Sistit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63566
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 21:20
Konu: Sistit
Mesajı Yazan: tnl
Konu: Sistit
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2019 Saat 23:37
Merhaba hocam! Size bu defa yazmamın nedeni , arkadaşımın 9 yaşında ki kızı . 2 -3 yıldır Nisan ayı gibi tekrarlayan bir sistit durumu var , antibiyotik veriyorlar güya geçiyor , bu defa geçmek bilmedi, bir iyi bir kötü . Yine problem olunca Gittiği doktor kronikleşmiş dedi . İdrar tahlili temiz , doktor karnını ellemiş ve çok bakteri var demiş .. Kızarıklığı da var ve aşırı agrısı. 7 gün iğne oldu ( amoxicilin sanırım) ve bugün kontrole gittiğinde daha 3 gün devam edin demiş . Çocuk arkadaşlarıyla oynayamıyor , keyifsiz , canı yanıyor . Sizce ne yapmaları gerekir , belli ki tedavisi uygun değil , 7 günde bir iyileşme olurdu en azından
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 00:38
Idrar tahlinine bakin…. Nitrit:(-) ise, iyi kazik yemisler demektir. Bana butun idrar tahlillerini gonderebilirmisiniz?
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 00:44
Steril idrar tahlili 2-3 defa yapmışlar , herşey normal , nitrit negatif , ama çocuk özellikle çiş yaparken ve sadece o zaman da değil, sürekli agrısı ve yanması var. Ve karnını elleyip bakteri var diyor , bu nasıl oluyor anlamadım
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 05:44
Agri neresinde? Yapilan BUTUN tahlilleri bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 07:58
http://m.YollaYap.com/bbtc/1566276845606.jpg">
Bilmem birşey anlarmısınız hocam , kırmızı kalemle yazan idrar sonucu , üstünde ki ise Boğaz kültürü sonucuymuş. Yani bakteri var diye çıkmış son tahlil de .
En ufak bir virüs kapsa altına vuruyor diyor annesi . Bütün altım acıyor diyor , karnına yakın . Doktor karnını bastırınca da aynı yeri yine agrıyormuş . Ve çiş yaparken yanma oluyor diyor .
Eski maillerde sabunlu suya oturulmasını yazmışsınız , bu durumda gene iyi gelir mi
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 19:36
1- IYE yok.. Ureyenler, disardan bulasma.. 2- Bogaz kulturunde DAIMA bir seyler urerler.. Antibiyotik gerekmesi icin: Ates+Agiz kokusu+Dil pasi olmasi SART. Bu doktor ya cok cahil, yada sahtekarin onde gideni. Oturma banyosunu uygulasinlar..
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2019 Saat 19:44
Sadece banyo yeterli mi hocam ?
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 19:01
Merhaba hocam ! Bugün tekrar normal idrar testi yaptılar , sonuç normal. Ama hala sabah özellikle çiş yaparken yanıyor , ve dururken de ara ara yanıyor . Bugün farkettiği çişini çok sıkınca da öyle oluyor . Neden olabilir nasıl yardımcı olabiliriz. 10 gün iğne yedi gene fayda yok .
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 20:23
Bir kere, o 10 igneyi bosuna yedi.. Boyle doktorlari nereden bulursunuz ki?? Idrarinin ciktigi kisimdan, asiri "hasin" silme sonucu tahris olmus olabilir. Sabunlu sicak su icine oturtun ve iyilesene kadar, daima su ile alt temizligi yapin.
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2019 Saat 22:51
Igneleri klebsiela ve bir bakteri daha var diye güya vermişler. Ama içi acıyor diyor . Her tuvaletten sonra yıkanıyor ve hocam bu çocuğun öyle bir huyu var ki dışarıda tuvalete gitmez . Okulda bile 5-6 saat tutuyor çişini . Ben diyorum çok sıkmaktan olabilir mi acaba . Annesinin dediği biraz virüs, grip kapsın, bogazı ağırsın falan hemen orasına da vuruyor. Çocuk canından bezmiş durumda . 10 yaşında koşup oynayacağına bir köşede oturuyor.
Bu arada Kadir bey , inanın bizim doktorların hepsi satılık, para uğruna çoluk çocuk demiyorlar kandırıyorlar milleti . Her zaman diyorum, tek güvendiğim doktor sizsiniz , sayenizde eve ilaç almaz olduk senelerdir, ateşin kötü birşey olmadığını öğrendik vs ve tanıdıklara da söyleyince beni sorumsuz ilan ediyorlar, antibiyotik vs içmeden iyileşmez çocuklar diyorlar , okadar beynimizi yıkamışlar ki.. Sağolun herşey için!
|
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 04:53
Bu "yikanma" isini de cok abartmasinlar! Yikayinca da, SADE Su ile yikasinlar, sabun bile kullanmasinlar.
|
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2019 Saat 21:39
Hocam hiç bir iyileşme yok , kızarıklıkta eklenmiş . Acaba mantar olabilir mi bu çocukta . Ne yapmalarını önerirsiniz?
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2019 Saat 04:05
Asiri temizlikten olabilir.. Esasinda, kendi haline biraksa, duzelir.
|
|