Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürük balgamlı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62178
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 02:30

Konu: öksürük balgamlı
Mesajı Yazan: Emelosko
Konu: öksürük balgamlı
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 15:28
Hocam Merhaba, 

Oğlum 3,5 yaşında 15,5 kilo. 10 Aralık'ta 2-3 gün oğlum grip gibiydi, tıkanık burun, halsizlik, öksürük boğazı telefonla baktığımda beyaz benekliydi.
Doktor hafif üştümüş bişey yok deyip perebron şurup verdi. Şurubu kullanmadık. 
29 Aralık'a kadar bekledik,bu sürede öksürük nöbetleri, her akşam balgam kusma, 2 gece artıp azalan ateşi vardı.
ateş düşürücü vermedik ama öksürük artınca ve balgam akşam sabah olunca yine acile götürdük.
Doktor pen-os 400 verdi. 8 saatte bir ölçek. Kullandık. 5. günün sonunda hiçbir gelişme olmadı.
Öksürük hala devam ediyor, 2-3 günde bir balgam kusuyor. Tekrar götürdük. boğazında birşey kalmamış.1-2 gün daha ilacı kullanın, kesin dediler.
öksürük artarak devam ediyor, uyku uyutmuyor,balgam kusuyor dediğimizde, muayene bulguları iyi.
Burnuna damla damlatmazsanız tabi öksürür dedi (aksi bir çocuk uykuda damlatmaya çalışıyorum düzenli yapamıyoruz)
İlacı kestik 2 gün oldu, öksürük halen devam ediyor, dün gece yine balgam kustu. 
özellikle yattığında öksürük tutuyor ve 2-3 saatte bir nöbet şeklinde gelip bazen balgam kusuyor bazen kusmuyor. Kendi geçiyor.
Yani ne yapacağımızı şaşırdık hocam, hatta dün akşam hafif kulağım ağrıyor dedi ama gece uyanmadı.
Yattığında özellikle artması ilk uyuduğunda ve sabaha karşı daha da artması neden olabilir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2019 Saat 20:04
1-    "... Doktor hafif üştümüş bişey yok deyip..."
Goruyorsunuz, bu asirda bile, dunyada bir tek Turk doktorlari "usutme" ile hastalik olacagini iddia ederler.. 
Bu cahillikten ote, salakligi girer.. 
2-  Iyilesmedi diye her gittiginizde, biraz daha agir tedavileri verilecek….. Ikinci sefer, agizdan antibiyotik, 
ucuncu sefer, KESIN "Igne tedavisi",  dorduncusunde, hastaneye yatirirlar.. 
Bunlar sirf; Grip teshis etmemek icin yapilan sahtekarliklardir.
3- Pen-Os NE alaka!!  3,5 yasinda cocukta Streptokok enfeksiyonu OLMAZ!! 

4- Cocuktaki hastalik; bildigin GRIP!!! Ama, dedigim gibi Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler.. 
Etmemek icinde her turlu sahtekarligi yaparlar.. 
Grip ile ilgili anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 09:05
Hocam alerjik sinüzit ile ilgili bir makale okudum.Oğlum neredeyse tüm belirtilere sahip. 
İlk defa bu kadar uzun sürdüğü için bunları okur oldum. Akşam 1 çay kaşığı Deloday verdim.Sabah 5'e kadar 
asla öksürmedi, 5 ten sonra 2 saat boyunca aralıksız öksürdü ve durmadı.
Şimdi hocam Deloday'dan mı rahatladı yoksa hep bu pen-os yüzünden mi bu hale geldi çocuk.
Altında başka bir sebep yoktur değil mi? Yani ben pen-os kullanarak daha kötü bir şeye sebep mi oldum?
Yoksa bekleyeyim geçecek mi dersiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 09:06
Bu arada kötü ağız kokusu ve ateş 3 gündür hiç olmadı. Pen-os ile zaten olmamıştı. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2019 Saat 19:20
Deloday,  "Sahtekarligin 1. Safhasi" ilaclarindan biridir..  Sagladigi"sahte" iyilik hali ile,  aileleri kandirir.
SAKIN, Saglik ile ilgili  Turkce siteleri okumayin, basiniza buyuk isler acarlar. 
Pen-Os zararli olmadi... GEREKSIZ yere kullandiniz, zira Streptokoklar haric, butun bakteriler ZATEN,
 Pen-Os'a direnclidirler. 

AYRICA DA:
    " 3- Pen-Os NE alaka!!  3,5 yasinda cocukta Streptokok enfeksiyonu OLMAZ!! "

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2019 Saat 11:36
Hocam sabah yine öksürük nöbeti ile balgam kustu, tüm makalelerinizi okudum.4 gündür hiçbir ilaç almadı.
Bal limon zencefil vs. veriyoruz. 3,5 yaşına kadar sizden öğrendiklerimle asla öksürük şurubu vermedik.
Merak ettiğim şu: Balgamı çıkarabilmesinin iyi bir şey olduğunu biliyorum. Fakat bu ne kadar sürerse ben telaşlanmalıyım?
Pen-os kullandığım için mi böyle uzun sürdü, tam bitti diyorum yeniden kusma ile uyanıyoruz.
Bırakın geçecek derseniz içim rahat edecek hocam.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2019 Saat 19:02
Oyle bir sure YOK.. En son mikrop atilana kadar; oksuruk ve balgam devam eder.. 
Tabiiki de, bunca sene bu sahtekar doktorlarin etkisinde kalip, ondan sonra benim sisteme gecmek, kolay
bir is degildir. 
Yastigini yukseltin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat