Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük ve ses dalgalanması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63769
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 21:18

Konu: Öksürük ve ses dalgalanması
Mesajı Yazan: aabut
Konu: Öksürük ve ses dalgalanması
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2019 Saat 19:53
Hocam merhaba. Belki biraz saçma bir soru olacak ama doktora gidersem gidip yok yere çocuğa test yapmalarından korktuğumdan size sormak istedim. Kızım 5 aylık 6800gr civarlarında. bu ara uyurken burnundan ses geliyor sabahları bir sıkıntı yok gece uyurken ses çıkıyor burnu tıkanıyor diye düşündüm ama öksürmeye de başladı gün içinde ve böyle sesleri çıkarırken sesinde daha önce olmayan dalgalanma farkettim sanki nefesi yetmiyor gibi. Hiç ateşlenmesi falan da olmadı neşesi de var gayet gülüyor ediyor sadece gece geç uyuyor gündüz uykularından vazgeçmiyor çünkü. Sesini yükledim internete linki de koyacağım. Akciğerlerinde bir sıkıntı olabilir mi yoksa normal bir bebek hareketi mi? Teşekkürler hocam

https://drive.google.com/file/d/1ZLfxVfE-tMrZRwwwBnt1A_D7HuEx8l7y/view?usp=drivesdk - https://drive.google.com/file/d/1ZLfxVfE-tMrZRwwwBnt1A_D7HuEx8l7y/view?usp=drivesdk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2019 Saat 22:00
Bu yasta burun karistirmayi biolmedigi icin, gunde;2-3 sefer siz burun temizligi yapin.. 
Memeyi veya Biberonu, rahat emebiliyorsa, zaten ciddi bir durum yoktur. 

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2019 Saat 22:03
teşekkür ederim hocam. bir de serum fizyolojik ile ilgili soracağım. biz direkt serum paketi aldım ondan şırınga ile çeksem burnuna damlatsam olur değil mi? o serum paketini nasıl saklamak gerekiyor hiçbir fikrim yok. bozulabilen bir şey mi? o yumuşak kısmından çekiyorum serumu. o delik yine de bozulmasına sbep olur mu?

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2019 Saat 03:37
Kullanabilirsiniz. 
Bozulma diye bir sey soz konusu degilde, bozulsa ne olacak?? Damardan kullanmiyacaksiniz ki!!!

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 22:38
Hocam merhaba. Tekrar konu açmak istemedim buraya yazdım. Kızım 16 nisan 2019da, 2780 gr doğdu şu an 7000 gr. kusma ve kaka sayısı azaldı, kusarken genellikle kesik kesik kusuyor çok sık besliyorum sanırım, yapış yapış sarımsı kusuyor. Bu aralar biraz huysuz, yattığı yerden çok bağırıyor yani çığlık atıyor, bağırıyor ama acılı bir yüz ifadesi yok ağlamıyor. İlgi istediğini düşünüyordum hep çünkü onunla oynayınca gülüyor. Ama geceleri de şimdi uykusunda ağlamaya başladı. Bir sıkıntısı olabilir mi? Gün içinde kuru öksürüğü oluyor seyrek olarak ve sabahları ağzında biraz köpüklü tükürük oluyor. Acaba bir sıkıntısı var da gözden mi kaçırıyorum. Arada bir “grunting” sesleri de çıkarıyor dediğim gibi yüzünde bir acı çekme belirtisi yok. Uykudan bağırarak uyanması, gün içinde böyle çığlık atmasının altında bir sıkıntı olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 23:17
200 gram bir acigi kalmis, gayet iyi gidiyorsunuz.
Yattiginda; bas ucu yuksek olsun. Biraz bu sekilde takip edelim. 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 23:22
Teşekkür ederim hocam cevapladığınız için. Sadece yüzüstü yatınca uykusunda kalabiliyor. Bu geceden itibaren başucunu yükselteceğim.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2019 Saat 13:35
hocam merhaba. kızım sanırım nezle geçiriyor, aynı zamanda annesi olarak ben de hastayım, benden geçti muhtemelen. burnu dolu, serum fizyolojik ile temizledim. kuru bir öksürüğü var. ama ateşi yok. ateşi olmaması hastalığı hafif geçirdiğine mi işaret eder? burnu dolu da olsa nefesinde bir sıkıntı yok gibi rahat alıp veriyor o nedenle iliadin başlamadım. serum fizyolojik ile temizleyeceğim. iştahı da iyi. emiyor. öksürüğü için bal limon vermek 24 haftalık bebek için de geçerli mi?

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2019 Saat 19:35
Limonlu bali, bal olarak, kasik ile degil de; Limonata seklinde verin. Bir veriste;2-3 yudum kadar. Sayisi onemli degil.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2019 Saat 04:00
Hocam merhaba. Kızım 25 haftalık nezle geçiriyor demiştim tam her şey düzeldi öksürüğü geçiyor derken bu gece ateşlendi 38.7 oldu ateşi. Ateş düşürücü falan vermiyorum. Bu sonradan ateşlenme neden olabilir ki? Hastalığın başında olsa anlarım ancak yabancı kimseyle de temas etmedi. Öksürüğü yok burnu açık bir anda ateşlendi.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2019 Saat 04:11
Normalden farklı olarak sadece yeni serum fizyolojik paketi açtım eczaneden alıp şırıngayla verdim burnundan. Farklı yaptığım hiçbir şey olmadı onun dışında. Bir de cumartesi günü az bir şey muz tatmıştı niye verdiysem. Beni endişelendiren nedenini bilememek. Hastalığın arazları geçmeye başlarken ateş başında değil de niçin şimdi çıktı? Kakasında beyaz beyaz noktalar vardı farkettiğim kırmızı mercimek büyüklüğünden biraz daha ufak. Bir de nefes alışverişi biraz normalden hızlı.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2019 Saat 18:18
Olabilir, hic de onemi yoktur. ESAS onemli olan; genel durumudur. Keyfi yerinde ise, sizinle iletisim kuruyorsa, 
az bir seyler yiyebiliyorsa, VE....  Ates+Agiz kokusu+Dilde pas yoksa farkli bir sey yapmayin.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2019 Saat 20:33
Hocam iyi ki varsınız. kızım yüzüstü yatıyor diye araştırma yaparken sizi buldum ve resmen hayata bakış açım değişti. Daha bir haftalık bebeğimden 3 tüp kan almaya çalışan, 5 günlük lohusa iken çocuk kilo kaybetti diye benim vücut yapıma laf edip beni depresyona iten çocuk doktorlarının elinden kurtuldum. Sizin cevaplarınızı okumamış olsam dün gece kesin acile gidecektik ve kızımın ateşini düşürmeye çalışıp yine kan almaya çalışacaklardı. İyi ki varsınız, sayenizde bir hafta sürebilecek nezlemi bile sadece dediklerinizi yaparak 3 günde atlattım. Allah sizden razı olsun, iyi ki varsınız, iyi ki bilginizi bizimle paylaşıyorsunuz.
Hocam yanlışlıkla 25 aylık yazmışım da kızım 25 haftalık bir şey farkeder mi?

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2019 Saat 23:16
Hocam bıngıldaktan nabız atımı gibi bir atım hissetmek normal mi? Kızımın bıngıldağından nabız hissi geliyor yan yatıyor.

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2019 Saat 01:44
25 "haftalik" yazmissiniz zaten!!! 
Bingildak; NORMAL. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat