Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip mi bronşit mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62370
Tarih: 16 Oca 2026 Saat 21:49

Konu: grip mi bronşit mi
Mesajı Yazan: sueoz
Konu: grip mi bronşit mi
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2019 Saat 15:51

Hocam merhabalar;

Oğlum 9 Mart 2018 doğumlu yani şuan 10 buçuk aylık oldu.

Boyu 76 cm, kilosu 9, başı ise 46 olarak ölçüldü.

Son bir haftadır ara ara öksürüp burnu akıyordu. Son iki gündür ise göğsünde hırıltısı var. Öksürürken çok canı yanıyor. Balgamını da atamıyor. Hırıltısını bizzat ben elimle dokununca hissediyorum. İshali yok. Hızlı nefes alıyor dakikada 70 i bulabiliyor.

Hiç iştahı yok çok az yiyor 2 gündür günlük en fazla 200 ml sıvı almıştır. Yemediğinden öyle kusmuyorda. Ateşi hiç 38.4 ü geçmedi. Burnu zaman zaman açık. Sizin grip için dediklerinizi yapmaya çalışıyorum.

Artık o kadar halsiz ve baygın ki bugün doktora götürdüm. Doktor virütik bir durum ama tahlille anlarız, Bronşiolit gibi duruyor dedi. Göğüsleri çok daralmış dedi. Pulmikort verelim dedi. Ben tepki gösterdim ama bir yandan da evet ciğerleri daraldı ve hırıltılı. Verdirmedim.  Boğazlarına yarık damak ameliyatı olduğu için baktırmadım (1.5 ay önce ameliyat olmuştu)

Ardından ben direk kan tahlilini verdim eve geldim.

Bize Calpol, Augmentin Bid-Fort, Zediten ve Bricanyl (onu da ben sizden öğrendiğimle söyledim) yazdı. Tahlil sonuçlarının görüntülerini ekledim. Fakat çocuk cidden hasta, halsiz, balgamını atsa ve yese toparlayacak.

Gece -ateşi olmamasına rağmen- sırf uyusun diye paranoks verdim. Uyuyamadı epey fitil uyuttu.

Nasıl ilerleyeyim? Yemiyor içmiyor göğsünden direk ses geliyor. Size danışmadan hareket etmek istemiyorum. Bu arada eve gelince bricanyl içirmeye çalıştım ilk seferde kustu sonra 1 çay kaşığı kadar içti.

Saygılarımı sunarım kıymetli hocam.

http://m.YollaYap.com/bbtc/1548420486494.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/1548420556607.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2019 Saat 18:58
Tipik Turk doktoru!!!
1- WBC, tahlilde belirtildigi gibi; "yuksek" DEGIL..  Bu yas icin, WBC'nin ust siniri: 17'dir.. Genellikle, bu tip
sahtekarlar, kendileri gibi sahtekar laboratuvarlarla calisirlar.. 10 aylik cocugun WBC degeri yanina, 
"Eriskin" WBC degerlerini yazarsa, boyle; SAHTE bir sonuc cikar..
2- bu tahlile gore, gribi atlatmak uzeresiniz… Diger farkli sonuclarda buna baglidir. 
SAKIN; verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.. 
3-  "Gogusleri daralmis"!!!!  Tabire bak, hizaya gel!!!  Daralan ne???  Iste boyle salak-salak konusurlar..
Cidden, siz ne Anladiniz bu; "Gogusleri daralmis" lafindan???  Tam bir sahtekar.. 
4- Cocugunuz Grip geciriyor, (kusma olursa; Domuz gribidir), ates 4-5 gun olursa, Influenza gribidir, her
 iki durumda da, sadece benim anlattiklarimi uygulayin..

"Sahtekarligin 3 Safhasini"  iyi okuyun, iyi ogrenin.. 

5- D vitamini seviyesi dusuk... D vitamini ya AZ verdiniz, veya hic vermediniz, hemen 1 ampul Dvit3 icirin. 
Oksuruk biraz gecince verirseniz daha iyi olur. Dogrudan icmeyebilir, bir parca ekmek uzerine veya az bir
 yemege karistirarak verin. 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2019 Saat 20:04
Hocam Allah sizden emeğinizden razı olsun...
Şükürler olsun... Dvitamini az verdim hocam onu dediğiniz gibi vereyim.
Peki göğüste benim de hissettiğim hırıltı normal midir? ben de epey hissediyorum. 
ateş dediğim de öyle hiç kaygılanacak kadar yükselmedi en fazla 38.4. şuan 36.8 ara ara 37 oluyor.kusma yok o zaman basit bir grip mi bu?
bricanyl ve ya perebron vereyim mi? zor öksürüyor balgam hiç çıkarmıyor. ya da direk kendisi mi atlatsın?
tekrardan teşekkür ederim sayenizde evlatlarım mutlu büyüyor.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2019 Saat 22:47
Basit Grip.. Eski cevaplari okuyun, devamli anlatiyorum  .. Gripler iyilesirken, akinti koyulasir ve bu sekil hiriltilar duyulmasi normaldir.
SAKIN Turk doktorlara inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 01:51

Hocam merhaba tekrardan size danışmak istediğim hususlar var.

1) 11 aylık bebekde ideal dvit seviyesi kaç olmalı?

2) oğlum yarık damak dudaklı doğdu ve 1.5 ay öncede damak ameliyatı oldu. Ameliyat esnasında ısrarla istemesem ve onam formunu acil bir durum yoksa lütfen tüp takmayınız desem de uzun süre duran tüplerden takmışlar. Çok aşırı kızdım pişmanım ve kendime de kızgınım. Sizi çok okuyorum tüpün ne kadar gereksiz olduğunu bilmeme rağmen resmen damak ameliyatını yapacak olan doktor rest çekince boyun eğdik ve takmışlar. Sorum ise şu dün size oğlumun hastalığını yazmıştım zaman zaman yediğinden bulanıp kusuyor muhtemelen domuz gribi. Bugün ise kulağında akıntı gördüm. Resmi ekte. İlaç vs deseniz asla içmiyor hocam kusuyor. Bu akıntı normal bir akıntı mı? Sol kulağında akmış diğeri normal. Bezle sildim. Ağrısı varmışçasına ağlayarak uyandı. Paranox verdim. Dün gece de aynı ağrısı olmuştu. Şurupsuz geçer mi?İçmez çünkü. Resim aşağıda.

http://m.yollayap.com/bbtc/1548542663744.jpg

4) Tüplerin varlığı beni sinir ediyor. Rahat yıkayamıyorum. Tüpler çıkarttırılabilir mi?Önerir misiniz? Eğer çıkartırlarsa ne kadar zamanda zarı normale döner?  Yaza çıkarttırmak ve rahatça çocuğu denize sokmak istiyorum.

3) Yarık damak ameliyatı olmuş bir bebekte illiadin damla kullanabilir mi? Ameliyat esnasında sanırım öztaki borusunu falan da düzeltiyorlar. Doktor öyle bir şey demişti ne kadar doğru bilemiyorum. İlliadinin ağzına yapısına bir zararı olur mu? Hep serum fizyolojik verdim.

4) Ameliyat olalı 1.5 ay oldu yarık görünmüyor arka tarafı ben göremiyorum gerçi. Artık ağzı iyileşmiş midir sizce? Çok pimpirikleniyorum.

5) Evde hava nemlendiren buhar makinesi var. Sıcak soğuk ayarlı. Faydası olur mu? Sıcak mı olmalı?

Saygılarımı sunarım değerli hocam;

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2019 Saat 04:06
1-  D vitamini seviyesi: 50-100ng/mL olmalidir. 30ng/mL, ve alti, yuksek doz D vitamini ile tedavi edilir. 
150ng/mL ve ustu; zehirlenme dozudur. 
Niye bunlari okumuyorsunuz?? Hep anlatildi...
2- Her turlu Orta kulak AGRI ve Akintisinda, SADECE Iliadin damla kullanin.. 
3- Kulaktaki tupleri bunye zamanla atar.. Ameliyat sirasinda; Oztaki borusuna el surulmez. 
4- Gormuyorsaniz, yoktur.
5- Durup-dururken, herhangi bir cins buhara gerek olmaz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat