Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

üstsolunum enfeksiyonlarında evde nekahet

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62280
Tarih: 05 Eyl 2025 Saat 01:46

Konu: üstsolunum enfeksiyonlarında evde nekahet
Mesajı Yazan: voco
Konu: üstsolunum enfeksiyonlarında evde nekahet
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 00:54
Kadir Bey merhabalar,

Kızım(47 aylık- 15,5kg -102 cm) 6 gün önce hiçbir soğukalğınlığı belirtisi yokken  gece yattıktan sonra  öksürmeye başladı  hem tız hemde boru sesi gibi tarif edebilirim öksürüğünü ,hatta sesi kısılmış ama son ses çıkarmaya çalışıyor gibide diyebilirim .Nefesi kesilmedi,solunum sayısındada değişiklik yoktu ama çıkardığı seslerden krup mu acaba diye soğuk havaya çıkardım ancak bir rahatlama olmadı.Sürekli oksurerek hata 1-2 saati uyanık geçirdiğimiz ilk gecenin sabahı kalktığında sesi oldukça çatallıydı ve seffaf  burun akıntısıda başladı

Gündüz fazla öksürmesede geceleri 4-5 sefer, bazen uyandıracak kadar oluyordu kriz gibi gelip 1-2 dk sürüyordu.İlk iki gün ateşi normalden fazla idi ama ateşölçerle ölçmeye gerek görecek kadarda yükselmedi,gözlerde  hafif kızarık ve yaşlıydı sonrası normale döndü..Burun akıntısı bazen şeffaf yanında sarı-yeşil renkte ve kıvamı yoğunlaşarak devam etti.Ses çatallanması ve kısıklığıda 3.günden sonra düzelmeye başladı ancak hala tam olarak geçmedi.Dün akşam 2 kez öksürdü azaldı artık derken sabah nerdeyse biten burun akıntısı tekrar seffaf olarak ilk günlerdeki gibi sürekli olmasada  başladı.5 gece  genzi dolu(uyurkenki yutkunmalarından anlaşılıyor , hırıltılı ve horlayarak uyudu.

Tüm bu süreçlerde ne halsizlik nede iştahsızlık vardı,keyifli ve haketliydi ancak hem bulaştırabilir mi hemde yeni bir enfeksiyon kapabilir mi endişesiyle okuluna hiç göndermedim.Sonrasında da size danışmak istedim çünkü her ne kadar çok kötü oksursede gereksiz yere mi ateşi olmayan,haraketli çocuğu bu kadar tecrit ettim herşeyden?(aman ciğerlere iner korkutmalarından sanırım)

1-Nezle-grip-bronşit-krup-sinuzit-larenjit-farenjit vb. üst solunum yolu enfeksiyonlarında bulaşma süresi nasıldır,hem kendi için (vucudunda virus varken yenisi girmez diye okumuştum yanılıyormuyum ama bakterilere daha acık mı oluyor?hemde girdiği ortamdakiler özellikle anaokuluna gittiğinden arkadaşları için ne zamana kadar okula göndermeyelim acaba?

2-Ateş olmasada öksürüğün çok  kötüleşmesi durumlarında endişe etmelimiyiz yoksa sizin dediğiniz iyileşirken patırdı-gürültü bu mu ?(ciddi boğaz tahrişi,ses tellerine zarar gibi durum olabilir mi?)

3-Önce öksürükle başlayan sonrasında burun akıntısına dönen,ses kısıklığı yapan bu hastalığın tanımı nedir?nezlemi?

Evi havalandırma,serum fiz,ballı limon ve bol sıvı dışında hiçbirsey yapmadım yazılarınızdan öğrenebildiğim kadarıyla ve 6. günde yattığı 3 saat oldu,hiçbir rahatsızlık yok şimdilik  Allah a çok şükür ,sağolun varolun ve gerçekten Allah razı olsun sizden hocam ...Siz burda olmasaydınız bu öksürükten çoktan doktora koşmuş verdiği ilaçlarla boğusuyor olabilirdik.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 03:36
LUTFEN, bu kadar uzun ve cok sayida sualler Sormayin.. Bu yazdigim; 3. sefer oluyor..Aralarda yazi siliniyor.

Evet, Krup... Zaten diger bir ismi: 3 Gece Hastaligi dir..
1- Bu hasataliklarin tamami AYNI viruslarin yaptigi degisik hastaliklardir. sadece virusun tuttugu organ
 farklidir. SAKIN, Orta kulak ve Sinuzit durumlarinda, Antiboyotik kullanmayin, sadece Iliadin damla
 yeterlidir.
Evet, Dogrudur, Viral hastaliklardan sonra, Bakteriel bir hastalik gelirse agir seyreder… Ayni Kizamik 
esnasinda Zaturre mikrobu alinmasi gibidir.. 
Viruslar cogalabilmek icin, insan hucreleri icine girer ve protein imal eden molekullerde kendi yapisinda,
 viruslar urettirirler.  Bunu yapabilmek icinde, Bagisiklik sistemine ve Kemik Iligine baski yaparlar.. Bu da,
 bagisikligi dusurur.. AMA bu durum son derecede nadirdir.. 35 sene muayene hekimligimde hicbir
 hastamda olmadi..Sadece Hacettepe'de 2-3 vak'a gordum.

2- Oksuruk VUCUT SAVUNMASIDIR.. Oksuruk kesilmez… Kesilirse hastalik akcigerlere iner.. 

3- Nezle veya Grip diye bir ayirim gereksizdir, ZIRA YAPILACAKLAR AYNIDIR!!! 
Bazi sarlatanlar, kasten sirf kafa karistirmak icin, bu mevzuyu kasirlar.. Onlarin niyeti, artik Grip teshis
etmek zorunda kaldiklarindan, sozum ona, bu sekilde, testler ve ilaclar verebilmenin bahanesidir.. 
SAKIN Ayaktan Nezle/Grip geciren bir sahsa ne bu testlari yaptirin, nede Enfluvir gibi ilaclari verin..
Bunlarin hepsi, hastaneye yatacak kadar hasta olanlara uygulanir.. Poliklinik hastalarina DEGIL..
Simdi ben boyle dedim ya!!!  Butun Griplileri hastaneye yatirmaya baslarlar!!! Bunlar boyle sahtekardirlar..
Ayakta dolasan, az da olsa yiyip icebilen bir hastanin degil hastaneye yatirlmasina, Serum takilmasina
 bile gerek yoktur..

Serum takilip EVE gonderilen hastalarin TAMAMI, sahtekar doktor kurbanlaridir.. Serum takilacak hasta;
 YATAR.. Yatirilmayacak ise, Serum takilmaz..

Mesajı Yazan: voco
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 08:09
hsklisiniz cok uzun oldu, kesinlikle dikkatcedicem ozur dilerim.Bu degerli bilgiler icinde cok ama cok tesekkurler.Emeginize bilginize saglik hocam...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat