Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni doğan bebek kabizlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62580
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 06:28

Konu: Yeni doğan bebek kabizlik
Mesajı Yazan: Nazliasya
Konu: Yeni doğan bebek kabizlik
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2019 Saat 19:04
Merhaba hocam, 2 aylik kızım var. Emziriyorum arada 3 veyya 4 kere mama veriyorum. Kakasini yaparken cok kıvranıp ağlıyor hastaneye götürdüğümde maflor damla verdiler her gün 6 damla cok faydasını görmedim günde bi kere zorlanarak yapsa da kakasi sulu  damlayı kullanayim mi? Tesekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2019 Saat 20:41
Tabii ki, Maflor'den bir fayda gormezsiniz.. Onu veren SALAK, ne icin kullanildigini bilmiyor ki!! 
Bu tip doktorlar, bir ilac yazamayinca, hep onu yazarlar. 

Yeni Dogan Ozellikleri yazimi okuyun.. On sayfada; Yazarlar kismindaki makale listesinde var.. Bu yasta
 bebekler bu sekilde kaka yaparlar.. Ikinirken, acemiliginden, makat adelesini de sikar, Yumusak kaka
 zor cikar.. Zamanla kaka yapmasini ogrenecek.. Tafsilatini oradan okuyun.. 
Bunlar hep, yazilarimi okumadiginiz icin oluyor ve sonra da; bu sahtekarlarin eline dusuyorsunuz. 

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2019 Saat 19:07
Teşekkür ederim hocam, maflor kullanmıyorum o zaman peki kac aylığa kadar sürer bu süreç çünkü cok ağlıyor acı cekiyor

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2019 Saat 20:22
Makalemi OKUMADINIZ MI???? 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 19:23
Hocam okudum eksik yazdım kusura bakmayın 20 gün sonra gecer yazmışsınız benim kızım bir ay oldu telâşlandım o yuzden 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 19:51
Yumusak kakayi ZOR mu yapiyor????  Yoksa; SERT kaka mi yapiyor?? 
Iki durum, birbirinden apayri durumlardir. 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 20:26
Hocam yumusak kakayi zor yapiyor iki gunde bazen günde bir yapıyor ama çok sancılı oluyor. Gün-de 4 kere 3 ölçek mama veriyorum aralarda meme veriyorum 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 23:33
Yazilarimi okumamissiniz.. Boyle durumlarda; popo deligini parmak ucu veya yagli kulak cubugu ile uyarin.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 23:42
Okudum hocam merak ettigim maketini sicmayi acı çekmeden ne zaman öğrenecek bir ay oldu siz 20 gün dediginiz icin soruyorum normal mi cevremde hiç bir bebekte duymadım böyle birşey o yuzden 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2019 Saat 23:44
Bazen, nadiren de olsa olabiliyor. Merak etmeyin..  Bir zaman sonra, halletmesini ogrenecek..

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2019 Saat 00:34
Hocam,okudum yazılarınızı merak ettigim 20 gün demissiniz kızımın 30 gün oldu lac aya kadar böyle acılı ve sancılı geçecek kalıcı olur mu? O acı c3kip ağladıkça ben daha çok üzülüyorum 
.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2019 Saat 00:39
Yanıtınızı simdi fark ettim hocam teşekkür ederim. Insallah tez zamanda kronik olmadan gecer ve öğrenir.  Çok sağolun 

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2019 Saat 03:37
Hic "kronik" olani gormedim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat