Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bağırsak problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62110
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 05:02

Konu: Bağırsak problemi
Mesajı Yazan: Feyza13
Konu: Bağırsak problemi
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 14:30
Doktor bey 7 aylık erkek bebek 73 cm boy, 10.2 kg kilosu var iki ay veya daha fazladirasiri şekilde bağırsaklarından sesler geliyor uykusu bolunuyor huzursuzlaniyor gazdır diye doktora götürmemistim fakat gecmeyince korkup götürdüm bağırsak hareketleri olabileceğini soyledi ama bana pek mantıklı gelmedi icime sinmedi o yüzden size sormak istedim.iki gun önce peynirli patates ve havuç püresi verdim ve ağzının kenarları kabardi kizardi onbeş yirmi dk sonra gecti.  ertesi gunghangisinin yaptigini anlamak için peyniri tek basina verdim ve yine ayni sey  oldu.doktor buna sut alerjisi olabilir süt urunlerme çocuğa da verme dedi. Aslında dudağının kenarında ve çenesine doğru bir egzema gibi bir kabarıklık bayagidir var. Peynir yedirince mi iyice kabardi anlamadım kafam cokkaristi ve korkuyorum süt alerjisi mi diye. Bağırsakları da o yüzden mi böyleydi aylardır acaba. Yumurta ve peyniri oncede yedirmistim boylbbir şey olmamisti ama bagirsaklari hep kötüydü. Alerji mıdır mıdır sizce? Uzun oldu kusura bakmayınlütfen. Bir de hep sulu kaka yapiyor ben onun ishal olduğunu düşünmemiştim. İshali nasıl anlsrim. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 14:34
Doktor bey tekrardan patates yedirince o cenesindeki kızarma olmadı bu arada 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 19:52
Bosverin.. Turk doktorlari; "Allerjiden" baska bir halt bilmezler.. Her bir halta allerji derler.
Ayni kizariklik, sut veya yogurt yiyince de oluyormu?? 
Boyle uzun ishal durumlarinda, kilo kaybi vardir. Sizinkisinde, maasallah; 2,1kg kilo fazlasi var.. 
Ne miktar girerse, o miktar cikiyor!!!  Ne bekliyorsunuz?? 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2019 Saat 20:39
Yoğurt vermistim oyle bir şey olmamisto daha dogrusu yemeyi bile kabul etmemişti o yüzden tam emin değilim. Sütü denemedim. Bağırsaklarından o kadar asiri ses neden geliyor olabilir peki elimi karnina koyuyorum su akiyor gibi acayip şeyler oluyor sürekli.. 
Dediklerinizi bir deneyim teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 17:21
Bugun tekrardan patates ve havuç püresi verdim bir saat sonra kustu emdiği sut ve havuç artiklari şeklinde bu cocugun nesi var sizce doktor bey
Bir de bahsettiğim bagirsaklarindaki o sesler neyin gostergesi sizce yardimci olur musunuz.biraz baktım netten alerji belirtisi diyor her şeye bu bağırsaklardaki huzursuzlugada siz katılıyor musunuz bunlara.. doktor bey tesekteş ederim simdiden vaktinizi ayirip cevap veriyorsunuz sagolun

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2019 Saat 20:00
Bir "Barsak enfeksiyonu" geciriyor.. Turk doktorlarinin; "Allerji" sacmaliklarina kanmayin.. 
Onlar: Astim, Allerji ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler.. 
Sakin ilac vermeyin, kendiliginden; 7-10 gun icinde duzelecek.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2019 Saat 16:54
Teşekkür ederim sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat