Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cafeola lekelerl

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62029
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 11:32

Konu: Cafeola lekelerl
Mesajı Yazan: Sevalisma
Konu: Cafeola lekelerl
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 00:41
Merhaba kadir bey kizim 31 aylik dogusta vucudunda kahverengl lekeler mevcuttu kac tane doktor gordu onemsemedi ama gecen hastalandigi icin gittigimiz bir doktorun dikkatini cekti sirtindaki 10 cm genis bi alan cok acik rrenkti ana yazin denizde koyulasti bacagindaki daha kucuk capta ve sirtindakinin yaninda 2_3 tane nercimek buyuklugunde var netten arastirdigimda nf  gordum kac gundur maf oldum nasil bir yol izlemeliyim cildlyeye gitmelimiyim baska hic bir problem yok buyume de yok

-------------
Seval

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 00:44
Aslinda doktor takip edeceksin artip buyuyor mu diye dedi 2 tanesi belirgin ve biri baya buyuk digerleri belli belirsiz ışıkla baktigimda gorur gibi oluyorum bu lekeler de boyut ve renk onemli mi

-------------
Seval

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 02:35
Hic merak etmeyin.. Turk doktorlari, NF hastaligi hakkinda hicbir sey bilmezler!!
Norofibromatosis de;
1- CafeAu Laite lekeleri 6'den fazla olmali, lekeler barizdir, oyle isik veya golgede gorunur diye bir sey
 yoktur. Ergenlik oncesi lekelerin capi: 5mm'den buyuk olmalidir. Ergenlik sonrasinda; 15mm'den buyuk olmalidir.
2- Kenarlari girintili cikinti olmali
3- Cilt altinda yumrular olmalidir. 
4- Norolojik arazlari vardir. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2018 Saat 10:13
Kadir bey çok teşekkür ederim size fotoğraf göndermek istiyorum aslında ama beceremedim yeni üye oldum sitenize

-------------
Seval

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat