Merhabala Kadir Hocam. İkizlerim var 3 yaş 1 aylık . Bir tanesi maalesef cuma günü yüksek ateşten dolayı febril konvulsiyon geçirdi. yaklaşık 2 dk kadar sürdü , hastaneye varmadan zaten kendine gelmişti. onun öncesindeki gece ateşi 39 olmuştu , ılık dus aldırdım , ateş düşürücü verip konrolünü saglamıstık. Sabah hemen çocuk dpktoumuza gittik , boğaz enfeksiyonı olduğunu , genizde akıntı olduğunu , ve sol ciğerin dolu olduğunu söyledi. Bize ceftinex antibiyotik, ventolin nebul verdi . Bu arada doktor ölçütünde ateşi 39.3 tü. ve geldik ilaçları hazırladım verdim evladıma. sonra ateşi düştü, öğle uykusundan kalktığında titremeye başladı, el tırnakları morardı. ayakları buz kesti. hemen yine ılık duşa soktum.dolven verdim. titremeye başladı, bezleri ıslatıp koydum her yerine. sonrasında biraz rahatlar gibi oldu ateşi ancak tam da o anda malsef nöbet geçirdi. kucağıma aldım.elimi ağzına soktum , hastaneye gittik. yaklaşık 2 dk içine gelişti her sey. kan alındı ,sonuçları da yazacağım size. su anda 3 gündür hastanedeyiz, hava veriliyor , antbitik serum tedavisi devam ediyor. ateş çıkmadı 2 gündür. boğaz enfeksiyonundan kaynaklı yüksek ateş ve sonrası havale....size olan sorularım : 1) bu sene kreşe başladılar , ve neredeyse hep burunları akıyor. özellike bu havale geçiren cok sık hastalanıyor. bundan sonraki süreçte onlar için herhangi bir vitamin vs destek kullanmam gerekli mi ? 2)korkum havalenin tekrarlaması , ve kullanacağı ilaçların kısıtılı olması , ya da ilaç kıstılaması var mı? 3) zaten bu cocugum daha önce de yaklaşık eyylüden beri 2 kere daha ciğerler dolu diye antibiyoik ve hava kullandı (ventolin ve ventosal ) cocugumu check up a sokmalı mıyım? ya da bana önerileriniz nelerdir) CRP= 19.2 Tetkik Adı Sonuç Açıklamalar Referans Aralığı Numune Türü Serum 3946832 Glukoz 125 Acil şartlarda 74 - 110 mg/dl onaylanmıştır. UREA 29 Acil şartlarda 13 - 43 mg/dl onaylanmıştır. Kreatinin 0,56 Acil şartlarda 0,3 - 1,0 mg/dl onaylanmıştır. Ürik Asit 4,1 Acil şartlarda 2,6 - 7,2 mg/dl onaylanmıştır. ALT 15 Acil şartlarda 0 - 45 U/L onaylanmıştır. AST 35 Acil şartlarda 0 - 35 U/L onaylanmıştır. LDH 335 Acil şartlarda 125 - 245 U/L onaylanmıştır. GGT 11 Acil şartlarda 12 - 64 U/L onaylanmıştır. ALP 188 Acil şartlarda 0 - 500 U/L onaylanmıştır. Amilaz 71 Acil şartlarda 25 - 125 U/L onaylanmıştır. Bilirubin Total 0,44 Acil şartlarda 0,2 - 1,2 mg/dl onaylanmıştır. Bilirubin Direkt 0,17 Acil şartlarda 0 - 0,5 mg/dl onaylanmıştır. İndirekt Bilirubin 0,27 Acil şartlarda - mg/dl onaylanmıştır. Albümin 4 Acil şartlarda 3,5 - 5 g/dl onaylanmıştır. Calsiyum 9,4 Acil şartlarda 8,2 - 10,6 mg/dl onaylanmıştır. Sodyum 134 Acil şartlarda 136 - 145 mEq/L onaylanmıştır. Potasyum 4,2 Acil şartlarda 3,1 - 5,1 mEq/L onaylanmıştır. Klor 104 Acil şartlarda 98 - 107 mEq/L onaylanmıştır. Magnezyum 2,1 Acil şartlarda 1,6 - 2,6 mg/dL onaylanmıştır. BUNm 14 Acil şartlarda 6 - 20 mg/dl onaylanmıştır. Lipaz <4 Acil şartlarda 8,0 - 78 U/L EGFR 76,61
|