Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zatürre Tehlikesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62252
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 04:26

Konu: Zatürre Tehlikesi
Mesajı Yazan: ZehraEylul
Konu: Zatürre Tehlikesi
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 14:48
Hocam merhabalar. 
Sizin sayenizde  3 yasindaki  kızımı  şu  ama kadar antibiyotiksiz  büyüttüm. 
Ne kadar  teşekkür  etsem az...
Kızım 1 haftadır  oksuruyor  ve burnu akiyor. 
Illiadin bal limon  ve cold mix  ile ilerliyordum. Dün gece saat 3 de ateşlendi.
39.8. Bir kaşık  calpol  verdim.1 saate indi ateşi. 
Sabah 8 de tekrar  39.6 oldu.Doktora  götürdük esimle. Kan testi ve grup antijeni  testi yaptılar  ve akciger  röntgeni. 
Grip  testi negatif.Kan WBC: 8.12(3.5-9.5)YANI ÇOK  NORMAL.
CRP:  0.6   .BUNA RAĞMEN ateş  olduğu için  ve akcigerinde de balgamin  asaga inmeye basladigini  soyleyerek KLAMER ANTIBIYOTIK ve Brixanly  yazdı.Ben antibiyotik  kullanmak istemediğimi  söyleyince de"mecbursun,2 gün icinde  zaturreye  cevirir  eger  kullanmazsan ,ben bu riski alamam yazmak zorundayim"dedi.Eşimle  annemle  birbirimize  girdik.Kullanmam için baskı yapiyorlar. Ne yapacağımı  sasirdim  hocam. Evet değerler normal ama akcigerin grafigini  anlamiyorum  hiç.Ne yapmaliyim.LÜTFEN  bana bir yol gösterin  hocam...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 15:59
İnanın bir yaşındaki oğluma aynı şekilde tedavi verildi hemde damardan antibiyotik zature deyip bir hafta yatirdilar sağ olsun kadir beye tahlilleri gönderdim ve kaçın oradan dedi ve ben imza atıp çıktım doktor çıkarken bana senin çocuğun daha bir hafta hastanede yatmali asla eve çıkacak durumda değil dedi ve ben ona rahmen eve geldim çocuk çok daha iyi oldu bir hafta daha boşu boşuna antibiyotik alacaktı ben yaşadığımı yazdım kadir beyde mutkamu cvp yazar boşuna panik olmayın bizimde wbc mız dusuktu ona rağmen zature dendi 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 19:38
O doktor; bildigin SALAK!!! 
Illaki antibiyotik yazacak ya!!!  Zaten bu ahmak kafa yapisi ile, butun Turk doktorlari HER GRIPLI hastaya, 
antibiyotik verirler.. 
EGER; Turk doktorlarinin devamli yazdiklari: Aferin, Peditus, Asist, Ventolin,Bricanyl, gibi ilaclari 
ve Flixotide, Nasocort gibi kortizonlu spreyleri kullanirsaniz; hastaligin goguse inmesini ve Zaturre olusmasini saglarsiniz
 "Sahtekarligin 3 Safhasi" zaten bu sekilde saglanir!! 

Pustlar, biliyorlar kendilerine gelen, her Griplinin sonunda ne olacagini AMA, benim yazdiklarimi okuyup;
verdikleri ilaclarin HICBIRINI  KULLANMAYANLARI hesabi katmiyorlar!!

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 20:17
Hocam hicbirini  almadım.Kullanmayacagim ama cigere iner kullanmazsan zatürre  olur lafı yüzünden çok endiseliyim. Böyle bir tehlike var mı  gerçekten.Bir de şu anda yine  40 derece ateşi. Calpol vereyim mi sizce?

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 21:49
Bir de 39.5-40 arası devam eden ateş  için kaç  saatte bir Calpol verebilirim? Havale geçirir deyip  korkutuyor  insanlar beni. Yoksa ben vücudun  savassavasmasi  taraftariyim hocam

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2019 Saat 22:09
Çok teşekkürler  Gamze hanım.Icimi  rahatlattiniz.Atesimiz 40 hala.Zor bir gece bizi  bekliyor.Allahim daha  büyük  dertler vermesin

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 04:29
Ates 40 derece olmus ve HALA havale gelmemisse, bu saatten sonra, kesinlikle havale gelmez.
Tek istisnasi, soguk suya sokar ve "DIS ISIYI" aniden dusururseniz, gelir!! 
Ates tedricen yukselir ve Kalp ve Solunuma vakit tanirda hizlanmalarini saglarsa, ASLA havale gelmez. 
Kalp ve Solunum, normal hiza indikten sonra;  ic ates aniden yukselir ve Kalp ve Solunum hizlanmaya 
vakit bulamazsa, o zaman havale olur..
 Ates yukseldiginde,vucudun metabolizmasi asiri artar ve vucuttaki hucrelere enerji temin eden Acetyl CoA
 (buna bagli olarak ATP) ve oksijen  beynin ARTAN ihtiyacini karsilayamazsa, beyin, bu maddeleri tasarruflu
 kullanmak icin, calismayi durdurur.. Bu sekilde kendini egoistce emniyete alir ama, bu davranisa, vucut, 
beyin'in  kontrolunden ciktigi icin, ayni kafasi kesilmis bir canli gibi tepki verir.. "Deserebrasyon davranisi"
 denilen bu cirpinmalar ve kasilmalar, sizin gordugunuz 'dehset engiz'  manzaradir.. Cocuga veya Beyin'e
 hicbir zarari YOKTUR.. Havale, SARA nobeti degildir, aradaki farki Turk doktorlari anlayamazlar.. 
Turk Tip fakultelerinde; Fizyopatoloji dersi, 48 seneden beri okutulmadigi icin, Turk doktorlari, insan vucudunun
hastalik durumlarinda, NASIL tepkiler verdigini HIC bilmezler.. 
Niye ates cikar, niye Oksuruk olur, niye balgam olur, niye ishal ve kusma olur, bunlari hic bilmezler.. 
Sanki oksuruk, balgam, kusma, ishal kendileri bir hastalikmis gibi tedavi etmeye kalkarlar… 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 19:57
Peki hocam 
Bu Allahin  cezasi  30 yıllık  kendini uzman  sanan doktor  nasil  oluyor da "2 gün  içinde antibiyotik  kullanmazsam cigere iner zatürre  olur diyor bu kadar rahat .?Böyle  bir risk var mı gerçekten  bu tahlil sonuçlarına  göre?

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 20:09
YOK...  Ama, dedigim gibi verdigi ilaclarla "Sahtekarligin 3 safhasini" uygulamak, bir koyundan 3 post 
cikarmak kadar karli!!! 

Dusunun bir kere!!!  Bu hesapca, kendisine gelen HER hastaya bu laflari ettigine gore, sizler haric, HER
 hastayi kandirabiliyorlar  demektir.
Zaten, bu "IT surusu kadar" acilmis olan yeni hastanelerin bu kadar is yapabilmeleri nasil mumkun oluyor
zannediyorsunuz?? Ne 35 senelik ozel doktorlugumda, ne bu siteden yazistigim hastalarda, Zaturre nedeni
 ile hastaneye yatan hasta YOK!!! 
Hep; verdikleri ilaclarla, Oksurugu keserek, Zaturre yaratiyorlar.. 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 23:47
Hocam merhaba
5.gecemiz  ve ates hala devam.39-39.5 arası sürekli.Hic ilaç almadık.Sadece geceleri bir defaya mahsus calpol veriyoruz. 
Oksuruk devam.Ondan korkmuyorum  ama ates  ilk defa bu kadar uzun sürdü. Tekrar kah tahlili  yaptirmali  miyim sizce?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 04:09
Gripler, ZATEN: en az 4-5 gun ates yaparlar.. Hele Enfeksiyoz Mononukleoz veya Coxsackie viruslari ise, 1
 hafta ates yaparlar. 
Bu kinuyu iyi okuyun, sakin cocuk doktorlarinin tuzaklarina dusmeyin. 
Ates+koku+Pas degerlendirmesini yapamiyorsaniz, Kan Sayimi yaptirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 10:38
Hocam çok teşekkür  ederim.
Koku kesinlikle yok dilde  pası  çok anlayamıyorum. O yüzden  bugün  13.30 a randevu aldım.Sabaha  kadar 39-39.5 arasiydi  atesi .Sabah 7.30 da ölçtüm 39.8 di.Su verdim  ilaç  vermedim. Uyudu  şimdi kalktı. 3 saat uyudu.Su anda  ateşi  38.Bakalım  bugün  ki doktor  ne diyecek.Hiçbirinden  umudum  yok ya neyse.En azindan  tahlil  yaptırıp size yazarım.Allahtan siz varsiniz 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 18:38
Hocam merhabalar şu anda hastanedeyiz. kan testi domuz gribi testi strip a testi yapıldı. Akciğer röntgeni tekrar çekildi.akciğerden gelen sesleri beğenmediğini hafif iltihap olduğunu bu sebeple hastaneye yatırabileceğim izi söyledi. Ben tahlil sonuçlarını geldikten sonra hastaneye yatmayı kabul etmedim o da bana CRP değerinin çok yüksek olduğunu Eğer 100 ü  geçerse kesinlikle yatırmamız gerektiğini söyledi Şimdi eve gidiyoruz. Amoklavin antibiyotik Sekrol Ventolin ve bir C vitamini şurup yazdı hiçbirini Henüz almadım değerler aşağıda yazıyorum Ne olur bana bir yol gösterin hocam  Ne yapacağımızı şaşırdık. Ayrıca influenza A pozitif çıktığı için enfluvir şurup verdi sabah akşam yarım ölçek vereceksiniz dedi.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 18:45
CRP   63.28    (0-8.2)
ALT     15        (0-55)
AST     53       (0-32)
IGE   302        (0-60)
RSV  ANTİJENİ    NEGATIF

INFLUENZA A       POZİTİF 
INFLUENZA B       NEGATİF 
STREP-A                NEGATIF 

ADENO5 VIRUS     NEGATİF 
WBC   10.8    (4.23-10.02)
HGB     10.08 (12.2-16.2)

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 19:49
TAM bir sahtekar!!!  Pacanizi iyi kurtarmissiniz.. 
WBC:10,08 ve bu assagilik sahtekar, CRP'yi bahane edip, yatirmaya kalkiyor!!  
Gordugunuz gibi; IgE , enfeksiyonlarda da yuksek cikiyor!!  Pustun isine gelse idi, birde Allerji derdi!! Ona
 sira gelmemis.. 3 tane virus aramis, o 3 tahlile kim bilir ne paralar verdiniz.. NE DEGISTI??  Hangi cins
virus oldugu hic farketmez.. Pust sanki Docentlik tezi hazirliyor!! 
SAKIN, verdigi hicbir ilaci almayin ve kullanmayin.. 
Tabii birde, "Olmazsa omaz",  Astim ilaci olan Ventolin yazmasi da sanki Allahin emri!! 
Diyorum size... Turkiye'deki cocuk doktorlari sahtekarin onde gidenleridir. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 20:20
Hocam çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşündüğüm için hiçbirini almadan eve geldik Peki influenza A pozitif çıktı bu domuz gribi demek değil mi bunun için o verdikleri Enfliur  şurubu kullanmalı mıyım ya da başka bir tedavi yöntemi var mıdır?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 21:34
Boyle bir sey YOK!!  kac gunden beri anlatiyorum.. Enfluvir ve benzeri ilaclarin; Poliklinikten, ayakta tedavi gorenlere bir faydasi yok.. Sadece
hastalik suresinini 1 gun kisaltirsiniz.. Bu tip ilaclar, sadece hastaneye yatacak kadar agir hastalik gecirenlerde , gorunur bir fayda saglar. 
Sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 22:13
Tamam hocam. Binlerce  teşekkür...
Bal limon  illadin sprey cold  mix  ve bol su  devam edeceğim. 
Ne olur  sizin gibi  bakış  açısı  olan  bir doktor  önerin  Istanbul 'da.Nerede olursa  gidip  buluruz.

Mesajı Yazan: gmzlycn
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 23:13
Cok doğru dıyorsunuz. Keşke kadir hocam gibi bidoktor daha olsa istanbulda

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2019 Saat 23:15
Peki hocam son bir soru soracagim. Enfluvir sadece yatan hastalarda kullanılır o da 48 saat içerisinde kullanılmazsa zaten etkisi yoktur dediniz. ayaktaki Yani bizim gibi normal poliklinikte tedavi gören hastalarda bir işe yaramaz dediniz. bu şurubu da kullanmamaya karar verdim. peki Hastaneye yatacak kadar kötü olup olmadığını nasıl anlayacağız .Bugün 5. gün 39 -40 arası Ateş öksürük ve halsizlik var değerlerinde yazdım size,karin  ağrısı var ancak 5 gündür  hic ishal,kusma olmadi.daha ne olursa hastaneye yatmamız gerekir bizim ve bu tedaviyi almamız gerekir

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 01:56
Agizdan beslenemiyecek, suur yari kapali olacak.. Solunum sikintisi olacak. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat