Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflü testi yaptıralım mı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62975
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:06

Konu: Reflü testi yaptıralım mı
Mesajı Yazan: elifkerem
Konu: Reflü testi yaptıralım mı
Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 14:50
Hocam 2 buçuk yaşında oğlum sık hastalanıyor diye Dr a götürdük Dr reflü den şüphelendi. Bebekken kusardı evet ama ben okudum sizin yazılarınızı bu normal. Şimdi kusma yok ama boğaz enfeksiyonu sık geçirdiği için Dr şöyle dedi:

Reflü sebebiyle mide asiti boğaza kadar çıkar ama kusmaz bu çıkan asit boğazı tahriş eder ve hasta yapar bunu teşhis etmemiz lazım 

Diye bize ilaçlı bir şey içireceklermiş çocuğa ve yarım saat bir film de izlenecek miş. Randevu verdiler salı gününe. 

Bu doğru mudur hocam. Yaptıralım mı. 

Yaptırdık diyelim reflü varsa bu Dr ne yapacak çaresi ilacı var mı. 

Nasıl bir test olduğunu hiç görmedim boşa radyasyon da aldırmak istemiyorum. Napalım hocam bir yol gösterin 

30 aylık oğlan boy 98. Kilo 14.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 18:52
Bosverin.. Reflu olan cocuk, cok hastalanir diye bir sey yok.. O doktorun maksadi; "Tamamen duygusal"...
Ayrica da; BU YASTA OLMAZ...  Bu yasta, "Regurjitasyon" olur.. O da zaten sizde bir ara olup, gecmis.
Kurcalamanin bir alemi yok, onlarin maksadi baska!! 

Mesajı Yazan: Gamze kacal
Mesaj Tarihi: 12 May 2019 Saat 21:01
Farklı başlık açmak istemedim aynı konuyu sorucam hocam nedir bu reflü durumu grip olmayı bile refluye bağlıyorlar reflü burun akıntısı hapşırma öksürük yaparmi bu reflü nefes borusu dan geçip hava yollarını tahriş edip astıma sebep olurmu krup hastalığı refluye mi bağlı nedir bu reflü herşeyin sebebi bumu gerçekten 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 01:23
Eskiden her Gripliye: Astim diyorlardi, foyalari ortaya cikinca, Bronsit, Bronsiolit veya Zaturre baslangici
gibi sacma sapan teshisler koydular..
Bunlarin da foyasi ortaya cikinca, ellerinde bir tek "Reflu" sahtekarligi kaldi..Bu assagilik doktorlarin en basit
Gripli hastalari bile hastaneye yatacak kadar hasta edebilmek icin yapmayacaklari pustluk yoktur.. Hic bir
sey yapamazlarsa, en pahali testleri yaparlar.. Bu tetkiklerin  icinde avuc kadar cocuklara uzun sureli cekim 
gerektiren cins Rontgenlerle, cocuklara uzun sureli sua vermekten bile cekinmezler.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat