Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62712
Tarih: 07 Haz 2025 Saat 16:18

Konu: Lenf bezleri
Mesajı Yazan: aslig
Konu: Lenf bezleri
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2019 Saat 21:23
Hocam, oglumun emin degilim ama yaklasik birkac aydir lenf bezeleri var, bu sira cok ust solunum yolu hastaligi gecirdi, alerjikte bir cocuk ve 4.5 yasinda.
Lenflerinde ele gelen kitlelere donuk olarak hemogram gibi kan testleri yapildi, testler temiz cikti, sadece b12 si yuksek cikti,yayma testi de temiz cikti
Ancak radyolojik ultrason incelemesinde bilateral orta ve ust servikal zincirde patolojik gorunumde lenf nodlari yazildi. Sol posterior 29.9xp10.9 sag posterior 31x10mm boyutlarinda oval konfigurasyonlu yagli hilluslari kimi yerde izlenmeyen patolojik gorunumde lenf nodlari yaziyor
Opucuk hastaligi olmadigi da test ile dogrulanfi
Sizce bu durum ne olabilir
10 gunluk antibiyotik tedavisi onerildi
Basladik ama kuculme olmazsa biyopsi dusunuluyor
Sizce ne dusunmeli ve yapmaliyiz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2019 Saat 03:44
Uzak durun..
Lenf bezleri ile ilgili yaziularimi okumadinizmi??
Kotu huylu Lnf bezleri, "Uzum salkimi" gibi yumak halinde olurlar ve alt dokuya sabittirler, ellediginizde hareket etmezler.. 
Bu bezeler, ellediginizde, deri altinda, "bilya gibi" hareket ediyorlarsa, normal iltihap bezeleridir, oyle Antibiyotiklerle filan da kuculmez..
Onlari buyuten, hastalik yapan  mikroplarin uyarilaridir. O Lenf bezlerini buyuten enfeksiyonlar, haftalar 
once hastalik yapti ve yok oldular.. Belki de VIRUS idiler..Bu sahtekarlar ne iciyorlarda boyle "kafa
 buluyorlar?"
Bunlardan uzak durun. Sadece benim anlattigim muayeneyi yapin, supheli gorurseniz, o zaman biopsi
 gerekebilir. 
B12'nin cocuklarda tayinine HIC gerek yoktur. Tamamen duygusal sebeplerle istendi, hic bir onemi yoktur.. 
Tamamen isin PUSTLUGUNU yapiyorlar.. 
Ayrica da; bu yasta NE ALLERJISI???? Turk doktorlari; Astim, Allerji ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler. 
Cok okumaniz lazim..  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat