Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyinde elektriklenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63789
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 10:26

Konu: Beyinde elektriklenme
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: Beyinde elektriklenme
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 00:13
Merhaba hocam Emir'in annesiyim geçen sene (2018) nisan ayında Türkiye ye geldiğinizde sizin yanınıza getirmiştim oğlum 3 yaş 3 aylıktı konuşamıyordu ve bazı kaba motor gelişimi zayıftı siz birşey olmadığını 4 yaşını bekleyin dediniz 4 yaş 2 aylıkken size yazdım çocuk nöroloğuna gösterin 1 sendrom olabilir dediniz devlette randevü almak zor alanlarada atapik otizm teşhisi koyup direkt rehabilitasyona yolluyorlar. Çapa özel muayene dr bulmuştum onun da fiyatı çok yüksekti. 
Şimdi hocam bir doktor buldum. 
1-Dr. Atilla Altınel Cerrahpaşadan emekli sizin yaşlarınızda tanıyormusunuz hocam nörolog kendisi
2- 17 ekime eandevü aldım uykusuz bırak uyutup eeg çekcem dedi ve büyük ihtimalle beyninin özellikle konuşma kısmında elektrik var ve bu beyinde nerde elektrik nüksederse o kısımda gerilik oluşturduğunu söyledi. 0-2 yaş arası tedavi olanlarda hızla iyileşme ve öğrenme oluyor dedi 4-6 arasıda iyi sayılır 6 dan sonra düzelme durumu daha zor oluyo
Dedi. Bu arada tedavi iğne ile yapıyorum dedi elektrik tekrar nüksedince tekrar dedi ramamen kaybolana kadar
3- hocam youtube da 5 bölümlük konuk olduğu bir program var incelemenizi rica ediyorum ve yorumlarınız benim için çok önemli cevabınızı bekliyorum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 04:30
O doktoru tanimiyorum. 
0-2 yas arasinda, cocugun konusup-konusmayacagini nasil anliyormus?? Hangi aile; 0-2 yas arasi cocugunu,
"konusmuyor" diye doktora goturur??  Sacmalik.. Normal  Bebeklik seslerini cikaramayanlari da KBB'ye 
gonderirim. Onlar; isitmedikleri icin konusamazlar. 
  "... beyninin özellikle konuşma kısmında elektrik var .."  Yok yaa!! MR ne zamandan beri elektrik tesbit
ediyormus?? Ayrica da; "igne tedavisi" NE?? Akupunktur mu???  Sakin bu tuzaklara dusmeyin. 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 07:29
Kadir hocam sadece konuşma olarak değil Doktor diyor ki elektrik beynin hangi kısmında nüksederse gelişimini etkileyen kısmı geri kalıyor yani sadece konuşma için demiyor yaş aralığını 0-4 yaş arası beynin gelişimini büyük ölçüde tamamladığı yaş dönemi olduğunu söylüyor. İlerleme açısından önemli yaş aralığı dedi.Akupunktur değil hocam normal iğne verirler ya öyle hocam youtube da izleseydiniz hocam bu web sitesi adresi rica etsem. İincelermisiniz http://www.attilaaltunel.com/

Hocam 4 yaşına kadar bekledik 5 olmak üzere sadece içerden gelen bir konuşma ile 1 anne diyebiliyo nörologlar atapik otizm deyip yolluyo siz bu çocuk kesinlikle otizm değil demiştiniz genelde sizi takip eder uyarım fakat artık zorlanıyorum 2 aydır kreşede gidiyor konuşma yönünde henüz bir gelişme yok inanın 
hocam Dr Atilla bey ile telefonda konuştuk size güvendiğim gibi güvenebilceğim 2.doktor oldu diyebilirim eeg çektiricem elektrikte çıkmayabilir belki bilmiyorum sadece şunu söylim 17 ekime randevü aşdım nörolog bu doktor inşallah yanılmayız

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 19:18
Bakin! Vucuttaki butun hucrelerin elektriksel faaliyetleri vardir... 
EKG: Kalp hucrelerinin elektrigi ile calisir.
EEG: Beyin hucrelerinin elektrigi ile calisir.
EMG: Kas hucrelerinin elektrigi ile calisir. 

"....Doktor diyor ki elektrik beynin hangi kısmında nüksederse gelişimini etkileyen kısmı geri kalıyor.."
Bu sacma bir iddia.. 

Arzu ediyorsaniz, yaptirin... 

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 22:54
Hocam size doğru şekilde ifade edemedim. Bu sebeple kopyala yapıştır yapıyorum. Lütfen bu yazılara göre bana cevap yazın.

Epileptik ensefalopati" deyimi, epilepsi nöbetlerinin sebep olduğu beyin hastalığı anlamına gelmektedir. Deyim, 1841'de Doktor West'in "West sendromu"nu tarifinden sonra gelişmiştir. Ancak, Heller 1908'de "saptanabilir bir beyin lezyonu olmaksızın epilepsi nöbetleri geçiren bazı çocuklarda, bazı zihinsel ve davranışsal değişiklikler görülebilir" diyerek, deyimin kapsamını genişletmiştir. Yani, West sendromunda izlenen katlanma nöbetleri dışında, başka tip nöbetlerin de "epileptik ensefalopati"ye sebep olabileceği ifade edilmiştir. Kennedy 1942'de, Heller’in sözünü ettiği tabloya "çocukluk bunaması" ismini vermiştir.
Yakın yıllarda ise, dikkat eksikliği-aşırı hareket bozukluğu, otizm, konuşma bozuklukları, gördüğünü ve işittiğini tanıyıp ismini bulamama, vb gibi tabloların hepsini kapsayan yeni bir deyim oluşmuştur, "yaygın gelişimsel bozukluklar" (YGB). Heller'in sözünü ettiği tabloların hepsi bu deyimin kapsamına girmektedir. Ancak, YGB kapsamına giren çocukların bazıları epilepsi nöbetleri geçirmemektedir. Bir yazar, otistik çocukların %5 ile %46'sının epilepsi nöbetleri geçirdiğini bildirmiştir. Bizim literatür taramamızda, bu oranın %5 ile %83 arasında değiştiği saptanmıştır. Bildirilen sonuçlar arasındaki büyük farklar bile, henüz konu hakkında fazla bilgi sahibi olunmadığını göstermektedir.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 22:56
Bütün dünyada YGB ile uğraşan hekimlerin çoğu, yukarıdaki paragrafın son cümlesine karşı çıkacaklar ve "pek çok şey biliyoruz" diyeceklerdir. Oysa "epileptik ensefalopati" deyimi bile yanlış kullanılmış bir deyimdir. Yani, konunun temel taşı bile yanlış noktaya oturtulmuştur; çünkü bu tabloları epilepsi nöbetleri oluşturmamaktadır. Çocuk beyninin ürettiği anormal bir elektrik hem YGB’ye hem de epilepsi nöbetlerine sebep olmaktadır. Bizim “dikkat eksikliği-aşırı hareket bozukluğu” olan çocuklarda yaptığımız bir çalışmaya göre, bu anormal elektrik, çocukların %42’sinde epilepsi nöbetlerine sebep olmaktadır.

YGB’yi oluşturan anormal elektrik uyku sırasında ortaya çıkmaktadır. Literatürde, uyanıklık sırasında yaptıkları EEG tetkiklerinde bu anormal aktiviteyi göremediklerini ve sebebin bu olamayacağını yazanlar dahi vardır. YGB’li çocuklarda uyku-EEG'si kaydettikleri halde, anormal elektrik boşalımları göremeyenler ise, çocuk EEG'sini öğrenememiş olanlardır.
Söz konusu tabloların sebebi, uyku-EEG'si ile saptanan anormal elektrik boşalımlar olduğuna göre, bu tablolar "epileptik ensefalopati" yerine "EEG ensefalopatisi" deyimi ile isimlendirilmelidir. Bu isim değişikliği bir fantazi değil, zorunluluk haline gelmiştir; çünkü otizm ve diğerlerinin tedavisi için epilepside ve şizofrenide geçerli olan ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçların hiçbiri anormal elektriği etkilememektedir, sadece epilepsi nöbetlerinin sıklığını azaltmakta ve çocuğu biraz sakinleştirmektedir. Oysa "EEG ensefalopatisi" deyimi, EEG'nin tedavisine çağrışım yapacak ve hekimlere "sebebe yönelik tedavi" davetiyesi çıkaracaktır. Bu yapılmadığı, yani EEG tedavi edilmediği sürece, geriye anormal elektriğin beyindeki yıkımını tamir etmekten başka çare kalmamaktadır. Bütün dünya, bu tamir işini "özel eğitim" ile sağlamaya çalışmaktadır. Ancak, çocukların çoğunda yıkım o kadar fazladır ki, çocuğun eğitimi algılaması ya da aklında tutması bile imkânsızdır.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 23:00
Anormal elektriğin 16 yaş civarında söndüğü düşünülmüştür. Bizim yaptığımız ve "J Clin Neurophysiol, 2013;0;1-5"de yayımlanan bir çalışmamızda, anormal elektriğin gelişim süreci ortaya çıkarılmıştır. Anormal elektrik boşalımları, 1-1,5 yaşlarında, belki de daha erken, yüzde birkaç oranında kendini göstermeye başlamasına rağmen, EEG uzmanlarının çoğu bunları tanıyamamaktadır. Anormal elektriğin oranı giderek artmakta ve “rüyalar uykusu” dışında kalan uykunun %12-15'ini kapsadığı zaman çocukta şikâyetleri başlatmaktadır. Artış 10 yaşlarına kadar devam etmekte, bazen uykunun %100’ünü kaplamaktadır. Ancak, her zaman bu seviyeye varamamaktadır ve 10-13 yaş arasında en üst düzeyde kalmaktadır. Daha sonra, anormal elektriğin sönüşü başlamakta ve 13-14 yaşlarında başlayan sönüş 28 yaşına kadar sürmektedir. Bu genel gelişim sürecinin dışında kalan bazı çocuklarda, sönüş 8-10 yaşlarında sonlanabilmektedir. Anormal elektriği erken sönen veya kısmen zayıf ve güçsüz olan çocuklar eğitimden rahatça yararlandığı için, bütün çocukların da yararlanacağı zannedilmektedir. Oysa bu şanslı çocukların dışında kalanların çoğu normal eğitime geçememekte ve erişkin hayatta devam edecek olan psikiyatrik sorunların sahibi olmaktadırlar.

Sebebe yönelik tedavi, bedende kortizon üretimini ve salgılanmasını arttıran ilaçlarla yapılmaktadır. Yanlış bilgiden kaynaklanan bir korku hem çocuğun ailesini hem de hekimi tereddüde sevk etmekte ve bu ilaçların kullanımını engellemektedir. EEG'nin tedavisini öğrenmiş olan hekimler için tereddüt uyandıracak bir yan etki söz konusu değildir. Bir taraftan sebep ortadan kaldırılırken, diğer taraftan devam edecek olan eğitim, en olumlu sonuçları sağlayacaktır. Ancak, sönmüş olan anormal elektrik bir süre sonra nüksetmektedir ve tedavinin de tekrarı gerekmektedir. Tedavi, anormal elektrik kontrol altına alınana kadar devam edecektir.

Gecikilmiş tedavide, atı alan Üsküdar’a geçtiği için, yani anormal elektrik beyinde büyük tahribat yaptığı için, kısmî iyileşmeler ile yetinilecektir.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2019 Saat 23:25
Buyurun yaptirin.. Beni ilgilendirmiyor..  
EEG tedavisi  NE DEMEK???  Sacmalamayin!!! 

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2019 Saat 07:16
Hocam sizin tavsiyeniz benim için çook önemli. Eeg çekip belli kürlerden oluşan iğne ile. elektriği söndürüp ara ara egg çekip beyindeki elektriği kontrol ediyo..

Peki hocam ne yapcaz elimiz kolumuz bağlı oğlumun sadece dil problemi var bir de çok heyecanlanınca vs ellerini çırpması. Anlamad ı algılaması zekası normal geliyor bana. 
1- Dil terapisine başlasam faydasını görürmüyüz?
2- bu zamana kadar emar ve eeg hiç yaptırmadık. Çapada bir çocuk nöroloğu var Prf Dr Nur Aydınlı ona götürsek mi?
3-hocam birde bebekken kasık fıtığı olurken dr dilinin altında bağ var diye çizik atmıştı bu da olumsuz etkiler mi cerraha mı götürsem?
4-bana lütfen yardım edin...

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2019 Saat 20:06
1- 4 yasidan sonra, "Dil terapisi' faydali olabilir.
2- Cocugunuzda; West sendromu veya, Sara hastaligi YOK...  
3- Dil alti bagi diye bir sey YOKTUR...  Chordae diye bir sey vardir, onda da, dil alti bagi asiri kalindir. 
Dil kokten degil, UC kisimdan buyur!! BUTUN bebekler, rahat meme emebilmek icin, agiz icinde, kuvvetli
 'vakum' olusturmalari gerekir. Bunun icinde, tabiat "Dil alti bagini" daha uc kisimda olusturur ve zamanla, 
cocugun dili buyudukce uc kisimdan buyur ve bu bag geride kalir. Eger bu bag, eriskinlerden oldugu gibi
geride  olsa idi, dil yukari kayar ve agiz icinde vakum olusturulamazdi, 

SAKIN cahil Turk cocuk doktorlarina kanmayin.. Bu "Dil alti bagi" onlar icin en buyuk sahtekarlik sebebidir.
Bu ASSAGILIK sahtekarlar, dil alti bagi icinden bir atar damar gectigini bile bilmezler. EGER, biraz daha
dipten keserlerse, bu damar kesilir ve sonucu hic de iyi olmaz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat