Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yine ateş.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62308
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 04:15

Konu: Yine ateş.
Mesajı Yazan: GurbetEkin
Konu: Yine ateş.
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 11:08
Hocam iyi çalışmalar
Kizim 54 aylik krese gidiyor.Salı akşamı kızım ateşlendi.tek tük öksürük vardi.burun akıntısı yoktu ama burnu doluydu.serum fiz uyguladik sık sık. Çarşamba akşamına kadar atesi devam etti fakat 38.5 u geçmedi.Persembe okula gönderdim.Bu arada serum fiz sayesinde sanirim burun akıntısı çok koyu kıvamda ve renkte akmaya basladi ama yine cok akmıyor ben sumkurtunce akıyor.Bu şekilde sureci atlatmaya çalışırken c.tesi aksami tekrar ateş başladı.38.3 e kadar yükseldi.Cok  yüksek değil ama neden çıktı bu ateş tekrar.Bu arada balgamli gibi öksürükte başladı. Limonlu bal yapıp veriyorum.oksuruk bazen tıkıyor kizimi.
Sizce bu ateşin bi anlamı varmı.Ne yapmamız gerekiyor acaba .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 19:09
Okuyun. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 19:34
3 gunden sonraki ateş korkutuyor hocam.bal limon serum fizyolojik yeterlimi

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 01:37
Hocam ateş hala devam ediyor. 38.5 ile 37 arasinda degisiyor .hic  bir ilac kullanmiyoruz.burun akintisi serum fizyolojik sıkıp sumkurttugum zaman koyu kivamli ve yesil renkte akiyor.oksuruk cok yogun degil ama devam ediyor arasira balgamli sekilde.yarin otobusle yolculuk yapacagiz 4 saat.sizce bu sadece bi grip mi. 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 01:40
Bu arada genel olarak keyfi iyi hocam .sadece cok iştahsız.

Mesajı Yazan: secil
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 18:04
Hocam affiniza siginarak cevaplamak istiyorum.merhaba cok gecmis olsun bu sorularinizin cevabi arsivde var.oksuruk ates vucudun savunmasi krese gittigi icin iki yil kisi kotu gecircek diyor hocamiz.atesine mudahale etmezseniz daha cabuk atlatacak.ates yaninda dilde pas agizda koku varsa o zaman antibiyotik gerekir.bu ucunun bir arada olmasi lazim hasta oldugu icin istahsiz olmasida cok normal.bal limonsadece kuvvetli ve daha az oksurmesini saglar.gribin ilaci yok

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 20:33
Tesekkurler... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat