Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir kaç soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63464
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:28

Konu: Bir kaç soru
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Bir kaç soru
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2019 Saat 17:37
Hocam merhaba. Erkek bebeğim tam 6 aylık onla ilgili bir kaç sualim olacaktı. 1470gr. 42cm 29cm baş çevresi ile 31hafta ile uyumlu , 33+6 da dogdu. Gelişim geriliği preklampsi den dolayı oldu.
Hocam güncel ölçüler. 6.450gr 63cm 41.5 cm baş cevçevr.
Son üç aydır kilo alımı 800,600,250 Gr şeklinde giderek azaldı. Anne sütü alıyor sadece. Onuda iştahlı değil.son 3aydir. çok uzun kalmıyor memede.sizmuntazam kilo alması devam ediyorsa az da olsa sıkıntı etme demistiniz bana. Peki bu tabloda ek gıda ya baslamalimiyim.eski mailler de 6.aydan sonra kutu sütü onerdiginiz  mamaya lüzum olmadığını yazmışsınız.bizde bu yolu takip edelim mi.premature olunca bı iki ay daha beklemem luzum edermi. Ya da kutu sut denerken su katayim mi.gerek var mı.(prematüre olduğu için soruyorum bunu hocam)
2.bugun 4aylik aşılarını oldu.rotarix 2.doz verdik bir saat sonra kustu. İlaç boşa gitmismidir hocam. 
3-  iyi ki varsınız. Omrunuze bereket..

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2019 Saat 19:23
1- Kutu sutu "teklif" edin... Bakalim alacakmi, ihtiyaci yoksa, almaz. 4 ayliktan sonra sutun sulandirilmasi 
gerekmez. O islem; mama alamiyan  aileleri  icin.
2- Rota asilari ve agizdan alinan Polio asilari; mideye gitmiyor!!!   Asi agiz cidarina degdigi anda, virusler
 hucrelerin icine giriyorlar. Orada cogalip, hucre parcalandiginda, daha asagidaki hucrelere bulasiyorlar 
ve bu sekilde butun sindirim sistemi yuzeyleri asilanmis oluyor. Kusmanin bir etkisi yok. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat