Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuğumda dudakta çekme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63788
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 02:38

Konu: Çocuğumda dudakta çekme
Mesajı Yazan: Defneyaz
Konu: Çocuğumda dudakta çekme
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2019 Saat 20:08
Merhaba,

Kızım 4 yaşında. 3 hafta önce dudağında tek taraftan ani başlayan yukarı doğru çekme oldu. İlk 3 gün ara ara bunu çok tekrarladı. Ancak çekme kalıcı değildi. Yani o hareketi yapıyor sonra normale dönüyor biraz zaman geçince tekrarlıyor.Dolayısıyla yüz felci değil. Sonrasında iki farklı çocuk nöroloğuna gittik. İlki tik dedi bizi gönderdi. İkincisi profesördü ve EEG çektirdi. Sonuçta epileptik birşey olmadığı ortaya çıktı. Sonrasında MR istedi. Ancak biz iki kere MR çektirmeye çalışsakta olmadı. İlkini Atarax ile denediler ve çocuk uyandı. İkinci deneme kloral hidrat ile yapıldı ve yine uyandı. Gittiğimiz MR merkezi, eğer doktorunuz şart diyorsa o zaman genel anestezi yapılabilir dedi. Doktorumuz da bir iki hafta daha gözlemlememizi söyledi. Bu dudak çekme semptomu azaldı ama ben hala neden böyle birşey olduğu konsunda birşey anlayabilmiş değilim. MR sonuçta beyinde tümör var mı diye bakılacak. Çocukta başka hiç bir problem yok. Sadece çok alerjik bir çocuk hepsi o. Burnu kaşınır vs. Tümör olsa başka belirti vermez mi? Son zamanlarda bu hareketler çok azaldı. Ama içim rahat değil. Ne önerirsiniz? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 04:21
Gormeden bir sey diyemem.. Video gonderme imkaniniz olabilirmi?

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 10:01

Video çekemedik hocam. Resimler var. Bunlar ilk günlerden resimler. Şimdi bu kadar yoğun olmuyor. Bu hareketi yapıyor bir kaç saniye sonra normale dönüyor. Sonra bir süre sonra tekrarlıyordu. Şimdi sıklığı da azaldı. Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Teşekkürler ilginize.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 19:19
Bildigin; "Tik"...  EEG cektirmek bile luzumsuzdu… 
Siz ilk doktora devam edin.. 

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2019 Saat 23:35
Hocam hiç böyle birşey yoktu birden başladı şimdi sıklığı azaldı. Tik aniden mi başlar? Tümör olsa nasıl olurdu?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat