Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bitmek bilmeyen öksürük atakları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62416
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 08:58

Konu: Bitmek bilmeyen öksürük atakları
Mesajı Yazan: Masha
Konu: Bitmek bilmeyen öksürük atakları
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 00:42
Hocam merhaba, sizi geç buldum keşke daha erken bulsaymışım..
Eski forumları okuyabildiğim kadar okudum. Tüm sahtekarlıkları tek tek yaşadık.
Oğlum şu an 5 yaşında.
2 yaşında iken bronşit teşhisi ile macrol kullandık. Tedavinin 5.gününde durum ağırlaştı, çocuk nefes alamamaya ve garip ses çıkarmaya başladı. Kelimelerin sonunu getiremiyordu. Çocuk doktorumuz antibiyotik yaramadı değişelim dedi. İçimize sinmedi, özel bir hastaneye gittik. Satürasyon bakıldı 90a düşmüş. Macrolun yanına klamoks eklediler. Damardan 3 gün boyunca prednol verdiler artı olarak ventolin pulmicort başladık. 1.5 ay boyunca kullandık nebül şeklinde.
Derken her nezle olduğunda çocuk sıkışmaya başladı (karın içe çöküyor gögüs disari cikiyor gibi) biz her nezlede, her öksürükte ventolin pulmicort kullanır olduk. 2.5 yaşında alerji testi yapildi deriden, 4 maddeye alerjisi çıktı.
4 yaşındayken okula başladı, 2 gün gitse 10 gün hasta yatıyordu. Geniz eti kaynaklı dediler, onu da aldırdık. Değişen hiçbirşey olmadı, bunun da tamamen düzmece olduğunu düşünüyorum yazılarınızı okuduktan sonra.
Her ateşi çıktığında zatürre teşhisi ile 10 gün macrol, ventolin pulmicort kullanıyoruz. Artık yıldık. Antibiyotiğimiz 3 gün önce bitti, çocuğun yine ateşi çıktı 39 derece ateşle yattı. Ateş düştü şimdi, kontrole gittik ciğerler temiz siz ventolin, pulmicort ve bricanyl kullanın, ağırlaşırsa gelirsiniz denildi. Okuyorum ventolin ve bricanyl aynı görevi görüyor.
Astım mı diyorum henüz astım diyemem diyor doktor. Astım değilse neden bu ilaçlar??
Singulair verdi koruyucu olarak, yan etkilerini okudum açıkçası veremedim.
Ne önerirsiniz bize??? Astım mıyız? Her nezlede nebül mu kullanacağız. Tükendik.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 00:45
Bu arada 15 gün önce “ateşsiz” zatürre geçirdiğini söyledi. Ağızdan yine prednol verdiler hastanede, nebullere ek olarak.
Bir çocuk kışta kaç kez zatürre geçirebilir aklım almıyor. Sahtekarlığın bu kadarına da pes!

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 04:20
Sadece ; "ameliyat" degil, yapilanlarin tamami DUZMECE..  Bu salak doktora bir sorun bakalim, Bir cocuk
NIYE 3 sene zarfinda, HIC GRIP OLMAMIS???   Hep mi: Bronsit? Hepmi Zaturre?? Bunlar resmen PUST..
Baska diyecek laf bulamiyorum..
Cocugunuzun bu halde olmasinin sebebi; tamamen bu pustlarin verdigi ilaclar yuzundendir. 
Okuyun!!!  Bilhassa, "Sahtekarligin 3 Safhasini" cok iyi ogrenin.. Yoksa sonunuz hic iyi olmayacak. 
Zaten; Geniz eti-Bademcik ameliyatlarini da yapmislar, bundan sonra yolunacak "tuyunuz de" kalmamis…
 Bundan sonra sizi baslarindan def edebilmek icin, birbirlerine sutlayacaklar.. Yok; "-Allerji'ye gidin.", yok,
  "-Reflu var, gastroloji'ye gidin." diyecekler.

Bayiliyorum bu SALAK Turk doktorlarinin  ki.larindan uydurduklari hastalik isimlerine!! 
- Istanbul Bronsiti.
- Beta virusu.
- Gergedan virusu.
- Zaturre baslangici.
- Simdi de; "Atessiz Zaturre"..  
Ama, ASLA, Grip teshis etmezler.. O "malum" Profesorler, bunlari cok iyi yetistirmisler!!

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 09:15
Ağzınıza sağlık hocam. Sordum sizin dediğinizi, “sizin çocuğunuz alerjik olduğu için en ufacık soğuk algınlığı ciğere iniyor, ciğer de hassas olduğu için zatürreye çeviriyormuş. Ondan dolayı sıkışıyormuş bronşları.
Çok sordum doğru dürüst cevap alamadım. Şayet astımsa antibiyotiğin tedavide ne işi var?! Şayet “zatürre” ise astım ilaçları neden??!!
Yazıklar olsun bunlara. Bir de bunlar tıp fakültesinde sözde hoca, düşünün bir de yetiştirecekleri doktorları...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2019 Saat 19:00
Her zaman soyluyorum… ESAS domuzun basi, bu uyduruk Tip fakultelerindeki SAHTEKAR ve assagilik Profesorler.. 
Kendi yalanlarina devam ettirebilmek icin, kasten yalan ogretiyorlar.. 
BU sahtekar Prof. lari, Tip talebelerinin  ayird edebilmeleri cok basittir. O ders ile ilgili yabanci dilde kitap
 ismi sorsunlar… Alacaklari cevap, daima: "-Benim derste anlattiklarimi ogrenin, kitaba ihtiyaciniz yok."
olacaktir. Zaten  bu yuzden de, kasten imtahanda sadece anlattiklarindan sorarlar!! 
Boyle sahtekar Prof. lar benim zamanimda da vardi.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat