Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karaciğer büyümesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62516
Tarih: 14 Eki 2025 Saat 18:28

Konu: Karaciğer büyümesi
Mesajı Yazan: UmmuEymen
Konu: Karaciğer büyümesi
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2019 Saat 21:26
Kadir Hocam iyi akşamlar;
3 yaş 10 aylık oğlumun 2-3 aydır ara ara 5 dakika kadar süren karın ağrısı sebebiyle bugün doktora götürdüm. "Karaciğer KK boyutu 111 mm, boyutu artmıştır. Sol böbrek pelvikalisiyel yapılarda hafif ektazi mevcuttur." şeklinde raporu. Çocuk Gastroenteroloji bölümüne sevketti. Henüz muayene olmadık bölüme. Çok endişeliyiz, değerlendirirseniz sevinirim. İyi akşamlar diliyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 07:43
Isiniz mi yok, Allah askina??  
Resmen kasinmissiniz. 
Bu yasta Karin agrisi yapan, en sik sebep, barsak solucanlaridir. 
Andazol surup; bugun 2 olcek, 3 hafta sonra gene 2 olcek verin. 
Ilac parasi, Tahlil den UCUZ oldugundan, tahlil ile ugrasmayin.. Varsa, doker, ve agri ertesi gun gecer...
Yoksa, Karin  agrisi devam ederse, baska sebeptendir,  o zaman tekrar gorusuruz. 

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 15:08
Tamam hocam hemen alıp kullanıyoruz. Peki tüm aile fertleri kullanmalı mıyız? Bi arkadaşımın başına gelmiş ailece kullanmaları gerektiğini söylemiş doktor.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 19:13
Hocam eski maillerinizi okudum. Ailecek kullanmanız en kestirme yoldur demişsiniz. Ben de eşim ve kendim için 2 kutu andazol 200 mg aldım. Oğlum için de 200mg/10ml. 4 yaşındaki oğlum için bugün 2 ölçek vereceğim. 3 hafta sonra tekrar 2 ölçek vereceğim. Eşim ve ben nasıl kullanalım? Biliyorsunuzdur içinde 6 kapsül var. Bir de 10 yaşında bi oğlum daha var o nasıl kullansın? Eşim ve bana aldığım doğru dozlarda ilaçlar mı ve ölçüsü ne olmalı?

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 19:19
Bir de 2 ölçekten kastınız 10ml*2 mi? Şurubun içinden çıkan ölçek 10 ml çünkü.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 20:19
Evet, 10ml x2 olcek olacak. 10 yasindaki de, 4 yas gibi alsin. 
Sizler 2 kapsul alin.  3 hafta sonra tekrarlayin. 

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2019 Saat 21:19
Çok teşekkür ederim hocam. Peki aç ya da tok farkeder mi? Son soru 🤗

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 01:55
Kadir Hocam iyi akşamlar. Oğlumun karın ağrıları bahsettiğiniz ilacı kullandıktan sonra hala devam ediyor. Yalnız 1 hafta arayla verdim ben. Ailece 1 hafta arayla kullandık. İlacı aldığımız eczacı arkadaş özellikle 1 hafta arayla kullanmamız gerektiğini, 3 hafta beklersek ilacın işe yaramayacağını söylemişti. Sizin de vaktinizi almamak adına tekrar sormak istemedim, o şekilde kullandık. Acaba o yüzden mi işe yaramadı? Ya da karın ağrısı sebebi başka bi şey olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 02:03
Baska bir seydir. Ikinci doz, barsaktaki solucanin, tirnak diplerine bulasan yumurtalarinin tekrar yutularak, 
barsakta solucan haline donmelerini onlemek icindir.
Ilacin icini okuyun.
Karin agrisi, solucandan olsa idi, ilk dozdan sonra agrilari gecerdi. 
Gecmedigine gore, Bir batin US gerekir. (Farkli yerde yaptirin). 

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 02:14
En büyüğü sağ alt kadranda 13.5x6 mm boyutlarında birkaç adet reaktif görünümlü lenf nodu izlendi yazıyor hocam ultrason kağıdında. Diğerleri normal. Bir de karaciğer 110 mm. 4 yaş erkek çocuk ama boy ve kiloya göre üst sınır dedi doktoru. Siz de zaten karaciğerin büyük olması karın ağrısı yapmaz demiştiniz.
Görünen lenf nodlarının da önemsiz olduğunu söyledi doktor. Sizin yorumunuzu alabilir miyim? Bir de ne yapmam gerektiğini? Şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 04:10
Bunlara bir guvenebilsem!! 
Eger; hakikaten karacigerde buyume varsa, bir Hepatoloji uzmaninin gormesi iyi olur. 
AST,ALT, bakilmasi gerekir. 

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 14:04
4 yaş erkek çocuk, 19.5 kg - 1.16 boy

Ast 34
Alt 16
Alp 271
Glukoz (aks) 90
Bun 16
Kreatinin 0.39
Total protein 68
Albümin 45
Bilirubin (total) 0.78
Bilirubin (direkt) 0.13
Ck (kreatin kınaz) 203
Tahlil sonuçları bu şekilde hocam. Ck 0-171 referans görünüyor. O biraz yüksek diğerleri sınırlar içinde görünüyor. Gastroenterolojiye sevk edildik ve orada istendi bu tahlil sonuçları. Karaciğerin 110 mm olmasına da 19,5 kg - 1.16 boy olması sebebiyle "üst sınırda takip edelim" dedi. Karaciğer büyüklüğünün ağrı yapmayacağını söyledi. 3 ay önceki ultrasonda da 110 mm idi, şimdi de 110 mm.

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 18:45
Karaciger'in tamami mi: 110cm, yoksa, fazlalik mi 110cm ??
EGER, tamami 110cm ise, ben o doktorlarin...……………………………………..

Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 19:54
Karaciğer KK boyutu 110 mm, boyutu hafif artmıştır. Tam olarak bu şekilde yazıyor hocam. Tamamı diye düşünmüştüm ben. Öyle midir? Sürekli karnım ağrıyor lafı çok üzüyor bizi 😔

Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 01:17
Karaciger ile alakasi YOK... Karaciger de BUYUK DEGIL.... 
Uzak bir ihtimal ama, acaba; FMF (Ailevi Akdeniz Atesi) olabilir mi??
Anlamanin TEK yolu;   Colchium Dispert tablet, sabahlari 1 tane icirin. 2 gun icinde agrilari kayboluyorsa, FMF demektir, ilaca devam edin.
Sonucu yazin. 

Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 19:39
Gittiğimiz gastroenteroloji gaviscon tavsiye etti. 15 gün kullanın, karın ağrısı geçmezse endoskopi yaparız dedi. Ağrıyan bölgesi eliyle gösterdiğinde tam göbeği ve biraz aşağısıyla yukarsına denk geliyor. Bir de elimi ne zaman karnına koysam baloncuklar patlıyor gibi hissediyorum. Acaba gaz gibi bi şey mi? Buna da bi yorumda bulunursanız ona göre fmfi gözönünde bulunduralım hocam. Teşekkürler şimdiden.

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 00:51
FMF degil.. 

"... Bir de elimi ne zaman karnına koysam baloncuklar patlıyor gibi hissediyorum…"
Bu cok ciddi bir arazdir, bir Cocuk Cerrahi gorsun. 

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 04:15
Hocam ben gaz diye düşünmüştüm ama bu çok ciddi bi arazdır dediğiniz için endişelendim. Ben de karnıma elimi koyduğumda eğer gaz varsa bu tarz hareketler duyuyorum. Sizce gazdan farklı bi durum mudur?

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 18:15
Iki durum var:
1- Deri altinda "citirti' seklinde ses gelmesi onemli ve tehlikeli bulgudur.
2- Karin icinden, "gurultu" seklinde ses gelmesi gaz'dir, onemli degildir. 

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 18:47
Hocam tavsiye ettiğiniz gibi çocuk cerrahiye gittik bugün. Tüm kan, ultrason, idrar ve kaka tahlillerine baktı ve hiç bir şeyi yok dedi. Baloncuk patlama hissini önemli bulmadı. Karnını şöyle bi kontrol etti ve yapılacak bi şey yok, lenf nodları ağrı yapar, büyüdükçe o nodlar küçülecek, endişe etmeyin dedi. Lenf nodları bağırsaklara temas ettiği için ağrı yapabilirmiş. Büyüdükçe bu sıkıntılar azalacak dedi. Lenf nodları için herhangi bi ilaç vermediğini, bazı doktorların verdiğini ama kendisinin doğru bulmadığını söyledi. Elini benim gibi karnına koyup o bahsettiğim sesi dinlemedi. Sadece eliyle bastırarak kontrol etti.

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 19:00
Gordunuz degilmi!  HATALI veya abartili tarifiniz basiniza ne isler acti.. 
Neyseki, duzgun bir doktora rast gelmissiniz, sizi dolandirmamis.. 
Soylediklerinin tamami dogru, aynen uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat