Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62012
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 21:14

Konu: kulak ağrısı
Mesajı Yazan: Nihan
Konu: kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 14:13
Hocam merhaba. Kızım 4.5 yaşında,17 kilo. Haftasonu havuza girmişti ve akşamına kulağım ağrıyor demeye başladı. Şiddetli bir ağrı değil ama rahatsız ediyor. Grip arazları da var 4-5 gündür. Kulağına dokundurmuyor. 3 gündür illiadin damlayı anlattığınız şekilde kullanıyoruz ancak bir değişiklik yok. 1-2 kere de dolven şurup verdim ödem varsa alsın diye. ışıkla kulağına bakmaya çalıştım,dışarıdan görünen bir kızarıklık v.s. yok ancak kir var. Ekstra yapmamız gereken bir şey var mı? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 19:57
Iliadin5 gun kullanin.. Dolven, olabilir, kullanin..
Agri devam ederse, 1 gun ara verip, tekrar 5 gun kullanin. 

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2018 Saat 23:02
2 saat once atesi cikmaya basladi. Boyle durumlarda kafam karışıyor. Dolveni ödem icin veriyordum ancak bu durumda ateşe de mudahele etmiş olacağım. Ateşi kulaktan mi yoksa gripten mi bilmiyorum. Dolveni duzenli vereyim mi, sadece iliadinle mi devam edelim?

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2018 Saat 01:41
Sanırım gripten çıkıyor ateşi. Deli gibi öksürmeye başladı. Oksururken istifra da etti, akşam yediklerini sindirememiş. Bu aşamada enfluvir in bir faydası olur mu hocam?

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2018 Saat 02:42
Kulak hadiseleri ZATEN hep; Viral enfeksiyonlari takiben cikarlar. 
Bakteriel bir Farenjitte, kulak hadisesi gorulmus sey degildir. 
Enfluvir sadece hastalik suresini 1 gun kisaltir.. Esas; hastaneye yatacak kadar agir Grip gecirenler icin uygundur.. 
Tabii, cok ilac satilsin diye sizlere her turlu yalanlari soylerler. 

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2018 Saat 12:01
Ateşi çıkmaya başladığı için (Kulak ağrısı için verdiğim) Dolveni bırakalım mı hocam?
Bir de limonlu baldan midesi bulandı artık kabul etmiyor balı. Piyasada kooh diye bir şurup var bal+gliserin+c vitamini diyor içeriğine. Aynı işi görür mü sizce? şurup olunca içer diye düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2018 Saat 20:05
Dolven'i; cocuk atesden rahatsiz olursa kullanin.. Gunde en fazla; 3x1 verebilirsiniz. 
O ilaci duymadim, bir deneyin. 
Limonlu bali Limonata seklinde verin veya, Strepsil pastil(Honey&Lemon) olanini kullanin.. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 10:31
Strepsil pastil e bayılır işte, teşekkür ederim:)
Bir şey daha soracağım affınıza sığınarak. Elimde grip aşısı var.Aşı için biraz geç kaldık ama bu sezonun ilk ateşli gribini şu anda geçiriyor, o da hafif ateş. Grip aşısını yaptıracağım,uygun mudur?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 19:21
Asiyi hemen yaptirin.. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 21:50
Tamam hocam. Kulakagrisi 5. Gununde gecti ancak kriz seklinde öksürüyor, uyuyamiyor. Sicak banyo yaptirdim, grip icin anlattiklariinizi uyguluyoruz. İstahi yok, oksururken kusuyor. Oksuruksuz 30 sn gecmiyor. Gunduz de ayni. Bu gece 3. Gecesi. Yastigi yuksek. Kuru öksürük, bogazi kipkirmizi olmuş. Nasil uyumasini saglariz bu gece? Krup kulak agrisi ile baslar mi? Krup olmasini umuyorum bu gece sondur diye.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 00:01
Hocam uyumak istiyor, öksürükten uyuyamiyor, ağlıyor. Evde dekort var ama vuracsk kimse yok. Agizdan verip deneyelim mi? Yoksa acile gidecegiz bu gidişle

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 05:31
Krup, kulak agrisi yapmaz.. 
Gribe benziyor, Decort agizdan icirilmez.. Bu salakligi dunyada bir tek Turk doktorlari yaparlar. 
Bosverin, sikisirsa, soguk havaya cikarin. zaten sikinti 3 gece olur. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 16:10
Tamamen uykusuz bir gecenin ardından bugün doktora gittik. Cigerlerini dinleyip biraz balgam var dedi ve perebron surup verdi. Hocam cocuk öksürükten harap oldu zaten perebron daha kötü yapmaz mi? Balgami atmak icin sicak banyoydu di mi? Bildigim herseyi unuttum bugün kusura bakmayın. Bir de aferin yazmış; bu da balgami koyulastirir dedim ama geniz akıntısı varmış 3 gun kullanın, gece rahat uyur dedi. Üstüne bir de buhar verelim simdi dedi. Sonradan ogrendim ki buhar dedigi pulmikort falanmış, 3-4 dk almıştır o havayı sonra çıkarttırdım. Hastaneden çıkarken üşüyorum demeye basladi, ateşi yukselmis. 4 gundur öksürüyor, ateşi cikmamisti. Simdi ne yapalım biz? İlaçları esim almış ve kullanmaktan yana. Aferin çöp, perebron? Sicak banyo?

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2018 Saat 19:54
1- Evet, yapar... 
2- Sicak su Buhari en iyi ilacidir.
3- SAKIN; Aferin kullanmayin... 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 10 seneyi geckin zamandir, her kis bu Turk doktorlarinin
 rezaletlerini, sahtekarliklarini goruyoruz. Perebron gerekmiyor. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 22:53
Hocam dediklerinizi yaptik. Sadece balgami cikarmakta zorlanmaya başlamıştı perrbron kullandik 5 gun.Burun akıntısı koyulasti, öksürüğü azaldi. Ancak ateşi tekrar cikmaya basladi? Sadece gecen cumartesi ateslenmisti (39•C) daha ateşi olmamıştı. 1 hafta sonra Tekrarlayan ateşi neye yorumlayabiliriz?

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 23:05
Bilemem... Ates + Agizda pis Koku + Dilde pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez.. Yeni bir virus almis
 olabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat