Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz enfeksiyonu, grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63283
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:02

Konu: Göz enfeksiyonu, grip
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Göz enfeksiyonu, grip
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 11:29
İyi günler hocam.
4 yaş 3 aylık kızım ve 2 yaş 2 aylık oğlum var. 11 haziran gününden beri sırası ile ben de dahil, yüksek ateş, karın ağrısı, halsizlik durumu geçiriyoruz. 11 haziranda oğlumun gözü çapaktan kapandı 5 gün tobrased yaptım geçti, 12 haziranda ben ve kızımda da aynı şey oldu, tobrased başladım  5gün geçti, kızımda bu esnada 8 gün süren ateş karın ağrısı halsizlik vardı, wbc baktırmıştım, düşüktü.

21 haziranda benim gözüm kızardı tekrar çapak oldu yine tobrased kullandım 5 gün, dün bitti geçti, oğlum 23 haziranda ateşlendi kızımdan bulaştı diye düşünüyorum, hala ateşi var, bugün 6. Gün ateşte, halsiz, burun akıntısı balgam yoğun, sizin grip tedavilerini yapıyorum. Arada calpol verdim çok halsiz ve ağrısı vardı, uyuyamıyordu, ağlıyordu

Kızım bugün yine çapaktan gözü kapalı uyandı, tobrased başladım yine. Oğlum da bugün sabahtan beri ağlıyor, biraz mız mız, burnunu gözünü birbirine karıştırıyor, silmiş oluyor, gözleri kızardı, ağlamaktan mı yoksa kaşıyıp mikrop kaptırmaktan mı bilemedim. 

Biraz önce kız kardeşim aradı, bu hastalık sürecinde bizde kalmıştı, gözü kızarmış, göz doktoru adenovirüs olduğunu,  bulaşıcı olduğunu anlatmış, yeğenlerim hastaydı gözleri çapaktı falan diye bahsedince onlar da doktora gitsin uzun sürer tedavisi demiş 4 kutu ilaç yazmış, 15 gün kullanmasını söylemiş. İlaçlar:

Uzun oldu hocam kusura bakmayın, süreci ayrıntılı anlatmak istedim, kızımda 3. Çapak ve kapanma, bende 2. Oğlumda da hafif 2. Hergün banyo yaptırıyorum, cold mix kullanıyorum, sf yaptırmıyırlar hocam, zorla yapıyorum, çok ağlayıp kusuyorlar, oğluma iliadin yaptım ilk çapakta

Durumumuzu değerlendirir misiniz hocam? Geç kalınmış bi tedavi mi yapıyoruz, göz doktoruna gidelim mi?  Bir de aynı şişe tobrased kullanımı yanlış mı, ben aynı şişeyi kullanmıştım hepimiz için, bitince yenisini aldım. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 18:58
Adeno virus ise, verilen ilçların hiçbiri bir işe yaramaz. Geç kalma diye diye bir şey yok. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:00
Peki hocam ne yapalım? Tobrased kullanıyorum ben çocuklar için. İlaçları kızkardeşimde vermiş doktor. 

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:29
Koruyucu olarak (ikincil bakteri enfeksiyonlarından korumak maksadı ile) kullanabilirsiniz.
1 hafta sürecek.

Mesaj Tarihi: 28 Haz 2019 Saat 19:34
Kızkardeşim için de tobrased diyeyim mi hocam, adenovirüs için. Teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 08:58
Tobrased'i; adenovirus için VERMİYORUM!!! Yanlış anlaşılmasın. Kızkardeşinizde "cocuk gibi" elini devamlı
gözüne götürüyorsa verin. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 10:03
Hocam özür dilerim ben yanlış anladım sanırım, adenovirüs ise ilaçlar işe yaramaz deyince ne yapalım anlamında sormak istemiştim, kız kardeşimin tek gözü şiş, kızarmış, göz doktoru da o ilaçları yazmış, eğer ona bulaşan virüs benim çocuklardan bulaştı ise diye sordum.

Dünden beri kafam çok karıştı, çocuklara tobrased kullanıyorum, kendim de olmuştu, bizde de göz çapağı tekrar ediyor 2 haftadır. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 14:50
Kullanın, bir zararı olmaz. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 14:56
Peki hocam teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 21:12
İyi günler hocam,
Oğlum 2 yaş 2 aylık, 7 gündür ateşli gripti, ateş bugün yok, dün gözünü çok kaşındı, ağrı var mıydı bilmiyorum, gözü kızarık hayli, ben dün tobrased başladım, bugün formu okurken çapak yoksa kızarıklık için antibiyotik damla kullanmayın yazdığınızı okudum. Oğlumda gözü kapatacak kadar çapak olmadı. Kızardı mikrop aldı diye düşünerek tobrased başladım. 

https://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39047&OB=ASC&PN=1&title=goz-ve-kusma

Haftasonu göz doktoru da bulamayız, ne yapalım hocam, bir tavsiyeniz olur mu? 
Çok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 29 Haz 2019 Saat 23:17
Bir tedbir,kullanın.. Belliki eli devamli gözüne gidecek ve eninde sonunda mikrop kaptıracak.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2019 Saat 08:19
Tamam hocam, teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 13:33
Oğlumu bugün göz doktoruna muayene ettirdik hocam.

Tobrased 
Norsol 
Terramycin  yazdı, tobrased zaten kullandığımı söyledim,1 hafta sonra kontrole gelin, kızarıklık geçmezse allerjik olabilir dedi.
Diğer iki ilacı kullanalım mı hocam?
Teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 23:20
Gerek yok. Çocuklarda göz kremi kullanmak zaten çok zordur.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 23:24
Tamam hocam sağolun, aynen hocam damlayı zor yapıyorum merhemi nasıl yapacağım ki düşünüp durdum, diğeri de steroidmiş sanırım.

Kız kardeşim için yazdığınız gibi oldu hocam, ilaçlar işe yaramamış, bugün 5. Gün diğer gözü de şişmiş, kızarmış, göz doktorları da mı teşhis edemiyor ki, anlamadık, yarın başka bir göz doktoruna gidecek. Hocam bilgi amaçlı soruyorum gözde adenovirüs ün tedavisi var mıdır?
Teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2019 Saat 23:44
Yoktur. 1 hafta sürer.  Viral konjoktivit olduğunda işığa bakamaz. 

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2019 Saat 10:22
İyi günler hocam,
Oğlumun gözü geçti, sadece tobrased kullandım, Kızkardeşim başka göz doktoruna gitti, o da sizin dediğiniz gibi söylemiş, kendiliğinden geçecek diye.
Bu süreçteki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat