Cocuk doktorlarina inanmayin. 
Ates_Koku+Pas uclusune bakin.
Cok okumaniz lazim.. Yoksa bu Cakallar sizi devamli isirirlar. 
Basindan beri Antibiyotiklik bir durumu yoktu..
Ayrica da; 3,5 yasinda Streptokok enfeksiyonu OLMAZ!! 
Kan Sayimi yaptirirsaniz, mutlaka MONO degerine bakin.. Yuksek cikmasi: gene viral bir enfeksiyon olan
 Enfeksiyoz Mononukleoz  hastaligi oldugunu gosterir. Tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir. 
Bu konuyu da Bilhassa okuyun. 

Mesajı Yazan: bahar1317
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:03
Hocam cocuklarda mono degerinin referans araligi nedir. Hangi degerden sonra enfeksiyoz mononukleoz dusunmeliyiz.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 20:35
0-3 gunluk    : 5-7
1-2 hafta      : 6-10
1-6 ay          : 4-7
7 ay ve yukarisi  : 3-6 

Esasinda, tek basina MONO degeride bazen yeterli olmaz, ayni tabloyu; Coxsackie viruslarida yapar.. 
O yuzden, Mono-Test diye bir tahlil vardir, esas bu tahlil ile belli olur. Ama, dogru sonuc icinde, 3-4 gun gecmis olmasi gerekir. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 21:56
İnşallah griptir hocam, dediklerinizi uyguluyorum. Çok hafif cıvık kaka yaptı.Belkide hastalığın etkisidir. Ateşini düşürmek zorunda kaldım, anlından 39,2ydi ateşi. 4 saat sonra ateşi çıktı 4 saat daha bekledim tekrar düşürdüm.Şu an 6 saat geçti hala çok hafif ateşli. Eğer tekrar ateşi tekrar fazla yükselirse kan sayımı yaptıracağım, sonuçlarını paylaşırım.
Aslında bir hatamda doktorun verdiği asisti kullanmak oldu. Çocuk daha çok öksürdü 2 gün sonra bu hadiseler gerçekleşti. Günde 1 ölçek verdim ama faydadan çok zararı oldu gibi.

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2018 Saat 23:59
Hala bu sahtekar ilacini kullanan var demek ki!!! Epeydir yazan doktor yoktu, demek Ilac firmasi gene doktorlara "guzellik" yapmaya basladi!!!
Sakin kullanmayin.. Surup sekli bir tek; Parasetamol zehirlenmelerinde, "pan zehir" olarak kullanilir. 
Ates ile de fazla ugrasmayin.. Ates ile ilgili 3 makaleyi de okuyun. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 00:20
Okudum hocam.Sağolun var olun.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 20:30

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 20:39
Hocam öncelikle selamlar. Tahlil sonuçlarımızı paylaşmaya çalıştım , umarım sorunsuz görünür. Dün akşam üstü ateşi alından 39 olunca ateşini ateş düşrücü ile düşürdüm.  24 saat ateş olmadı şimdi alnından 39 a kadar varan ateşi var. CRP tahlillerde 100 e yakın çıkmış. WBC değeri sınır içinde.Antibiyotik vermiyorum. Ama geçen hafta başlayıp bıraktığımız antibiyotiğn buna sebep olup olmadığını da merak ediyorum.
Değerlei birde siz yorumlarsanız memnun oluruz hocam.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 01:49
Alakasi yok.. 
WBC degeri olmadiginda; Ates+Koku+Pas arazlarina bakin. Eski mailerde cok anlattim.. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 23:48
Hocam sizi tekrar rahatsız ediyorum. Bizim kızın yanaklarında egzama benzeri bir şey oluştu. Ani şekilde.Uyurken farkettim ve kaşınıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 00:52
Daha dikkayli baktım fakat uyuduğu için tam anlayamadım, göz altı bölgesinden yanaklarına doğru noktasal değil yaygın bir görüntü var.  Geçirdiği gribin etkisi olabilir mi?Yüksek crp ile ilgili bir bağlantısı var mı hocam, teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 04:42
Diz kapaklarının üzerindede oluşmuş,kaşıyor.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 05:07
Eger; yanaklardaki dokuntu; "Kelebek kanadi" seklinde ise, 5.Hastaliktir. Virutik olup, bir onemi veya tedavisi yoktur..

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 19:22

Döküntü bu şekilde.En belirgin anında çektim biraz soluklaştı. Dirsek, diz, bilek ve bacak üzerinde simetrik şekilde kabarmalar mevcut. Kaşınmıyor ve acımıyor.
Ayırıca gün içinde bir iki kere karnım ağrıyor dedi. 2 gündür tuvaletini yapmamıştı. CRP nin yüksek olduğunu belirtmiştim, karın ağrısı artarsa şüphelenmemimiz gerek bir durum var mı hocam?Yardımlarınız için teşekkür ederim...

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 19:49
Diğer yanakta biraz daha az döküntü var.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 19:56
5. Hastalik, bir tedavi gerekmez, kendiliginden iyilesir. 
CRP'ye kafaniza takmayin.. CRP sahtekarligini eski maillerden okuyun.. 
Tamamen Turk doktorlarinin; sirf herkese Antibiyotik yazabilmek icin, uyguladiklari  bir sahtekarlikdir. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 20:04
Teşekkür ederim hocam.
Banyo yaptırmamızda bir sakınca var mı?

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2018 Saat 03:01
Su cicegi DAHIL, her hastalikta cocuk yikanir!!!

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2018 Saat 18:14
Hocam kızımın döküntüleri sabah uyanınca geçmiş oluyor fakat öğleden sonra azda olsa belirginleşiyor.Ama ilk günkü kadar değil. Bu 5.hastalık bu şkilde mi bir yol izler. Ayrıca biz yteişkinlere bulaşırsa tehlikeli bir duruma sebep olur mu?
Hocam büyük kızımda eş zamanlı ateşlendi tek gece ateş oldu onda döküntü görülmedi.(ateşin üstüne 3 gün geçti) Fakat büyük kızım gri renkte cıvık kaka yaptı. Bu kaka bir soruna işaret eder mi?
Teşekkür ederim Kadir Hocam. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2018 Saat 19:00
5. Hastalik dokuntusu, 4-5 gun surebilir. Bir zarari yoktur, Cocukluk cagi hastaligidir. 
kaka onemli degil, yedikleri ile ilgili. Bunun icin ilac kullanmayin.. 
…………………………..S O N...…….

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat