Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Stafilokok mu? (Kendim İçin) Çıban

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63328
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:09

Konu: Stafilokok mu? (Kendim İçin) Çıban
Mesajı Yazan: bugu
Konu: Stafilokok mu? (Kendim İçin) Çıban
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2019 Saat 00:01
Merhabalar hocam, 2 senedir genital bölgede başlayan kimi yerlerde adına kan çıbanı denilen bir rahatsızlıkla uğraşıyorum.
Artık vücuduma yayılmaya başladı.Cildiye doktorlarına gittim, antibiyotikler vs. verildi ama fayda etmedi. İnternetten araştırdım kıl köklerinde bulunan
stafilokok adında bir mikrobik durumu okudum ,bunun olabileceği şüphesi doğurdu bende. Mikrobik olduğunu okuyunca
aklıma direkt siz geldiniz. diğer uzmanlık alanınız mikrobiyoloji olduğu için size danışmak istedim.yardımlarınızı rica ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2019 Saat 08:29
Stafilokok olabilir. Tedaviye inatçıdır. Yeni çikan çıbanların başına Batticon sürün.
İç çamaşırlarınızı kaynar suda yıkayıp, kızgın ütü ile ütüleyin.
Cipro grubu antibiyotik kullanın.  Bunun için zaten, reçete yazılması lazım olduğından bir doktora gidin.

Mesajı Yazan: bugu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2019 Saat 12:16
Mikrobiyolojiye gittim. Herhangi bir enfeksiyona rastlanmadı. Cildiyede bir çözüm bulamadı. ne yapacağımı bilmiyorum. çevremdekiler göz çıbanı diyor kurşun döktür diyor :)  biraz şişince öyle acıyor ki , popomda çıktığında üzerine oturamıyorum. patladığında da kanlı irin akıyor epey fazlaca. batticon sürüyorum patlayınca. bir çok kez antibiyotik kullandım kremler kullandım. kalıcı bir çözüm bulunamadı :( 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2019 Saat 20:02
Otovaksen yapilabilir.. 
Hastadan,  5ml kadar kan heparinli enjektore alinir ve hastaya adeleden (kalcadan) igne seklinde uygulanir.
Bakalim bunu bilen, bir doktor veya saglikci bulabilecekmisiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat