Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öpücük hastaliğı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63398
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 11:01

Konu: öpücük hastaliğı
Mesajı Yazan: sevde0603
Konu: öpücük hastaliğı
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2019 Saat 17:50
merhaba kadir hocam dün 9 yaşında ki yeğenim boynum ağrıyor dedi bende bir bakayım dedim baktığımda kulak memesi hizası altında uzunlamasına lenflerin orada şişlik farkettim her iki tarafta da vardi ama ateş yoktu sadece ağrıdığını söylüyordu. kbb doktoruna götürdük kan tahlili yaptı wbc yüksek değildi öpücük hastaliğı olabilir dedi antibiyotik verdi bende antibiyotik viral bir hastalık için gerekli değil diye biliyorum dediğinde kesin boğazına enfeksiyon yapar onun için tedavi dedi ama boğazları temiz herhangi bir beyazlık yok ben baktım.
hocam öpücük hastaliğı için mono daha yüksek olması gerekmez mi?

mon# 1.22
mon% 13.8
wbc 8.86
crp(kantitatif) 0.44 

-------------
svdtyln

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2019 Saat 18:59
Bir kere; WBC değeri düşük, ASLA Antibiyotik gereken bir durum yok..
EM olabilir ama o da viral bir hastalık olduğundan gene Antibiyotik gerekmez...
YANLİZ!!!  Enfeksiyöz Mononükleoz hastalığı; en az 1 hafta ATEŞ yapan bir hastalıktır. Bu ateşli devre
olmadan, EM'dan şüphe edebilmek için, Türk doktoru olmak şarttır.

( Ne o?? Artık CRP'yi Kantitatif olarak belirtmesini öğrenmişler mi??  Hadi bakalım, gerisi dığer cahillerin
başına)

Mesajı Yazan: sevde0603
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2019 Saat 21:59
kadir hocam valla size burada ki anne babalar olarak ne kadar teşekkür etsek az bizi bilgilerinizle aydınlattınız mesela sayenizde doktorun karşında antibiyotik gerekli değil diyebiliyoruz bu hastalık kendiliginden de geçiyor biliyoruz Ama sizin yazılarınız olmasa boynumuzu bükeceğiz. 10 gün sonra muhakkak gelin dalak bile şişebilir ileri testler isteyebilirim ultrason vs. dedi ooo afedersiniz bizi iyice çarpacaklardı biz çocuğu alıp çıktık kurtulduk 🤭🤣 ki ben sizin bir yazinizda bu hastalikta dalagi sisen henuz hasta gormediginizi okudugum icin sakin sakin dinleyip içimden güldüm.

-------------
svdtyln

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2019 Saat 09:37
Dalak şişse ne yapacak ki!!!  Laf olsun torba dolsun.
Niye 10 gün sonra çağırıyor?   Ücretsiz kontrol süresi olan 1 hafta içinde çağırsa ya!!
Boşverin, EM olduğu bile şüpheli, zira hiç ateş ve seyrinden bahs etmediniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat