Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bulanık idrar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63085
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 13:42

Konu: bulanık idrar
Mesajı Yazan: leyli
Konu: bulanık idrar
Mesaj Tarihi: 26 May 2019 Saat 10:13
hocam merhaba. kızım 6 yaşında, 121 cm ve  18,2 kilo..  hocam dün akşam ve bu sabah idrarının rengi açık fakat çok bulanıktı iki idrarda.. ilk kez kızımda böyle bir şey gördüm.geçen hafta boğaz enfeksiyonu inatçı ateş sebebi ile antibiyotik kullanmaya başladık. bugün antibiyotikte son gün.. klamoks es 600 içti.. ilaçtan olabilir mi hocam.. ama 6 gün ilaç bişi yapmadı, son gün idrarınında bulanıklığa sebep olmuş olabilir mi..sordum, bir yeri ağrımıyor..neden olabilir hocam . aklıma idrar yolu enfeksiyonu geliyor sadece..ama inşallah değildir :(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2019 Saat 19:22
Yedikleri ile ilgili.. Bilhassa, yaprakli sebze yameklerinden sonra olur.
Gunluk su miktarini arttirin. 

Mesaj Tarihi: 26 May 2019 Saat 22:38
hocam yeşil yapraklı yiyecekler inanın hiç yemedi hayatında.. iki gündür çorba az patates köfte ve yoğurt yiyor... sebze yemiyor kesinlikle..şimdi yatmak üzere ve çişe gitti..baktım hocam idarı açık renk (hep çok su içer) ve yine bulanık..

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 02:56
Bir; "Idrar Tahlili " yaptirip, bana  gonderin.

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 14:55
Tetkikler                                             SONUÇ                     BİRİM              REFERANS

İdrar tetkiki ( cihaz ile)  

Glukoz                                               Negatif                      mg/dl                 negatif
Bilirubin                                             Negatif                                                negatif
Keton                                                Negatif                                                 Negatif   
Dansite                                                1010                                                1010-1030
ph                                                           8                                                     0-0'50
protein                                               Negatif                                                 Negatif   
ürobilinojen                                        normal                                                  Negatif   
nitrit                                                   Negatif                                                 Negatif   
kan (blood)                                          Negatif                     ery/ul                   Negatif    
lökosit                                                 Negatif                      leu/ul                   Negatif
İdrar mikroskobisi                                Nadir BK görüldü                    

hocam benim şikayetim bulanık idrardı ama, görünüm ile alakalı bir tetkik yok... ayrıca verdiğim idrar yine bulanıktı

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 18:35
Bir sey yok... 
Sadece  pH:8 olmasi gene, asiri Alkalen idrara tekabul eder.. Bikarbonat filan mi iciyorsunuz???
SAKIN, o "alkali su" sahtekarligina kanmayin.. Hic mi yazilarimi okumuyorsunuz?? 

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 18:45
yok hocam..alkali su falan bişi içirmiyorum..hiç meraklı da değilim bu tarz şeylere.. erikli damacana su alıyoruz yıllardır..kızım da o sudan içiyor.. hocam yapılacak bir şey var mı ph için... bikarbonat vs  ..hiç alakamız yok hocam

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 18:50
Ugrasmayin, kendiliginden duzelir.. Etli ve yagli gidalari arttirin. 
Yesil Erik filan da yemiyor, degilmi??  

Mesaj Tarihi: 27 May 2019 Saat 18:55
yok hocam malesef yemiyor yeşil erik..sadece çok nadir, ayda yılda bir muz yer..

Mesaj Tarihi: 30 May 2019 Saat 14:09
etkikler                                             SONUÇ                     BİRİM              REFERANS

İdrar tetkiki ( cihaz ile)  

Glukoz                                               Negatif                      mg/dl                 negatif
Bilirubin                                             Negatif                                                negatif
Keton                                                Negatif                                                 Negatif   
Dansite                                                1010                                                1010-1030
ph                                                           8                                                     0-0'50
protein                                               Negatif                                                 Negatif   
ürobilinojen                                        normal                                                  Negatif   
nitrit                                                   Negatif                                                 Negatif   
kan (blood)                                          Negatif                     ery/ul                   Negatif    
lökosit                                                 Negatif                      leu/ul                   Negatif
İdrar mikroskobisi                                Nadir BK görüldü                    

hocam sonuçlarr bu şekildeydi..normal dediniz. idrar kültürü de yapılmıştı. o da normal dedi doktor.. hocam idrar tahlili yapan doktor idrar hala bulanık olduğu için böbreklerde sorun olabilir, getirin ultrason çektirelim..kan tahlili yapalım dedi... ben size yazma gereği duydum. çocuğumu götürmedim. hocam yaz geldi ..asitli içecekler içmiyor ama, reklamlarda dönen bir içecek var..ev yapımı tadında limonata diye.. koruyucu içermez diyor..ama boya vardır diye düşünüyorum. her gün 1-1,5 su bardağı içyor.. bulanıklık ondan olabilir mi hocam..

Mesaj Tarihi: 30 May 2019 Saat 18:39
Her gun AYNI seyleri yazmaktan ben sikildim.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat