Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hırıltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62456
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:41

Konu: Hırıltı
Mesajı Yazan: Meryemm
Konu: Hırıltı
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2019 Saat 23:51
Merhaba Hocam ,

Kizim 4 yasında , geçen hafta fıstık, yerken öksürdü, tam hatirlamiyorum ama
aradan kac gün gecti , hırıltısı oldu ve geçmiyor . Hasta degil , ama hırıltı her nefes alışında degil ,
Bir oluyor bir olmuyor ama hep var , ciğere kaçmış olsa hırıltı surekli her nefes alışında mi olur? Yoksa bizim
yaşadığımız gibi olur mu?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2019 Saat 00:26
Eski yazilarinizdan bulmaya çalıştım, öksürük Yok , ıslık sesi Yok , sadece ara sıra ama hergun olan hırıltı var , hemen hemen fıstık yedigi öksürdügü gunden hırıltı olmasi beni supheye düşürdü ,
Bronkoskopi yaptırmaya gerek var mi? Riski almaya değer mi? Yada ne kadar beklemeliyim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2019 Saat 00:34
HER nefes alis ve veriste hirilti olmasi gerekir. 
Ayrica da; ilk gun kacma olayi olsa idi; oldugunda, "bogulur" gibi olur, oksuruk krizine girerdi.
LUTFEN... Cevap verdim diye burnumdan getirmeyin, daha fazla bilgi lazimsa, okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2019 Saat 12:35
Cevapladıginiz icin teşekkür ederim , hem sizin yazdıklarınızı hem netten diğer dr larin yazdizlarini okudum supheye düştüm , nette normal bir hiriltinin bile ciğere cisim kaçması olasılığını yazıyordu. Analık iste gece gece uykularım kaçtı sizden de duymak zaman istedim , tesekkurler 🌹

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2019 Saat 19:32
Devamli anlatiyorum, Internetteki Turkce Saglik konulari daima, sizleri korkutup, doktorlara kosmaniz icin
 yazilmistir.  Ilk gun verdigi tepki cok onemlidir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat