Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62240
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 01:30

Konu: Anne sütü
Mesajı Yazan: esaz
Konu: Anne sütü
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2019 Saat 07:49
Hocam merhaba ben 7 gün önce sezaryenle doğum yaptım.. ilk iki bebeğim de sezaryendi. Onları 1 yaşına kadar ek gıdasız anne sütüyle besledim. 2 yaşına kadar da emzirdim. Bu bebeğimde sütüm çok az. Şimdiden bebeği doyurmak için defalarca emziriyorum. Göğüslerim dolmuyor. Banyoda sıcak masaj yaptım 2-3litre su içiyorum. Bir sürü şey yedim içtim ama olmuyor. Dolup taşan sütüm yok oldu.. ne yapabilirim hocam..

-------------
12345678987654321

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2019 Saat 19:58
Bebegin kakasina bakin...… Yeterli besleniyorsa, kaka: Haldal kivaminda ve altin sarisi renkte olur..
Ac kalirsa; top-top sert kakalar yapar.. Sakin oradaki doktorlara sormayin, bebegin kakasi, onlardan daha 
dogru bilgi verir.. 
Ikinci bir deneme sekli: Su teklif edin, suyu sevmiyorsa, AC degildir. ( tabii, bebegi cok sicak tutup, asiri 
terletmemek sarti ile)

Mesajı Yazan: esaz
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 08:58
Kakamızda iştahımızda sıkıntı yok hocam ama süt çok az.. göğüslerim bomboş bebeği doyurmak için gece gündüz dakikalarca emziriyorum.. dediğim gibi kızlarımı 1 yaşına kadar sırf anne sütüyle doyurmuştum. Hatta sağıyordum sütün fazlasını.. sezaryenle birlikte tüplerimi de bağlattım sebebi bu olabilir mi.. sütü nasıl çoğaltabilirim hocam..

-------------
12345678987654321

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 19:19
Bebegin kakasina bakin...… Yeterli besleniyorsa, kaka: Haldal kivaminda ve altin sarisi renkte olur..
Anne memesi, "inek memesi" DEGILDIR...Ineklerdeki gibi, sut biriktirmez… Emme baslagiginda, sut salgisi
baslar.. Bu sebeple oyle; "...goguslerim bombos.." demeyin… bebeginizin kakasina bakin!!
Cocugun ne yedigini olcemiyorsaniz, cikana bakin... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat