Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kansizlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63593
Tarih: 22 Eki 2025 Saat 02:19

Konu: Kansizlik
Mesajı Yazan: selyus
Konu: Kansizlik
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2019 Saat 09:32
http://4gp.me/my/?btc/60305786
Hocam merhaba oğlum 10.5 aylik 9.750 gr kilosu boyu 75 cm. Baş çevresi 47.5  kan tahlilini yolladim hocam. kanı düşük çıktığı için başka labaratuvarda kan sayımını tekrarladım yine düşük cıktı. Değerlendirir misiniz.demir damlasi kaç damla olmali. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2019 Saat 12:56
Hocam sonuçları az önce doktora gösterdik.1 aylik sidefer demir ve vitamin içeren toz stik verdi gün aşırı suyla karıştırıp vermemi söyledi.sonra tekrar bakılacak. Bu toz stiğin icinde c vitamini, demir, B6 vitamini,folik asit,B12 var. Ayni zamanda multi tabs da veriyorum. Sidefer e başlıyayım mi başka demir mi vereyim hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2019 Saat 13:10
Bu yastaki bir cocukta, HGB'nin bu kadar dusuk olmasi biraz garip. Ancak, asiri miktarda bir kanama oldu
 ise, olabilir. Eger bir kanama hikayesi yoksa, Demir eksikliginden ziyade; bir kan hastaligi ekarte edilmedir.
Hemoglobin Elektroforezi yapilmasini tavsiye ederim. 
Eger Hemoglobin Elektroforezi normal gelirse, demir tedavisi uygulanir. 
Bu durumda; Ikinci bir olasilik olabilir; dogum esnasinda, Bebek, annenin seviyesinden daha yuksek 
bir  pozisyonda uzun sure tutuldu ise, Bebek kani, yer cekimi etkisi ile plasentaya geri gitmis olabilir. 
Bu durumda da, demir tedavisinden baska bir sey yapilmaz. 

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2019 Saat 13:15
Hocam dediklerinizi uygulayacağım eger elektroforez normal çıkarsa bu ilaç doğru bir ilaç mi yani kullanabilir miyim 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2019 Saat 19:11
Iki ilaca gerek yok, once birini, sonra oburunu kulanin. Kafaniza gore takilin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat