Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sağ inguinal bölgede şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62006
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 03:12


Konu: sağ inguinal bölgede şişlik
Mesajı Yazan: ozan
Konu: sağ inguinal bölgede şişlik
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2018 Saat 22:07
merhaba hocam,

müsadenizle kendimle ilgili bir konuda danışmak istiyorum size. 1 yıl kadar bir sürede sağ bacak femur başı tarafında bir kitle büyüdü. Hem kitle yanma yapıyor hem de üst bacak kasımda ve dizimde ağrı yapıyordu. Girişimsel radyoloji ile biyopsi alındı. Sonuçlar temiz çıktı. Paylaştığım MR görüntüsü temmuz 2018'e ait. O dönem doktorlar damar-sinir kökü diye tabir edilen bir konumda bulunduğu için bacakta ve dizde de ağrı yaptığını, şikayetimin büyüklüğüne göre isteğim halinde sorun olmadan kitleyi çıkartabileceklerini söylemişlerdi. Yine de riskli olabileceğini düşündüğümden ve o dönem sadece hafif yanma ve ağrı yaptığından ameliyatı tercih etmemiştim.

Ancak son bir haftadır oldukça şiddetli yanma ve ağrı yapmaya başladı. Sizce riskli bir yerde mi konum itibariyle? Hem damar hem sinirlerin geçtiği bir yer ise, çıkartıldıktan sonra başka sıkıntılar yaşamaktan korkuyorum. Eğer operasyon şart ise sizin tavsiye edeceğiniz birisi var mı? Yoksa kendi bulunduğum yerde tecrübeli birini bulmam yeterli olur mu?





Cevaplar:
Mesajı Yazan: ozan
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2018 Saat 22:27
Hocam patoloji raporunda şunlar yazıyor:

Imminohistokimyasal sonuç: Kİ67 proliferatif aktivite indeksi %1-2 oranında izlendi.

Tanı: Hafif derecede inflame ödemli fibrokollojenize doku, sağ inguinal bölge tru-cut biyopsi


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 07:43
Alinirsa iyi olur.. Iyi bir Cerrah bulun. 


Mesajı Yazan: ozan
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 08:21
Merhaba hocam, parçayı aldırdım schwannoma ön tanısı ile patolojiye gönderildi. Sinirle ilgili olduğu, parçanın komple çıkarıldığı bu yüzden bir miktar güç kaybı olabileceği söylendi. Fizik tedavi başlayacaklar ve quadricepsleri çalıştıracak egzersizler verildi.

Dizimi kullanmada harekette herhangi bir sıkıntım yok. Sadece tenimde kasıktan dize ilgili bölgede yüzeysel bir uyuşukluk var. Kendini toparlayabilir mi sizce?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 19:18
O "uyusukluk", seneler sonra kaybolur.. Merak etmeyin. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat