Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Majezik sprey?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61979
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 08:37

Konu: Majezik sprey?
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Majezik sprey?
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2018 Saat 11:46
Merhaba hocam,

Kızım 4yaşında 16kg. Kış geldiğinden beri sürekli grip. Toplam 1 hafta iyileşip yeniden hastalanıyor. 2 haftadır çok yoğun balgam, burun akıntısı ve öksürük vardı. Tam iyileşir gibi oldu bu kez ateşi yükseldi. Boğaz ağrısı da var. Bal limon ile idare ediyoruz. Evde majezik sprey var daha önce bana doktor vermişti. Reçetede küçük çocuklara kullanılmadığı yazıyor. Daha önceki maillerde tantum verde önermişsiniz ama evde olduğu için soruyorum, majezik sprey kullanmanın sakıncası olur mu? 

Bir de öksürüğü form değiştiriyor sürekli. Kuru öksürük, balgamlı öksürük, dolu öksürük. Genel durumu halsiz. Bir doktora göstersem mi bilemedim, her seferinde antibiyotik verdikleri için gitmeye korkuyoruz. Öksürük şurubu kullanabilir miyiz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2018 Saat 00:04
Bilmem…. Cocuklarda kullanimi hakkinda bilgi yok.. 

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 09:16
Tekrar rahatsız ediyorum. Öksürüğü zamanla azalırdı normalde. Şimdi daha dolu dolu ve boğuk geliyor. Bal limon ve arada ıhlamur verdim sadece. Hastalık ilerledi mi sizce?

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 09:21
Bir de hocam ilk sayfadaki öksürük tablosuna bakınca; ateşli başlamıştı ve balgamlıydı tabi, direk bronşiti mi düşünmek gerekiyor? Şuan ateşsiz devam ediyor, hem balgam hem geniz akıntısı hem de dün en az 20kez hapşırık vardı, bu durum allerji midir? Tabloya bakınca nasıl bir yol i z lemem gerektiği konusunda kafam karıştı da...

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 16:45
Aile hekimi muayene etti, nefes darlığı da var diyerek bricanyl verdi 3kez yarım ölçek. Sizce kullanalım mı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 20:23
Sakin ha!!  Ne demek: "Nefes darligi"?????   Nefes darligi; bir Teshis degildir ki!!! Araz dir! 
Zaturre mi? Astim mi?? Bronsit mi? Bronsiolit mi? NE?? Bunlarin hepsinde olur. 
Birakin boyle salaklari.. Sakin ilac filan da vermeyin..
Gripler en az; 2-3 hafta surerler, benim dediklerimi uygulayin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat