Tekrarlayan ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61918
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 12:23
Konu: Tekrarlayan ates
Mesajı Yazan: kubkub
Konu: Tekrarlayan ates
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 19:28
Merhaba kadir bey. Kizim 2 bucuk yasinda. Gecen hafta carsamba ateslendi . 2 3 gun ates sonrasi ates dustu. Soguk alginligi belirtileri oldu. Dun tekrar ateslendi , bugunde atesliydi. Dr a goturduk kan tahlili istedik. Wbc : 17,12 aralik : 4,23- 10,2 Crp :104,6 aralik: 0- 5
Yemegini dun normal yedi , bugun ates dustukten sonra yedi .arada midem bulaniyor diyor. Genel durumu orta , halsiz gibi. Dr muaynede sadece bogazi kizarik, geniz arkaya dogru akiyor dedi . Ve antibiyotik verdi augmentin bid fort 400 +57mg
Tahlil sonuclarini gorunce telaslanmis .igne de yazip yollamis , recetesini . Crp den dolayi dedi. Biz ilaci kullanicaz ama crp cok onemli degil gibi okumustum . Ne dusunuyorsunuz ?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 20:09
Balgamli oksurugu var , baska tahlillerde yapildi ama hepsini yollayamadim . Hizli yazdim msji. Yani dr telasli arayinca endiselendirdi bizi. Yarin mutlaka kontrole getirin dedi. Bu arada buyuk tuvaletini yapamadi. 3 4 kere yapmak istedi , sumuklu gibi hafif sivi , 1 lira kadar falan yapti . Bilgi olsun diye yazdim.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 21:28
Benim yazimi gormediniz ,bende bu arada gecmis yazilariniza biraz daha baktim. Antibiyotik kullanacagim. Ama igneyi de yaptirmalimiyim ?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2018 Saat 22:59
Ne ignesi??? Agizdan antibiyotik bile gerekmez.. CRP yi kullanan doktor, sahtekardir. Bunlara inanmayin. CRP sahtekarligini cok anlattim, okuyun.. Kan sayiminda; MONO degerine bakin.. Yuksek ise, Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir. Viral bir hastalik olup, bir tedavisi veya onemi yoktur. Onda da bu sekli Kan tablosu olur.
|
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 01:04
Mon# 1,42 10^3/uL aralik: 0,24 0,36 Mon% 8,3% aralik: 4,7 12,5 Aslinda dili pembe gibi ucu yukarilara dogru beyazliyor. Wbc yuksek gormesem baslamazdim antibiyotige.
Antibiyotik baslanmasi gereken durumda aslamasaydim ne olurdu ? Onu merak ediyorum. Dr bizi cok telaslandirdi da
Wbc si normal size gore o zaman
|
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2018 Saat 04:59
"O" yasa gore normal'in biraz ustu.. Ates+Pas+Koku uclusune bakarim… Bunlarin biri dahi yoksa, Antibiyotik beslamam.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2018 Saat 22:29
Merhaba kadir bey. Deger aralik Pdw 9,4 10 -19 Pct 0,35 0,7-0,15 Wbc 17,12 4,23-10,2 Mon# 1,42 0,24-0,36 Neut% 73,8 34-71 Eos# 0,0010 0,04 -0,36 Eos% 0 0,7-5,8 Neut# 12,64 1,56-6,13 Crp 104,6 0-5 Tsh 0,26 0,66-4,75 Demir 11 50-170 Ferritin 290,7 5-224 Kizim 2.bucuk yasinda . Yazmistim yukarida size. Kizimin tahlilindeki yuksek veya dusuk degerleri yazdim tekrar. Esim cok endiseli . Uzerine dr arayip hemen kontrole getirin diye arayinca , daha da endiselendi. Kizimin suan atesi yok , genel durumu iyi , istahi da yerinde. Yarin kontrole gidecegiz . Antibiyotigi iciriyoruz , tukurup cikariyor. Telefondan igne yaptirmamizi soyledi . Yaptirmadik , genel durumu iyi diye, ilaci icirmeye calistik. Ben biraz sizin yorumunuza guvenerek , icirmesekte olur kanaatindeydim.
Ama tahlillerin hepsini size yollamadigim icin , esim stres yapti. Ya digerlerinde sorun varsa , dr ondan cagiriyorsa diye. Son yorumunuzu alabilir miyim ? Tesekkurler
|
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2018 Saat 04:44
SAKIN ; Antibiyotik vermeyin, yoksa bir daha doktorlardan cikamazsiniz. Bu tip Doktorlar; cagirirlar.. Hicbir sey bulamaz ise; "Kulak zarlari kizarik " diyecek ve devamli bir bahane ile sizi ayagina cagiracak, uydurdugu hastaliklar hic bitmeyecek.. Sakin inanmayin. Anemi filan da YOK! Sakin yalanlarina inanmayin..
|
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 18:52
Merhaba kadir bey kizim 1 ay icinde 3. Kez atesleniyor. Sizinde onerinizle , yukarida yazmistim en son , antibiyotik biraktik. Zaten surubu verdim cikardi .biraktim bende. Simdi dun dun gece yine ateslendi. Gunduz normal.aksam ustu atesli.
Yemegini yiyor. Suyunu iciyor. Burun akintisi , az oksurugu var. Yani aslinda grip belirtileri. Ama 1 ay icinde farkli zamanlarda 3 kere olunca sormak istedim. Farkli bir hastaneye mi gotursek , naapsak bilemedik ? Tesekkurler
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 03:01
Aksam yemegini yemedi bu arada. Bu saate kadar kisa araliklarla uyuduk. Midesi falan agiriyormus. Belim agiriyor falanda dedi ama yatis seklimizden olabilir. Normalde cok iyi atlstiyorduk hastalik , bu senenin hastaliklarimi agir bilemedim. Yarin sabah devlet hastanesine ngoturucem .
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 05:48
Aman ha!! Bu senenin modasi; eskiden hic Grip teshis etmeyen sahtekarlarin, Avanta cikinca, Grip teshis etmeye baslamalaridir. Hemen: Influenza Testi, Enfluvir tedavileri, hatta hastaneye yatirmalar, her turlu pislik var. Sakin ne derlerse desinler inanmayin, hicbir Test ve tedaviyi Kabul etmeyin. Ne cins virus cikarsa ciksin, butun Griplerde ayni seyleri yapiyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 05:54
Peki hocam 1 ay icinde 3 kere ateslenmesi normal mi? Grip olsada. Yani 3 gun atesli 5 gun normal gibi oldu resmen. İlk defa basimiza geldi. Dr lari biliyorum. Kesin serym vericeklerdir. Sabaha kadar uyumadim. Normalse devam edebilirim.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 15:41
Okuyan arkadaslara bilgi olsun. Sabah atesi dustu ,genel durumu duzeldi. Suanlik dr a gitmedik. Ates bizi endiselendirsede ,ilac icmeden devam ediyoruz. Ates dusurucude kullanmiyorum.kadir hocanin ates makalesinden sonra. Zaten verdigim surubu cikartiyor. Evi serin hale getirip , kiyafetleri inceltmeye çalışıyoruz. Yinede cok tesekkur ederim kadir hocaya.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 19:48
Bakin bu Turk doktorlarinin SERUM sahtekarligi artik ayyuka cikti!!!! 1- Su icebilen bir cocuga, ASLA Serum takilmaz!!! 2- Tek basina ishal ile ASLA su kaybi olmaz ve Serum takilmaz. 3- 1-2 defa kustu diye, bir cocuga ASLA Serum takilmaz. Serum gerektiginde, cocugun Karin derisini cimdikler gibi kaldirip biraktiginizda, hamur gibi kalir, eski gergin halini almaz.. ANCAK, 1- Boyle bir durum oldugunda, 2- Menenjit suphesi oldugunda, 3- Sok durumu varsa, Serum gerekir.
|
|