Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidoğan vitamin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63621
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 03:17

Konu: Yenidoğan vitamin
Mesajı Yazan: ekagan
Konu: Yenidoğan vitamin
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 20:57

Merhaba hocam.

3 gün önce mekonyumlu 3140 gr, 49 cm bir oğlumuz oldu. 36 saat sonra aşırı sıcaklardan yaklaşık 300 gr kaybettiği söylendi. Çocuk doktoru F-D 400 ve AlleViando (15 günlük olunca başlanacak) ilaçlarını önerdi ancak henüz almadım. F-D 400 içerik bakımından önerdiğiniz Multi-tabs vitamine benziyor. Zymafluor tedarik etme zorluğu düşünülürse içerisinde fazladan florür ve hatta çinko olması nedeniyle F-D 400’ü tercih etmeli miyiz? Yoksa daha köklü bir firma ve daha eski bir ilaç tercih sebebi midir? Ayrıca AlleViando ilacı hakkındaki düşünceniz nedir?

F-D 400 içeriği: Vitamin C(30 mg), Çinko(2mg), Vitamin D(400 IU), Vitamin A(300 RE),Florür (0,25 mg)

AlleViando içeriği : Tatlı Badem Yağı, Anason Yağı,Rezene Yağı, Kimyon Yağı, Dereotu Yağı, Melisa Yağı, Çinko

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2019 Saat 21:54
Anlasilan; Valens Ilac Firmasi bu doktora baya "guzellikler" de bulunmus!! 
1- FD damla: kullanabilirsiniz, fluor ihtiva ettigi icin, fiyatida uygun sayilir.
2- Alle Viando dahil, dunyadaki hicbir "Gaz Ilacini" KULLANMAYIN.... 
Bu ilaclarin icindeki yaglar, barsak hareketlerini azaltan hatta fazla kullanildiginda durduran ilaclardir.
Bebek gazinin sebebi; HAREKETSIZLIKTIR.  Eriskinlerde bile, ameliyat sonrasi kalip gibi yatanlarda GAZ
OLUR. O yuzden hastalari, ameliyat sonrasi yuruturler… Turk doktorlari bunlari bilirlerde, bilmezden gelirler.
 Zira, bu ilaclari kullanan bebekler devamli  hasta olurlar, kaka yapamazlar, istahlari kacar ve son safhada,
 kusmalari olur. Anlayacaginiz; bu hastalar, boyle  doktorlar icin,  "ideal" hastalardir. 
Gaz ile ilgili yazilari okuyun, videoyu seyredin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat