Ateş ve kaşıntılı döküntü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62282
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:54
Konu: Ateş ve kaşıntılı döküntü
Mesajı Yazan: oztel
Konu: Ateş ve kaşıntılı döküntü
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 11:05
Saygılar hocam,kızım 5 yaşında 14.5 kilo,2 gündür boğazının sizladigini söylüyordu baktım kızarmıştı,dün ateşlendi beraberinde eklem ağrısı,baş ve karin ağrısı,halsizlik iştahsızlık oldu,yarim ölçek calpol verdim ateş düştü,tekrar cıktı ama geç saatte kendiliğinden dustu;Sabah avuç içlerinde vücudunda kaşıntılı kızarıklık ve hafif döküntü oldu,yine eklem ağrısı var,acaba 5.hastalık mi araştırdım belirtiler çok uyuyor,sizden değerlendirmenizi rica edecektim.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 11:17
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 11:23
hocam bir de yüzünde tam yazılan gibi,tokat yemiş gibi kızarıklık da var,ayrıca çok zayıf hocam sağlıklı bir çocuk olduğundan dert etmemeye çalışıyorum ama hastalık dönemlerinde 1 yılda aldığı kiloyu 1 gunde veriyor :((
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 11:29
hocam döküntüler net mi bilmiyorum ama.
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 13:52
 hocam dilinde cilek gorunumu yok ama kizil mi diye suphe ettim,vucudu guneste yanmis gibi kırmızı ve minik dokuntuler var,yine ateslendi ve de,iki gundur hicbir sey yemedi ilac da veremiyorum,biraz calpol verdim yine,bir tereddutum de acaba ilac mi dokuntu yapti diye ??
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 18:59
Hocam yanıt gelene kadar çocuk acile gittik,kizil dedi doktor,ısrar ettim ama deposilin 6.3.3 değil 6.1.2 yazdı hocam 14.5 kilo 5 yaşında zayıf olduğundan mi yazdı,eczacıya danıştım bunun koruma süresi daha uzun dedi,ne yapalım hocam bu akşam mutlaka yaptırın dedi.ayrica panos 400.000 ıu(160ml) bir hafta 10 gün kullanın dedi,yol göstermemizi rica ediyorum,yeterli koruma sağlar mi?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 20:00
Kizil.. Deposilin6-3-3 un ozelliklerini, Turkiye'nin ANGUT doktorlari bilmezler.. Eger temin edemezsiniz, Mecburen; Deposilin 1,2 'yi yaptirin ve ilk 3 gun Deposilin etki edene kadar Pen-Os verin. 3. gunden sonra zaten, Deposilin 1,2 un koruyucu etkisi baslar.. Aptal, bir yerlerden bir seyler duymus, onu da yanlis anlamis..
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 20:07
Hocam nasıl minnettarım,saygıyla hürmetle eğiliyorum önünüzde,içimi rahatlattiniz,sayenizde buyuttum çocuklarımı,son bir sorum olacaktı bogazda kizariklik 1 haftadir,ateş 2 gündür,döküntü ise bugün oldu,tedavi için geç kalmadık değil mi? Saygilar hocam.
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 20:20
Gec kalma diye bir sey, zira bu Streptokoklar cok ZAVALLI mikroplardir, daha ilk olcek Pen-os'dan 12 saat sonra yok olurlar.. Uzun sureli tedavi; en az 1 ay icinde tekrar Streptokok alip da ; kandaki antikorlari azdirmamak icindir. 1 ay sure sonunda, yukselmis olan antikor seviyesi duser ve ondan sonra alinanlarin bir zarari olmaz.. TABII: Her seferinde ayni tedavi verilmesi sarttir. Bunun ile ilgili tonlarca yazi yazdim, onlari okuyun.. Ha.... Bir de, biraz gec kaldiginiz icin, avuc iclerinde, soyulmalar oldu.. Cok onemli degil. Bunu yapan da; Streptokoklarin salgiladiklari, "Dermolisin" toksinidir.
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 20:43
Hocam çok özür dilerim tekrar aynı soruyu soracağım geç kalmaktan kastım kalbe ya da böbreğe zarar vermesi acisindan,bu acıdan geç değil de mi hocam,bu organlara zarar vermesi bu aşamada mümkün mü?
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 22:21
Kac defa anlatmam gerekiyor!!! En azindan: " Beta diye bir virus..." makalemi okusa idiniz...
Kalbe veya bobrege; Streptokoklar zarar VERMIYORLAR!!! Bu bakteriye karsi, vucudun urettigi "Antikorlar" (bagisiklik maddeleri) zarar veriyor.. Bu bakterinin cidari ile kalp ve bobregin ic zarlarinin yapisi birbirine cok benzerler.. O yuzden, Streptokoklara karsi gelisen antikorlar, Zamanla ( en az;3-5 sene alir) muayyen bir seviyenin ustune cikinca, "Akut Eklem Romatizmasi" yapar.. Gene Streptokok alimi devam eder ve tedavi edilmezse, Bundan da 5-7 sene sonra, asiri hassasiyet gelistigi icin, (Streptokoklar DEGIL) vucudun urettigi antikorlar mikrop zannederek, kalp ve bobrek zarlarina hucum ederler. O yuzden "Kalp Romatizmasi" en erken 12-15 yaslarda gorulur
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2019 Saat 23:08
Hocam günlük gazete okur gibi okuyorum yazılarınızı inanın,panikten insan bildiklerini de unutuyor,çok teşekkür ediyorum saygılar hocam,iyiki varsınız.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 00:22
Hocam saygılar,kızım için yazmıştım size dün kızıl olmuştu deposilin 1.2 yaptırdık tam düzeliyor derken kardeşi bugün ateşlendi,birkaç gündür balgamli oksurugu var,burunda yeşil akıntı,hocam ona da mi bulasti acaba ?döküntü yok şu an,nasıl anlayayim hocam,tedbiren deposilin yaptırayım mi,3 yaş 13.5 kilo.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 02:05
Ates+koku+pas+Bulanti/kusma varmi??? Streptokok oldugunda, bu 4 bulgu da olur. Kizil oldugunda da; bunlara ilaveten, DOKUNTU ve "Cilek dil" gorulur.. 3-4 gun sonrada avuc iclerinde soyulmalar baslar..
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 14:00
hocam dili bu şekilde,hafif ateşi ve halsizliği var,dün akşam çok az kustu,daha kusmadı,takipte mi kalayım deposilin yaptırayım mi?
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 19:16
SU ANDA; Streptokok enfeksiyonu YOK.. ZATEN; bu yasta GORULMEZ.. Cocuk doktorlarina inanmayin!!! Onlar, bu hastaligin adini bile bilmezler, Streptokoklara "Beta" derler.. Dunya'da bu ahmakligi yapan baska doktor yoktur. Yabanci Kongrelerde de, boyle sacmaliyorlar, Turkiye'yi dunyaya rezil ediyorlar..
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 23:46
Sagolun hocam acillerde kaldık kan istediler,wbc 8 cıktı,crp yüksek dedi tâbi çok dikkate almadım,kendisi anlamadigi için 1 saat de uzman doktor bekledik gozucuyla şöyle bi bakıp penos yaz dedi,oğlumun ateşi düştü keyfi yerinde,dilde pas ağızda koku yok,sadece sivilce şeklinde döküntüler var,ablasininki gibi degil döküntüler,ilacı vermeyi düşünmüyorum,size danışmak istedim yine de.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 00:16
Hocam bu sefer yine kızım için yazıyorum,kızıl olmuştu deposilin yaptırdık iki gün önce,penos kullanıyoruz 4.doz oldu ama ateşlendi biraz şu an,normal mi hocam,o kadar antibiyotiğe rağmen neden ateşlendi,yol gösterir misiniz rica etsem
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 00:36
Viral bir hastalik olabilir.. Degilse: Ates+Koku+Pas olur. Yoksa, grip basliyor demektir. Eski mailleri iyi okuyun..
WBC:8 olan bir hastaya, Pen-Os verilmez, hicbir antibiyotik verilmez.. Aptal bunlar!!
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 12:38
Çok teşekkür ederim hocam dediginiz gibi viral sanırım,hapşırma ve öksürük var,ateşi de düştü. Oğluma da pen-os felan vermedim,atesi dustu,dokuntu de olmadi,onunki de viral bir şeydi demekki,herzamanki gibi sizden başkasına guvenmiyorum,saygılar sevgiler hocam.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 13:40
 hocam oğlumun sonucları bunlar,net mi bilmiyorum,crp ye bakarak enfeksiyon var,ablasindan kızıl bulaşmış olabilir deyip pen-os yazmıştı,sizden ogrendiklerimle yalnızca wbc değerini dikkate aldım,dediginiz gibi ilaç felan vermiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 13:44
Hocam resim net değilse yazma gereği duydum ast 46(referans 5-34)cikmis,dikkate değer bir durum mu,çok soru sordum kusura bakmayın hocam,saygılar.
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 19:58
AST ve ALT, "HUCRE ICI" enzimler olup, BUTUN hucre yikimi olan durumlarda yukselirler.. Kalp Krizlerinde bile yukselirler. Bilhassa, hucre yikiminin cok oldugu VIRAL enfeksiyonlarda bu seviyelerde yukselme olur.. Hepatit durumlarinda, AST ve ALT seviyeleri; 2000-3000 seviyelerinde olur. SAKIN Turk doktorlarin AST (bu kadarlik yukseklikte iken), "arastiralim" onerilerine KANMAYIN.. Yapacakari; "Tamamen Duygusal"dir..
CRP sahtekarligi, son 10 senenin en muhtesem sahtekarliklarindan biridir. Bu konu cok anlatildi, okuyun .. Okuyun ve TURK doktorlarinin ve Laboratuvarlarinin nasil halki kandirdiklarini iyi ogrenin..
|
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 20:33
Crp ile ilgili yorumlarınızı biliyorum hocam,o yüzden dikkate almadim dediklerini,çok teşekkür ederim iyiki varsınız.
|
|