Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş halinde

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62262
Tarih: 19 Ara 2025 Saat 15:31

Konu: Ateş halinde
Mesajı Yazan: kırçiçeğim
Konu: Ateş halinde
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 12:47
Hocam kızım 8 aylık bebekti ve ben sizi tanıdım okudum takip ettim dediklerinizi uygulamaya çalıştım hergün bilinçlendim. Kızım şimdi 7 yaşında hastalık evrelerinde ateşle uğraşmamayı yoksa ateşin başıma iş açacağını sayenizde öğrendim. Nedenini bilmiyorum ama kızım ilaç içmeyi hiç sevmiyor ve bu konuda bana çok zorluk çıkarıyor. ateş düşürücü alıyorum elimin altnda bulunsun diye ama 1 kaşık dahi içmiyor kusmak istiyor verincede yutamadığı için. Ateşinin yüksek olduğunu anlıyorum çünkü uykuda inliyor ölçüyorum 40 ı buluyor hemen üstünü açıp banyoya alıyorum çocuk kendinde ama 1 kaşık iç rahatlarsın desem bile asla içmiyor kalp atışlarını yanına yattığımda duyuyorum hızlı hızlı atıyor babası resmen yalvarıyor bizim aklımıza takılan konu böyle ateşi yükseldiğinde çocuk ateş düşürücüyü kabul etmediği için kalbi hızlı attığından kalbe bir zararı oluyor mu ? Ateş düşürücü içse belki biraz rahatlama olacak ama biz ateşin kendiliğinden düşmesini bekliyoruz. Aslında ilaç içmediği için belki uzun bir süre ateş hali devam ediyor ama daha sonra hemen normale dönüyor. Yüksek ateşin kalp ritmini olumsuz etkilemesi söz konusu mu ? Ateşi yükseldiğinde kalp atışları fazlalaştığında ve elimle kalbine dokunduğumda hızlı attığını farkettiğimde hemen ateş düşürücü vermeye zorlayalım mı ? zorlasak ta içmiyor gerçi bize nasıl yol gösterirsiniz hocam teşekkür ederim saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2019 Saat 19:18
Daha DUN anlattim.…. Ates yukselince, kalp ve solunum, niye hizlanir.. Her gun ayni seyleri sormayin. 
7 yasinda ZATEN havale OLMAZ... Ne banyosu??? Ne soguk tatbiki??? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat