Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

romatizma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62067
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:00

Konu: romatizma
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: romatizma
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2018 Saat 19:53
Hocam iyi akşamlar size daha önceden yazmıştım Teyzem 65 yaşında elinde şişlik vardı tahlil ve mr sonucu ramotaid artrit teşhisi kondu takipleri devam ediyor yalnız son kontrolde ağrı sizi olmamasına hatta doktor tüm sonuçlar iyi demesine rağmen penisilin iğne 14 günde bir ayrıca kortizon hap verdi hocam biz tereddütte kaldık ne yapalım tavsiyeniz ne olur hocam.
L

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2018 Saat 19:55
Hocam tahlil veya mr sonucu için isterseniz gonderebilirim hocam bizi penisilin kullanımı korkuttu size güveniyoruz hocam teşekkür ederuz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2018 Saat 20:53
Romatoid artritlerde:Sirasi ile, 
1- Kortizonlar.
2- Ibuprofen gibi "Steroid olmayan yangi onleyici ilaclar...
3- Nadiren; altin bilesikleri ve Methotrexate kullanilir..
4- Gunumuzde; TNF ilaclari(Enbrel gibi) kullanilmaktadir. 
5- Penisilin????  Kuzey Amerika'da, kenelerin yaptigi Lyme hastaliginin sebep oldugu Romatoid Artritte
kullanilir. 

Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 00:37
Hocam aynı konu olduğu için buraya yazmak istedim eşim 36 yaşında erkek üç sene evvel eklem yerlerinde şişlik ağrı hareket kısıtliligi sonucu romataid artrit teshite konuldu anti ccp yüksek çıktı şuan methotrexat evere diye bir ilaç kullanıyor sadece pazar günü sabah iki akşam iki tane iciyor yanlız sadece küçük eklemlerde değil çene omuz diz eklemlerinide tuttuğu oluyor bir gün içinde kendi kendine iyileşiyor özellikle ağır iş yaptığı zaman ağrısı daha çok oluyor tedavisi olmayan bir hastalık onun adına üzuluyorum sizden bilgi almak isterim hocam ilerde bizi neler bekliyor

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 03:01
Eriskinlerde gorulen bir hastalik oldugundan; Hic takip ettigim bir hasta olmadi.
Enbrel denendi mi?? 

"agir is" derken??  Basincli hava ile calisan delici kullanmak, Balyoz kullanmak, gibi isler yapabilir.
Bunlara da, Ibuprofen grubu ilaclar iyi gelir. 

Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 09:51
Yok hocam sadece bu ilacı kullanıyor ağır iş dediğim eklemlerini çok kullandığı zaman ağır kaldırmak tornavida sıkmak uzun süre ayakta kalmak yani yorulduğu zaman genelde hareket kısıtliligi oluyor sabah kalktığında gün icindede devam ediyor bir iki güne geçiyor Parol içiyor genelde hocam bu hastalık bir anda çıktı oncesinde hiç şikayeti yoktu 33 yaşına kadar eşya taşıma işi yapmıştı o dönem ozaman başladı omu tetikledi acaba çok ağır kaldiriyordu 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 12:17

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 12:19

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 12:25

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 17:28

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 17:34
Hocam yalnış yapmamak için biraz detayli anlatmak istedim. Ramotaid artrit tedavisi için arava 10 mg. Tablet kullanıyorduk ağrı kesici içinde arveles kemik erimesi fosamax başka ilaçlarda var tansiyon kalp koruma için.  Hocam elinde şişlik var rutin kontrolde ilaçları değiştirip HUMIRA 40 mg. Arava 20 mg.a çıkarttı birde DELTACORTRI L başlattı birde dün yazmıştık penisilin iğne. ağrı yok hocam sadece şişlik var biz bu ilaçları kullanalım mi hocam cevabınız için şimdiden teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 17:36
Hocam tnf ilaçları yazdığınız için sorma gereği duyduk hocam vaktinizi aldık teşekkür ederiz hocam.

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2019 Saat 19:58
Son yazdiklarimdan otesini bilemem.. Benim bransim degil. 
D vitamini seviyesine bakildimi?? Dusuk ise, Dvit3 Ampul den yararlanir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat