Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kilo problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63508
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 21:21

Konu: Kilo problemi
Mesajı Yazan: mevsimrüzgarı
Konu: Kilo problemi
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2019 Saat 21:43
4 aylik bir oğlum var.50 cm doğdu ama kilosu biraz şüpheli. Ilk doğduğunda 3 kilo dediler. Ama 5. Gün tarttılar 3.400 gr idi. 1.ayın sonunda 4400 idi. 4 aylık kilosu ise 6300. Kilosunu neye gore degerlendirmeliyim? Doğum kilosu doğru ise 5 günde 400 gr alabilir mi? Zaten biraz da kilo kaybetmiş olmasi gerekirken nasıl 400 gr alsın? Sizin boy kilo tablonuza göre kilosu az. Su an boyu 64 cm. Görünürde zayıf bir bebek de degil. Sağlıklı  kilo takibini nasıl yapmalıyım? Sadece anne sütü aliyor.

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2019 Saat 22:13
Turkiye'de; hastanelerde ve doktorlarda yapilan olcumlere inanmayin.. Hele hemsirelere hic inanmayin. 
Bir bebegin boyunu olcerken, topuk hizasindan degilde, parmak ucundan olcen hemsireleri gozlerimle
 gordum... 
Sadece  anne sutu alan bir bebekte; kakalari,"altin sarisi" renkte oldugu surece, kiloya kafaniza takmayin. 
Yazarlar kismindan, yeni dogan ile ilgili yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2019 Saat 02:55
Ilk çocuğumdan beri sizi takip ediyorum. O iri bir bebekti daha uzundu. Buna da ne desek bilemedik ufak tefek onun yanında. Kakası altın sarısı degil yaklaşık ilk haftadan sonra turuncumsu ve sulu. Hep bu şekilde. Hardal kivamini ilk haftadan sonra kaybettik. Hep ishal gibi ama değil. Günde en fazla 2 kez yapıyor. Kusma problemini aşamadım. Öğünde güzelce karnını doyursun diyorum bu kez fazla fazla kusuyor, az emzirince sık beslenmis oluyor bu kez de kesik kesik ekşi ekşi kusuyor. Sanırım bunlar hep fazla emdiginden. Büyük oğlum 1 kez kusmadı bu da kusmaktan bir hal oldu. Ne yapsam bilemedim. Doyduğunu biliyor ama porsiyonu aşıyor. 

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2019 Saat 03:48
Kendi capina gore biraz fazla emiyor. Idare edin. 

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 18:09
Hocam hala kusmalar devam ediyor. D vitamini veriyoruz yine kusuyor. Dün 6 aylık aşılarda ağızdan çocuk felci aşısını yapınca 15 dk bi sey vermeyin kusmaması lazim dediler yine kustu yarim saat kadar gectikten sonra ikinci kez verdiler. Rota aşılarını kusmadı. Kustugu zamanlarda bu d vitaminin faydası olur mu ac karnina veriyorum vitamini. 

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 19:24
Ikinci kere asi verilmesi o Saglik calisanin ne kadar CAHIL ve SALAK oldugunu gosterir. Zira asi viruslari 
agiz icine damlatildigi anda, hucrelerin icine girerler.. Mideye giden bir sey YOK!!! Yani, 1-2 dakika sonra
 kussa bile asi etki eder. Salak olduklari icin asilar hakkinda hicbir kitap okumak zahmetine de katlanmazlar. 
Boyle kulaktan dolma ahmakca bilgilerle isi goturmeye calisirlar. 
D vitamini; AYRI hadise..Kusarsa, ilaci cikarir…O yuzden D vitaminini sevdigi bir gidaya damlatarak verin.
Ekmek olur, yogurt olur, 1 kasik pilav olur, 1 kasik corba bile olur. 

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 18:27
Hocam cahillik diz boyu hicbir sey sormuyorum,söylediklerine tamam diyip gecistiriyorum.9 aylikken kan tahlili ve inmemiş testis icin muayene istediler,inmemişse operasyon gerekebilir dediler dogru mu? Ek gıdaya henüz gecmedik anne sutuyle besleniyor d vitaminini nasil yapsak bilemiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2019 Saat 19:36
1- Durup-dururken "Kan tahlili" istenmez. bu tamamen son 10-12 senenin buyuk sahtekarliklarindan biridir.
Sarlatan Doktor, Laboratuvara haybeden hasta gonderir..Sahtekar Laboratuvar, cocuk kan degerleri yanina,
 "ERISKIN" Referans Araliklarini koyar,  WBC ve HGB degerleri  bu sekilde carpitilir, doktor da GOLU atar.. 
2- Inmemis Testis muayenesini kendiniz yapin.. Sicak banyodan sonra, eliniz veya hatta gozunuz ile 
muayene edin.. Elle bakacaksaniz, ONCE mutlaka, diger elinizin bas ve isaret parmaklari ile kasiklara
 basinc uygulayin. Boyle yapmadiginizda, testisler reflex olarak yukari kacarlar, ele gelmezler..
Zaten PUST Urologlarin yaptigi muayenede aynen boyledir... Once Testisleri yukari kacirttirirlar, ondan 
sonra da "yukarda" diyerek sozum ona ameliyat ederler. 
3- D vitaminini temiz bir (ignesiz) enjektore cekip, damla damla verin. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2019 Saat 07:01
Kusma durumu eskiye nazaran çok daha iyi D vitaminini alıyor.  Fakat benim her aksam aşağı yukarı aynı saatte aynı sürede sağdığım süt miktarı yavaş yavaş azalıyor, su an 7.ayini bitirmek üzere, çalışıyorum ve anne sütüyle devam ediyoruz. Değişiklik yapmam gereken ne var ya da sağdığım sütü nasılartırabilirim?

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2019 Saat 18:49
Arttiramiyorsaniz, Kutu sutlerinden ilave edin. Bu sayede, anne sutu tamamen kesildiginde, Kutu sutlerine gecmek kolay olur.
Calisan annelerin daha uzun surelerde sut vermeleri cok zordur. Siz gene iyi basardiniz. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2019 Saat 21:10
Hocam onceki sagip buzluga attiklarim var oncelik onlarin oyleyse

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 00:46
Pek tabii ki...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2019 Saat 22:26
Hocam oğlum 8 ayini bitirdi ve ek gıdaya henüz geçmedik fakat ben hamile olduğumu öğrendim. Emzirebildigim kadar emzirmeyi planliyorum beslenmeme dikkat edip basarmak istiyorum. Emzirmeyle süt arttırıldığında adet olmuyorsak hamilelikte de aynı sebepten sütün artması  mümkün mü? Kisa bir süre önce hamile olduğumu bilmeden sütün arttığını hem sagarken hem emzirirken farketmiştim. Yine bu artış hamilelikten mi kaynaklanıyor? En kötü ihtimalle doğumdan sonra her ikisini yine emzirmek istiyorum. Doğum sonrası sütün muhteviyatı yenidoğana göre mi olur? Her ikisini de bu sekilde besleyebilmek mümkün müdür yoksa yanılıyor muyum? Cok teşekkür ederim.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2019 Saat 02:43
Bu sekilde, her iki bebegini de besleyen 2-3 anne oldu.. 
Beslenmenize dikkat ederek, devam edin..

Daha bir kac gun once; "Gebe inekten sagilmis sut" konusuldu!! 
Oyle zararli bir sey(!) olsa,  gebe inekleri de, sagmazlar.. 

Mesajı Yazan: umrangurbuz
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2020 Saat 16:31
Böyle bir haberi duyduğuma sevindim sevgili mevsim rüzgarı. bende 1 yasında kizim vsr ve hamileyim. 
Emzirmeye devam ediyorum. 
Doğum yaptıktan sonra ikisini se emzirsem demekki sakıncası yok. Siz en son kasımda yazmışsınız mevsum rüzgarı emzirebildiniz mi ne yaptınız?  

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2020 Saat 10:48
Orjinalini yazan: umrangurbuz umrangurbuz Yazdı:

Böyle bir haberi duyduğuma sevindim sevgili mevsim rüzgarı. bende 1 yasında kizim vsr ve hamileyim. 
Emzirmeye devam ediyorum. 
Doğum yaptıktan sonra ikisini se emzirsem demekki sakıncası yok. Siz en son kasımda yazmışsınız mevsum rüzgarı emzirebildiniz mi ne yaptınız?  
Evet şu anda hala emzirmeye devam ediyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2020 Saat 10:52
Hocam oğlum 10 ayını bitirdi 7.4 kg 68 cm idi 1 ay önce. 2 3 gündür çok çiş yapmıyor. Haftada 3 4 kez kaka yapardi. 1 kez yapmaya başladı. Idrarı turuncu renkte. Neden böyle oldu? Boşluktaki sütlere başlasak mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2020 Saat 18:40
Az besleniyordur.. Az sivi alinca da, idrar rengi koyulasir. 
Bobrek hastaligi olsa, ayaklarda ODEM olur... 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2020 Saat 18:54
Ödem yok evet. O zaman takviyeye ihtiyacı var, tesekkur ederim

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat