Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir emilimi sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61895
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 16:08

Konu: Demir emilimi sorunu
Mesajı Yazan: Sevday
Konu: Demir emilimi sorunu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 01:36
Kadir bey merhaba
Daha önce demir eksikliği ile ilgili yazmıştım size hgb:9.6 ferritin 2.1 di değerlerimiz tavsiyenizle ilaçları kullanmadık et e ağırlık verdik tekrar kan tahlili yapıldı sonuçların fotoğraflarını ekleyeceğim aşayığıya..

Bu kez b12 ve demirin bağlama gibi o değerleri de istemiş dr ve sonuçlara göre demir var ama demir deposu boş dedi yazdığım ilaçları kullanın değerlerde değişme olmazsa demir emiliminde sorun vardır onu araştırırız dedi. O ne demek b12 ile ilgisi var mı anlamadım sordum ama açıklama da yapmadı ilaçlar bitince geldiğinizde konuşuruz tekrar dedi.. B12 nin demir eksikliğiyle ilgisi var mı o yüzden mi istedi acaba biz? Yoksa sizin dediğiniz gibi farklı amaçlar mı..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 01:49
A

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 01:50
[URL=https://hizliresim.com resim görüntülenmedi

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 01:52
[URL=https://hizliresim.com/XMopy5

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 04:02
Bu sitenin resimleri acilmiyor!! 

www.yollayap.com   sitesinden gonderin.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 04:27

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 04:28

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 04:29

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2018 Saat 18:49
Ne Anemi var, ne Antibiyotik gereken bir durum VAR!! 
Sakin verilen ilaclarin hicbirini ALMAYIN.. 
Bu B12 bakma geri zekaliligi, malesef Turkiye'de cok yaygin.. 
B12 vitamin ampulerine bir bakin.. Renkli olduklarini goreceksiniz.. Bu renk, B12 vitaminini gunes isinlarindan
 korur.. Eger; Kan alindiginda; hemen bakilmasi veya renkli tup icine alinmasi gereklidir. 
Bu salaklarin bunlardan haberleri yoktur. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 02:47
Boşuna iğne olacaktı her hafta çocuk demekki.. Evet b12 pembe kırmızı arası bir renkte.. Bu arada gittiğimiz poliklinikte laboratuvar yoktu zaten, kan sonucuna bizim hemen bakılmadı sabahtan verdik belli bi saate kadar kan toplanıp sonra başka bi bağlı olduğu hastaneye gönderilip orda bakılıyor artı normal tüpe koyuldu kan renkli tüp değildi, söylediğinize göre b12 sonucu tamamen asılsız o zaman.. bu nasıl bişey akıl erdirmek zor bebekleri ilaca boğmuşuz buralarda..
Peki doktor bey ferritin in demeir ve hgb değerleri düşükken dw yüksekken de hep düşük olması (hep 2.1) bi sorun teşkil eder mi? Ne bileyim onu yükseltmek için de gıdalardam ete mi ağırlık vermek mi gerekiyor yoksa kendiliğinden geçici bi durum mudur..

Çok teşekkür ederim bu arada her zaman dualarımdasınız.. vaktinizi ayırıp bilgilendirme ve yönlendirmeler için minnettarım.. Rabbim ülkemize yeniden sizin gibi dr lar nasip etsin.. İyi çalışmalar..

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 05:05
HGB:10,3g/dl  daha hala ne sorup duruyorsunuz??
10 seneden beri anlatiyorum... Her atesli hastalikta, Kan degerleri DUSER.. Kan sayimindaki BUTUN farkli 
degerler, cocuk iyilestiginde duzelir. 

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 14:23
Biliyorum doktor bey okudum daha önce de dediniz ateşli hastalıkta bu değerlerin değişeceğini, bu sonuçlarda hasta değildi ateşli hastalığı olmadı son derece iyiydi SADECE kansızlık-demir kontrolü için kan alınmıştı feritinin yine düşük çıktı diye o yüzden sordum..

Mesajı Yazan: mrickoc
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2023 Saat 00:39
Hocam b12 emilimi nasıl sağlanır

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2023 Saat 08:20
B12 Sahtekarlığı yazımı okuyun. 

Mesajı Yazan: mrickoc
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2023 Saat 21:42
B12 enjeksiyonluk vitamin ampul norogrozivim ampul kırılıp ekmeğe dökülüp yenilirmi? Yada dodex

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2023 Saat 23:05
Hayır!  B12 sahtekarlığı yazımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat