Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bilimsel araştırma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62887
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 09:41

Konu: bilimsel araştırma
Mesajı Yazan: alev-kerem
Konu: bilimsel araştırma
Mesaj Tarihi: 03 May 2019 Saat 19:33
merhabalar hocam sayenizde kreste ilk yılımızı antibiyotiksiz atlattık iyi ki varsınız iyi ki yılmadan engin bilgilerinizi paylaşıyorsunuz.  Bu sefer ki sorum farklı.  ankara üniversitesinin ankara ili genelinde 400 çocukla yapacağı bir çalışmayla ilgili kresten bir kağıt yolladılar:
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim doktora programı kapsamında 3-5 yaş grubu çocuklara yönelik zihin kuramı ölçeğinin geçerlik ve güvenirlik çalışması. Amaç : çocukların başkalarının duygularını isteklerini düşüncelerini ve niyetlerini anlama becerilerini değerlendiren araç geliştirme.
çocuklarla 1 kerelik 15 dakikalık 2 oturumla okulda yetkililer eşliğinde görüşme yapılıp yüz ifadeleri gösterilip resimdeki kişinin hissettikleri sorulacak hikaye tamamlatilacakmis.
Eki evrakta da aile sosyo ekonomik durum kitap okuma sinema tiyatro alışkanlığı gibi sorular var.
oğlum 5 yaşında bu çalışmaya soksam anlamlı bir sonuç elde eder miyim yoksa gereksiz mi fikrinizi almak istedim saygılarımla.

-------------
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 May 2019 Saat 21:41
Toplum icin faydali olabilir de; bireyler icin, pek bir anlam ifade etmez, ama sokun.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat