Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz muayenesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63443
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 17:01

Konu: Göz muayenesi
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Göz muayenesi
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2019 Saat 15:57
İyi günler hocam, kızım 4 yaş 4 aylık. Girp sonrası göz arazları sebebi ile ailecek göz doktoruna gittiğimiz sırada, doktor kızımda mix astiğmat tespit etti, muayenede göze damla yaptı, ışıkla, makineyle baktı, uzaktan şekil gösterdi sordu, gözlük yazdı, gözlüğü aldık takmam demedi ama anne böyle göremiyorum zor oluyor deyince aynı doktora tekrar gittik, gözlüğe alışır, takmazsa göz tembelliği oluşur, taksın dedi

Kızım gözlük takmaya itiraz etmiyor ama gözlükle göremiyorum deyince başka doktora götürdüm, o göz doktoru da çocuk %100 görüyor, gözlük takmasına bile gerek yok, taksa gözünü bozarsnız, çocuk haklı gözlükle görmüyor dedi. 

İki göz doktoru birbirine bu kadar ayrı teşhis olabilir mi hocam, gözü bir makine ile ölçüp derece mi çıkarıyorlar, nasıl anlayamıyorlar??Kızım yön şekil rakam renk biliyor. Ben evde uzak yakın soruyorum söylüyor gözlüksüz çoğu şeyi. Ben miyopum, eşim miyop astiğmat, ailelerimizde gözlüklü çok kişi var. 

Göz ile ilgili durumlarda muhakkak göz doktoruna gidin dediğinizi okuyorum hocam. İlk doktorun dediği gibi göz tembelliği olur mu? Bize en yakın Antep ve Adana dünya göz hastanesi var. Oraya mı gidelim? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2019 Saat 18:57
   " İki göz doktoru birbirine bu kadar ayrı teşhis olabilir mi "

Bal gibi de olur.. Bu sekilde, adi-sani duyulmamis it surusu kadar Tip fakulteleri acilirsa, boyle doktorlarda
 cikar.. 
Icinizde suphe varsa, bir; Dunya Goz hastanesine gidin. 
Birinci doktoru hic gozum tutmadi.

Mesajı Yazan: antipc
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2019 Saat 20:18
Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için. Hocam Dünya Göz Hastesinde şube önemi var mıdır? Adana ve Antep yakın bize. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2019 Saat 04:32
Hangisi olursa.
Zaten sizi ilk muracaatta yonlendirecekler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat