Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

7 gündür süren mukuslu kaka tüm ilgili forumları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63644
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 21:38

Konu: 7 gündür süren mukuslu kaka tüm ilgili forumları
Mesajı Yazan: mayalisa
Konu: 7 gündür süren mukuslu kaka tüm ilgili forumları
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2019 Saat 16:40
HOCAM MERHABA,

1 SENEDIR LONDRA'DA YASIYORUZ VE BURADA HASTA OLMAMAK İÇİN DUA EDİYORUZ. TURKIYE DE HERSEY BELKI ABARTILI AMA BURADA DA COK FARKLI BIR SISTEM VAR.
KONUYLA ILGILI TUM YAZILARI GUNLERDIR OKUYORUM. ASLINDA BIR CEVAP BULDUM AMA BURADA FLAGYL SURUP ALMAK ICIN UGRASMAM LAZIM.

KIZIM 3 YASINDA, 97 CM BOY VE 13 KG. 4 AGUSTOS 2016 DOGUMLU. KG AZ BILIYORUM.

1AYDIR TURKIYE DE TATILDEYDIK VE CTS DONDUK, PAZARTESI ISHAL ZANNETTIGIM BIRSEY BASLADI AMA SONRA OYLE OLMADIGINI ANLADIM. NORMALDE SADECE GUNDE 1 KERE YAPAR, ARA AR DUPHALAC KULLANDIGIM DA OLDU. GUNDE 4 DEFA KIVAMLI BIR KAKA YAPIYOR ARADA SULU, BAZEN 5 I DE BULUYOR. YERYEMEZ YAPIYOR. YEMESI ICMESI GUZEL, HAREKETLI. AMA KAKADA YOGUN MUKUS VAR. İLK DEFA BOYLE BIRSEY GORUYORUM. BUGUN 6.GÜN. BURADA OZEL ZOR, SAGLIK OCAGINA GITTIM. DEVAM EDERSE PAZARTESI KAKA TAHLILI YAPACAKLAR. BENCE DEVAM EDECEK. ATES KUSMA YA DA BASKA BIRSEY YOK. SADECE MUKUSLU ISHAL. ZATEN COK KILOLU BIR COCUK DEGIL KG KAYBEDECEK DIYE KORKUYORUM.

FORUMDA AYNI DURUMDA AMA 5 YASINDA OLAN BIR HASTAYA BASKA HICBIR SIKAYET YOKTU GORUNURDE 5 GUN FLAGYL VERDINIZ. 
BIZ DE OYLE MI YAPALIM ? ONERINIZ NEDIR ? 

ILK DEFA BOYLE BIRSEYLE KARSILASIYORUM. ILK COCUGUMU TURKIYE DE BUYUTTUM, HER DR A GITTGIMIZDE ANTIBIYOTIK VERECEKLER DIYE KORKARDIM. SIMDI ISE IKINCI CCOCUKTA TAM TERSI ZORLUK. ILAC VE ANTIBIYOTIK YASAK GIBI BIRSEY BURADA HOCAM.

EGER FLAGYL ONERIRSENIZ BIRSEKILDE TEMIN ETMEYE CALISIRIM BURADAN.

SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM CEVABINIZ ICIN.

SONGUL

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2019 Saat 19:40
Tarifiniz; "Dizanteriform" ishale benziyor.  Flagyl temin edebilirseniz, kullanin..
Bu kadar zaman gecmis, kendiliginden de duzelebilir. 

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2019 Saat 20:14

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2019 Saat 22:19
Hocam teşekkür ederim FLAGYL pzt başlayacağız bu sürede çocuğum bir zarar görür mü yani iç organları ya da başka birşey? Çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2019 Saat 22:20
Açıkçası çok endiseliyim ve çocukta kalıcı bir hasar birakir mi yada kronik bir hale gelir mi? Antibiyotik başlayacağız ama geç mi kaldik

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2019 Saat 01:45
hocam bir de FLAGYL kaç gün ve ne miktarda kullanacağımı da yazar mısını lütfen ? Dizanteriform ishal yapan mikrop yerleşir mi vücuda ? Tekrarlar mı ? Çok soru soruyorum ama ilk defa başımıza gelen bir durum ve çok endişeliyiz.
teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2019 Saat 05:06
1 hafta kullanin.. Gerisi luzumsuz sualler. 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2019 Saat 15:13
Hocam son olarak aşağıdaki konularda cevaplarinizi rica ederim: 
1- büyük kızım 7 yaşında ona bulaşır mı ? 
2- bugün antibiyotik başladık, kaç günde toparlanır?2.5mlx3 defa gunluk doz.
3-eczanede FLAGYL kalmamıştı metronidazole verdiler mecbur başladım aynıdır dediler ama sizin de teyidinizi rica ederim.
4- bu surecte diyet öneriyor musunuz yoksa herşeyi yesin mi?
Tekrar çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2019 Saat 20:16
1- Hastanin kakasi bulasmis bir gida/su yer/icerse, bulasir. 
2- 1 hafta icinde toparlar, doz uygun. 
3- Ayni ilacin degisik isimdeki  sekli.
4- Cocuklarda hicbir sekil ishalde, diyet onermiyorum. Zaten bu tip ishallerde bir su kaybi da olmaz.
Agzi ne severse onu yiyebilir. 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2019 Saat 20:52
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 15:34
Hocam merhaba, 
Bugün antibiyotikde 5.günümüz, gaita tahlilini bekliyorum. Kaka görüntüsü düzeldi, sümük azaldı ama yok olmadı tamamen. Kaka miktarı da azaldı, daha önce sanki yediklerini direk yapıyormuş gibiydi. Şimdi kıvamı daha katı normal kaka ama sorum mukus çok azalmış olsa da var. Dün bu saate kadar iki defa yapmıştı, bugün sadece bir kere yaptı. Sorum su hocam, siz zaten 1 haftada ancak toparlar demiştiniz ama beni endişelendiren bu mukus-sümüksü madde; sizin tüm yazılarınızı taradım, bebeklerde fazla yemekten demişsiniz ama benim kızım 3 yaşında. 
İlave bir tahlil önerir misiniz ? Kan ya da kaka için ? Antibiyotik 7 güne tamamlayacağım. 
Bir de mukusun sebebi nedir ? Giderek azaldığına göre giderek yokolacak diye düşünüyorum.
İlave bir ilaç öneriniz olur mu ?
Çok teşekkür ederim.
Songül

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2019 Saat 20:08
Mukusun sebebi; kalin barsak ifrazatidir. 
Yoksa, Turk doktorlarini zannetikleri gibi, yutulan balgam degildir.. 
Onerilecek bir sey(???) olsa onerirdim… 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2019 Saat 00:25
Hocam merhaba,
Dediğiniz gibi oldu ve antibiyotik 7. gününde tamamen düzeldi. Mukuslu kaka geçti. Sadece teşekkür etmek istedim size yardımlarınız için. 
Saygılarımla,

Mesajı Yazan: turbosenna
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 08:50
Kadir Bey merhaba,

yeni konu açmadan aynı konu ile ilgili soru sormak istemiştim,

34 aylık oğlumda benzer şekilde günde 3 4 kez tuvaletini yapmaya başladıi yemek yedikten sonra genelde tuvaletini yapıyor. Normalde günde genelde 1 kez yapar ve katı kıvamlı olurdu. 

başka herhangi bir sorunu yok 4 gün oldu, biz de daha önce benzer şekilde viral bir durumdur diye çok üstüne düşmedik 

bu süre zarfında herhangi bir zarar verme ihtimali olmuş mudur ? 

bizimde flagyl kullanmamız gerekli mi ? 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2019 Saat 20:26
Gerekmez.. Tek basina ISHAL, asla su kaybina sebep olamaz.. Ishal; kusma ile birlikte olursa, su kaybi olur. 
Yag ve seker oranlarini azaltin. Muz ve Seftali harici meyva(Bilhassa armut, incir ,uzum ) vermeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat