Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fibromiyalji...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62313
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 13:57

Konu: Fibromiyalji...
Mesajı Yazan: orhantugba
Konu: Fibromiyalji...
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2019 Saat 23:51
Merhabalar hocam... Fibromiyalji hakkında ne düşünüyorsunuz ... gerçekten böyle bir hastalık varmı hocam  .... amerikada da çok sık rastlaniyormuş ... 26 yaşında bir bayan olarak çoğu belirtisini yaşıyorum son 1 haftadır... kısaca bahsedermisiniz hocam ... Hee konuda araştırmalarınız olduğu için cevabizini merakla bekliyorum çünkü hayatımda sizin kadar mantıklı bir doktor daha tanımadım ...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 00:32
Boyle bir hastalik var... Vucudun belli yerlerinde olan AGRILAR ile kendini belli eder. 
Eriskinlerde kullanilan bazi ilaclar vardir, ama bu ilaclar cocuklarda KULLANILAMAZ.. 
Aerobik jimnastikten cok fayda gorurler. 
Siz 26 yasinda oldugunuz icin; Pregabalin, Duloxetine hydrochloride gibi ilaclari kullanabilirsiniz. 
Hareketsizlik, moral bozuklugu, Uyku duzensizlikleri, Stres, Sosyal hayattan kopukluk, Ailevi problemler 
hastaligin olusmasina sebep olurlar.. 
Benim Simdiye kadar boyle bir hastam olmadi. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 10:28
Son 3 aydır bu saydıklarınızın hepsini yaşadım hocam ve 1 haftadır ağrılar gelişti göğüs bölgemde fazlaca vardı dün bugün iyiyim ... zaten çoğu insan ismini bilmiyor sanırsam bu hastalığın ... eğer devam ederse ilaçlara başvuracağım büyük ihtimalle...

Mesajı Yazan: yesimuzman
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 19:01
Orhantuğba kusura bakmayın yeni konu açmak istemedim buradan yazıyorum.
Kadir bey
Emzirme durumunda bunların kullanımı ile ilgili bir kısıtlama var mı?  Bebeğim 3 aylık ve anne sütü alıyor sadece. 
Çünkü son bir aydır ben de bu belirtilerinhepsi var. Emzirme döneminde olduğumiçin olabilirmi?Çünkü artık enerjim ve halim yok. Eklem ağrısı vehalsizlikten dolayı ağrı kesici almadığımgünyyok.Bazen bebeğimi bile taşıyacak dermanıbulamıyorum inanın
Netavsiye edersiniz nasılbir yol izlemeliyim.Fibromiyalji olabilirmi? 
Saygılarımla 
Yeşim Uzman 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 19:35
Hocam bende biraz önce ellerde ve ayakalarda belirgin soğuma üşüme başladı baş ağrısı da var ağrı biraz daha yaygınlaştı göğüsten sirta sırttan kollara vuruyor nefesim iştahım normal ... acil servise başvuracağım birazdan fibromiyalji ihtimali kalktımı şimdi? Gripte değilim anlamdım ki nedir bu ağrılar iki gündür 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 20:35
-yesimuzman: Sizinkisi cok muhtemelen, emzirirken pozisyonunuzun YANLIS  olmasina bagli.. Once rahat
bir pozisyon alin, sonra bebeginizi emzirmek icin kucaginiza alin. Yaniniza, arkaniza  ve kol altiniza rahat 
edebileceginiz sekilde yastiklar koyun..

-orhantugba : sizin durumunuz, Fibromiyalgi'ye uyuyor.  Gripler, arazlarinizi arttirir. AMA, grip gectikten sonra bir daha hic agri olmaza, teshis yanlis demektir. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2019 Saat 23:42
Hocam acil servise gittim... muayene oldum tansiyonum iki kez ölçüldü ... önce 12.7 sonra nedense 14.9 çıktı biraz heyecanlandım heralde ...akciger röntgeni şekildi temiz cıktı ... ağrı kesici kas gevşetici iğne yapıldı ve iyi geldi doktor fizik tedaviye git dedi ama ben 2 çocukla ne zamanım var ne maddiyatim malesef... hocam son olarak merak ettiğim ağrının göğüs bölgesinde fazla olması normalmi kaburga altlarımda iman tahtamın tam üzerinde fazlaca yoğun ?

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2019 Saat 06:34
Fibromiyalji agrilari en fazla o bolgelerde olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat