Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan Krup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62833
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 13:43

Konu: Tekrarlayan Krup
Mesajı Yazan: Selimdamla
Konu: Tekrarlayan Krup
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2019 Saat 10:13
Merhaba Kadir bey sizi takip edip söylediklerinizi uyguluyorum oğlum 2.5 yaşında ilk defa 6 aylıkken krup olmstu acilde adrenalin verildi hemen düzeldi onun haricinde bir kez daha 2 yaşında oldu gece uyanıp ağlarken fark ettik sonrasında burun akıntısı balgamli öksürük olarak hastalogi devam etti ama sikintimiz şöyle ki 2 yaşından beri her ay muylaka krup oluyor 6. Kez dün oldu. İlk zamanlar purmicorp ventolin buhar makinesi ile uyguladık hatta 4. Kez oldugunda öksürüğü asiri derecede artmıştı iğne ile antibiyotik ve oksuruö tedavisi gördu
 Tekrarlamamasi için notta diye bir toz verildi sonra ben sizin yazılarınızı okumaya basladm ve o tozu hiç kullanmadım
Buhar makinesinide sdce krup atağı oldugunda adrenalin/decort vermek için kullanıyorum. Evet 1 aydır öksürüğü hıc kesilmedi  ve dün gece ateş krup birlikteydi.kuzenleriatesliydi sanırım onlardan bulasti merak ettiğim şeyler şunlar 
1) her ay krup olması normal mi bu sene 6.kez oluyor basit bir grip/ nezle krubu tetikliyor olabilir?
2)sürekli balgamli öksürük olması alerjik olabilir mi notta kullanmıyorum hata mı yapıyorum
3) propolis, cotekotu yağı, çinko, polivit, ballı soğan suyu kullanıyorum bunlar yeterli midir?
4) alerji testi yaptırmalı miyiz krup beni çok korkutuyor 
Simdiden tesekkur ederim sizin gibi doktor bulamadık artık doktora gitmiyoruz keşke size gelebilsek...

-------------
Selimdamla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2019 Saat 18:29
1- Normal degil..Buyuk ihtimal ile Krup da DEGIL.. Grip olabilir. Bilhassa cok kalabalik ortamlara giriyorsa,
 evde abi-abla varsa, cok opuluyorsa, olur..
2- Kesinlikle allerji ile alakasi yok. Turk doktorlari Griplere Allerji veya astim derler. Onlara kulak asmayin.
3- Bunlarin hicbiri 5 kurusluk fayda saglamazlar. Tamami sahtekarlik urunleridir. Hicbir Tip kitabinda,
 bunlarin iyi geldiginde dair bir bilgi yoktur. 
4- Ne allerji testi???  Bunlarin tamami sacmaliktir.  Cocuk  virus kapiyor, elletmeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat