Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini endişesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63243
Tarih: 11 Oca 2026 Saat 18:30

Konu: D vitamini endişesi
Mesajı Yazan: kırçiçeğim
Konu: D vitamini endişesi
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2019 Saat 21:10
Hocam hergun kafa karıştıran haberlerden gerçekten kuşkucu ve tedirgin bir halim oldu. 8 yasindaki kızım icin her sene 15 kasımda doğum günü olduğu için unutmamak adina ailece dwit ampul 300.000 ünite sanirim ekmegin üzerine kırıp alıyoruz. Simdi ampül şeklinde alınan d vitaminin fazlasinin karaciğerde birikmesi sonucu olusan zararin siroza kadar gidecegi böbreklere verdiği zararlar anlatilarak yiyeceklerden ve güneşten d vitamini alınması gerektiği asla ampül kullanılmaması anlatildikca ben gercekten size sigindim birçok kez bu ve buna benzer sorular size yöneltildi siz tiptaki gelişmeleri cok yakınen takip ediyorsunuz ampulün zararlari bu kadar ciddi hasarlara neden oluyor mu. Ben her sene dwit aldıktan sonra bel agrilarim gercekten azalıyor kendimi daha iyi hissediyorum çocuklara ampül fazla gelmiyor degil mi vücuda birden yükleme yapiliyor ve fazlası organlara zarar veriyor mu beni bu konuda son noktayi koyacak bir aciklama ile huzurlu bir duyguya donustururmusunuz gercekten tedirginim tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2019 Saat 08:55
İzahı gayet basit!! Türk doktorları asla ailelerin sorunlarını kendilerinin çözmelerinden hoşlanmazlar..
Senede 1 veya 2 defa Dvit3 ampulü kendinizin içirmenizden hoşlanmazlar.. Her 2-3 ayda bir, sırf Dvitamini
 eksikliğinden  ötürü doktorlara koşmanız ve muayene + Tahlil bir çuval para ödemenizi isterler. Bu pustları
 sakın  ciddiye almayın..
Sizden bir evvelki annenin yazdıklarını okuyun.. Her sene 1 ampul içirdiği halde, yeterli olmamış..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat