Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Estriol mu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62083
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:30


Konu: Estriol mu?
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Estriol mu?
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 01:43
     Merhabalar Kadir Bey, tüm sevdiklerinizle sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum. İyiki varsınız...
Kızım 4 yaş 4 aylık vajina kapalılığı olduğunu yazmıştım size Estriol günde 2 defa pirinç tanesi kadar 1 hafta kullanıp 1 hafta ara verin demiştiniz hocam daha önceki yazılarınızı okumadan yazmıyorum size ama 3. Kürdeyiz hala düzelme yok. Siz masaja gerek yok dediğiniz için kremi kızım da parmağımla acıyor dediği için kulak çubuğuna sürüp o kısma ince bir çizgi gibi çok çok az bastrarak bırakıyorum ve kremi sürdüğüm kısmın üst tarafı iç dudaklar sanki büyümüş ya da dolgunlaşmış gibi ilk başladığım zamana göre. Kızım sürdürmek istemiyor hassas bir bölge etkilenmesini de istemiyorum ikna ediyorum kızarıklık geçsin annecim diye ama bu normal gelişim değil de kremden olmuştur diye endişeliyim ne yapmalıyım?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2019 Saat 03:40
SAKIN, o "masaj" sacmaligini uygulamayin.. 
Cok itiraz ediyorsa, pek ustune varmayin. Bir kac ay  ara verin. 


Mesajı Yazan: Adeniz
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 00:05
Hocam peki kreme bir kaç ay ara verirsem şimdiye kadar kullandığım dozlar işe yaramamış olmayacak mı
1. Tekrar açılacaksa bile östrojen çekilince vücuttan kapanmayacak mı?( zaten hala aynı ama bir umut işte)
2. Daha ne kadar sürer neye bağlı açılması hocam
3. Anlattığım gibi iç dudaklarda büyüme dolgunluk yapmış mıdır estriol 3. Kürdeyiz hocam çünkü ilk başladığımda böyle değildi.
4. Devam edebilirsem daha ne kadar devam etmeliyim bir zararı olmaz mı kremin hocam çevremde hiç böyle bir durum yaşayan yok östrojen verince de vücuda 4 yaşında bir çocuğa tedirgin oluyorum lütfen anlayışınıza sığınıyorum.
Teşekkürler..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 06:33
1- Duruma gore, siz karar vereceksiniz. 
2- Hic belli olmaz, cocuktan cocuga degisir. 
3- Diyelim, yapti, bir onemi yok. 
4- Tedirgin oluyorsaniz, kullanmayin. 


Mesajı Yazan: nurogretmen
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 12:08
Adeniz hanim, benim kizim da 6 yasinda ve su an 5. Kuru uyguladim 1 haftalik dinlenme donemindeyiz. Bebekliğinden beri aynı sorun vardı ama kremi surdurtmuyor bacaklarini acmiyor cok agliyordu. Biz de az buyuyup akillanmasini bekledik. Dedigim gibi 5. Kur bitti. Ve alt kisimda cok hafif bir aciklik meydana geldi 2-3mm kadar. Sizin tarifiniz gibi uyguluyorum ben de aynen . Hafif dolgunlasma olabilir zaten amac ostrojeni hafif duzey vermek ki acilma olsun. Ben de bakin 2 bucuk aydir uyguluyorum ve hala netice bekliyorum. Bu biraz sabir isi. Elle veya cerrahiyle acmaktan cok daha iyidir diyen dusunuyorum. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 19:22
Dogrudur.


Mesajı Yazan: Adeniz
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2019 Saat 23:15
     Hocam daha fazla ya da daha az zaman gösterir peki uzun süre kullanabilir miyiz diyelim 5-6 ay kullandım 1 hafta ara vererek sürekli ama gelişme yok o zaman ne önerirsiniz. Evet kulllanmak istemiyorum her ilaç gibi(keşke her şey kendiliğinden düzelse) ama bize bunun tek çözümünün bu krem ya da cerrahi olduğu söylendi hocam başka çarem yok öyle değil mi

Nur öğretmenim paylaştığınız için teşekkürler:)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat