Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62350
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 12:59

Konu: Kabızlık
Mesajı Yazan: basaktncr
Konu: Kabızlık
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 16:02

Kolay gelsin hocam.

Bizim 12 aylık kız bebeğimiz var. Kilosu 10.600 gr boyuda 74 cm. Ek gıdaya geçtiğimiz 8. aydan itibaren kabızlık sorunu çekiyor. Ek gıda olarak da genellikle çorba, biraz yumurta peynir türü yiyecekler yiyor.

Genellikle anne sütü alıyor yani kabız yapan gıdaları zaten vermiyoruz. Fakat ek gıdaya geçtiğinden beri kakasını 4-5 günde bir ıkınarak az az yapıyor ve ağlıyor. Bu yüzden duphalac kullanmaya başladık. Duphalacı hergün verirsem devamlı kaka yapmaya çalışıyor. O yüzden ıkınmaya başlayınca 4-5 gün arayla 10 ml veriyorum, verdiğim gün veya ertesi gün kakasını yapıyor.

Hocam 4-5 gün arayla duphalacı versem bir zararı olur mu yoksa her gün mü vermeliyim ara ara kullansam bağırsaklarına bir zararı olur mu hocam bunu soracaktım. Bir de kabızlık yapan hiç bişey vermemize rağmen niye böyle oluyor hocam bağırsakları ne zaman düzene girecek onu merak etmiştim. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2019 Saat 20:26
Duphalac; bir  ilac degildir.... Prebiyotik sekerdir.. Insanlarda hazmi YOKTUR.. Barsaklarda seker olarak
 kaldigi  icin, Probiyotik bakterilerin cogalarak, barsak icindeki sert kakayi  parcalayarak Yumusak kaka
 olusmasini saglarlar.
Biraz; yag ve seker oranlarini arttirin. Pirinc, Pirinc unu, patates, muz, elma vermeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat