ishal ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63265
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 19:54
Konu: ishal ates
Mesajı Yazan: bucus
Konu: ishal ates
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 06:57
merhaba hocam oğlum 6 yaşında dün sabah mide bulantısı ile istifra etti ardından 37 derece ateş, karın ağrısı ve köpüklü ishal şeklindeydi. akşamı geçirdik .şimdi karnının çok ağrıdığını söylüyor?ateş devam ediyor, yarim saat içinde 5 kere tuvalete çıktı. dediklerinizi yapiyoruz ama kısa sürede 5 kere çok değil mi
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2019 Saat 11:42
İsterse; 20 kere çıksın.. İshal, kusma ile beraber olmadığı sürece, ASLA su kaybı olmaz. SAKIN; ilaç hele, Antibiyotik kullanmayın.
|
Mesajı Yazan: bucus
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 23:12
hocam merhaba ishal hafifledi. ateş yok. fakat kalasında kan gördüm ve ara ara karın ağrısı çok oluyor. kan gorunce acile gittik. dizanteri olabilir kakasini takip edin dedi ve dizanteri ilaçi yazdı. 3 tane ama okuamıyorum biri ercaful. ne yapmamızı onerirsiniz
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 09:20
Hiçbirini kullanmayın.. Dizanteri değil. Kan görülmesi kendiliğinden düzelecek... Ne diye gidersiniz ki??
|
Mesajı Yazan: Seymahu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2019 Saat 14:41
Merhabalar hocam. Doktora gitmemek için direnmeye çalışıyorum ama dizanteri olma durumunda ilaç kullanılmalı dediginiz için yazıp fikrinizi öğrenmek istedim. Kızım 2.5 yaşında dün akşamdan beri isal mukusu ve kanlı şekilde kaka yapıyor. Gece uyandığı sürece ve gündüz öğleye kadar 4 5 defa bu şekilde gitti. Ateş kusma gibi durumlar yok. Zorlanarak ıkınarak Güvercin kakası diye tarif ettiğimizden biraz daha fazla yapıyor ama bu durumlarda dizanteri olma ihtimaline karşı doktora götürmeli miyim?
|
|