Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62982
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 17:20

Konu: Oksuruk
Mesajı Yazan: ocean_28
Konu: Oksuruk
Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 10:54
Merhaba hocam. 2 aylik bebwgim birkac gundur oksuruyordu. Bugun bogulur gibi oksurmeye basladi. Dr. Once takip edelim dedi fakat doktorum yanında bogulur gibi oksurunce doktor bebegimin burnunu aspire ettirdi ve asist surup verdi. serum fizyolojik kullanin ve burnunu aspire edin dedi. Ates burun akintisi vs yok. Sadece oksuruk var. Dr. Cigerlerinin temiz oldugunu soyledi. Ne yapmaliyim. Balgam varmis gibi oksuruyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 18:23
SAKIN Asist kullanmayin...  
Asist, agizdan SADECE, Parasetamol zehirlenmesinde kullanilir.. Boyle bir durumda verildiginde, bronslarda
 spasm yapar, 4-5 gun sonra hiriltilar baslar.
Bu ilac; "Sahtekarligin 1. Safhasi" ilaclarinin onde gelenidir. 
Bu yavsaklar, bu ilaci kasten verilyorlar.. 

Mesaj Tarihi: 13 May 2019 Saat 19:16
Teşekkürler hocam. Serum fizyolojik yeterli mi peki baska yapabilecegim bisey varmi? Dojtorun yanindayken bebegim oksurukten tikaninca aspire ettirdi doktor.Hortumlu bi makineydi. Yesil olanından da istesi hemşireden ama kullanmadi onu. Bu makine ilac veriyor mu sadece burnunu mu temizliyor. 

Mesaj Tarihi: 14 May 2019 Saat 00:47
Okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 15 May 2019 Saat 21:17
Hocam asisti kullanmadım. Serun fizyolojik kullaniyor ve surekli bebegimin burnunu aspiratör ile temizliyorum. Fakat su an atesi 37.6 oldu. Ne yapmaliyim. Balgam ciğerlerine inmiş olabilir mi

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 02:26
38 ve ustune ATES diyoruz.. 
Hicbir sey yapmayin. 
Ates ile ilgili makale ve forum yazilarini okuyun. 
Aspirator kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 18:31
Merhaba hocam. Dun aksam size yazdiktan sonra cevabınızı beklerken cik ensiselendim ve esimin baskisi sonucu asist surubu 1 cay kasigi verdik. Bu sabah da 1 cay kasigi versi esim. Biraz evvel saglik ocagina goturdum bebegimi. Dr cigerlerini dinledi hirilti var ama asistten mi bilemem cocuk doktoruna goturun film cekipsin dedi. 2 cay kasigi asist hirilti yaparmi? Bronsit olmusmudur. Atesi 37 ile 37.3 arasında. Cok korkuyorum. Asistten mi bronsit mi nasil ayirt edecegoz film cektirelim mi

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 18:34
Öksürüğü bazen oluyor ama arka arkaya oksuruyor. Dun aksam Asist kullanmadan  once de bogulurcasina arka arkaya oksurunce atesi de 37.6 olunca asist verdi esim. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 19:09
Asist yapar..  Okuyun.. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 19:47
Hocam okuyorum ama bronsitle ilgili pek ulasamadim.cocuklarimda olunca yeterince takip edemiyorum. su an serum fizyolojik yeterli mi  filmcektirimmi? asist vermeden once de bi hirilti hissettim cocukta. Cigerlereinmiş  mi asisten mi anlamanin bi yolu var mi? Asisten once hissettigim hirilti cigerlere inmis ihtimalini gosterirmi?kusura bakmayin cok ensiselyim kafam karisti

Mesaj Tarihi: 16 May 2019 Saat 23:42
Astim ve Bronsit'in Rontgen bulgulari yoktur. 
Hiriltiya bakilmaz… 
Zaturre'de:
1- SOLUNUM SAYISI; dakikada 60'dan fazla olur.
2- Ates 39 ve ustu olur.
Bronsitte;
1- Solunum sikintisi vardir.. 
2- Wheezing denilen islik sesi duyulur. 

LUTFEN, "Oksuruklu hastaliklar " tablosunu iyi inceleyin. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 15:55
Hocam asisti kestim. Buhar serum fizyolojik kullaniyorum. Ama 1 haftadir bebegim balgaminda bogulacak gibi arka arkaya öksürüyor  nefes alamiyor gibi. Gunde 2-3 defa bu sekilde oluyor ara ara da oksuruyor. Dr balgaminda bogulur gibi olursa getir  cigerlere cabuk iner bebeklerde dedi. Ben baska doktora goturdum. Oksuruk uzun surmus ne oldugunu anlamaliyiz dedi ve ciğer filmiyle kan tahlili istedi. Film cektirmeyelim dedim. O zaman antibiyotige baslamamiz gerekir emin olmaliyiz desi. Sonuclar temiz cikti. Dun yine kontrole gittik. Dr asist kullanmalisiniz dedi. 3güne  gecmezse antibiyotige baslayin dedi ve recete yazdi. wbc normal ciktigini soyleyince viral oksuruk 1 hafta surer bakteriyele donusmus olabilir dedi. Ne yapacagimi sasirdum. Esim doktorun verdigi tedaviyi uygulamiyorsun senin  yuzunden cocuk iyilesmiyor diyor. 2.5 aylik bebekte oksurugun 3 hafta surmesi riskli mi balgaminda bogulur gibi olmasi baska bi hastaligin olabileceğini gosterirmi? Bu arada bebegim 10 gunde sadece 80 gr almis

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 17:08
Hocam bi de bugun hizli nefes alip vermeye basladi

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 18:40
SAKIN, Turk doktorlara inanmayin.... 
WBC dusuk, viral enfeksiyon var... Sonradan "bakteriyele donusmus" OLSA, aniden ATES:40 derecelere cikar. 
Kasten yalan soyluyor ve israrla Asist ve Antibiyotik veriyor. Butun gaye; "Sahtekarligin 1. safhasini" uygulatmak...
Ondan sonra hiriltilar baslayinca, "turnikeye" girersiniz… 
Hizli nefes: dakikada 60'in ustudur.  

Goruyorsunuz degilmi?? Siz bilincli sekilde sual sorunca, nasilda dansoz gibi kiviriyor!!!

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 18:46
Uyurken saydim hocam dakikada 40 cikti. Turnike nedir hocam.   

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 18:49
Bu hastalik ne kadar surecek 3 hafta oldu. Esim ve annem israrla antibiyotik vermemi istiyor. Senin yuzunden cocuk bu halde duzelmez antibiyotige basla gececek diyip duruyolar. Cok zorda kaldim. Daha cok surermi oksurugu

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 18:56
Internette bebeklerde solunum sayisi en fazla dakikda 24 tur yaziyor. Oyleyse bebegimin dakikda 40 olmasi neyi gösterir 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 19:56
O sayi; normal cocuklardaki nefes sayisidir.. 
Dakikada 60 ustu onemlidir. 
Unutmayin; HER ateslendiginde de; Kalp atimi ve solunum sayisi artar.. Bu demek degildirki, bir "Solunum
Problemi" var!!! 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2019 Saat 20:56
Tesekkur ederim hocam. Cok soru sordum kusura bakmayin. Bisey daha soracaktim. Doktorumuz 6 ay bakso damla kullan bagirsak florasi gelissin diye dedi. 1 sise kullandim sonra kullanmadim. Simdi de antibiyotik kullanirsa 6 ay kullanacaksin diyince kafam karistu. Zaten bebeim 1 haftalikken 6 ay kullanacksin demisti. Bu damla bebeklerde rutin kullaniloyor mu

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2019 Saat 08:28
Ne diye inaniyorsunuz bu ahmaklara!  
Antibiyotikler barsak florasina etki ettiklerinde; ISHAL olur.. Ishal yoksa, "Proboyotiklere de" gerek YOKTUR..
Bunlar aptal olduklarindan, hangi ilac ne zaman kullanilir, ondan bile haberleri yoktur.
Bunlar koyun surusu gibidirler. Baslarindaki coban bir "sey" soylesin, hepsi sorgusuz sualsiz uygularlar. Ne
kitap okurlar, ne de bir bilginin kaynagini arastirirlar. 
Bebeklerde "rutin" filan kullanilmiyor.. O ilac firmasi 2 tukenmez kalem versin, bunlara  istedigi ilaci 
yazdirir. 

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2019 Saat 13:50
Cok tesekkur ederim hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat