Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saç problemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63850
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 00:48

Konu: Saç problemi
Mesajı Yazan: umay ana
Konu: Saç problemi
Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2019 Saat 21:55
Değerli hocam merhaba, kızımın saçında diplerine yakın ve sadece belli bir alanda sirkeye benzer beyaz saç teline tutunmuş çekmekle uzaklastırdığım şeyler var, daha önce bir soruda bunların saç mantarı olduğu ve nibulen önerdiğinizi hatırlıyorum, uydurduysam bağışlayın, sorunun kendisini aradım bulamadım çünkü, tekrar anlatır mısınız. Bir de kızım 2014 Ağustos doğumlu 27 kilo 122 cm, alt kesici dişlerinin biri sallanmaya başladı çürük falan da değil, erken değil mi 🤔

-------------
Krizalit kristalin...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 04:08
1- Disleri normal, sakin disciye gidip cektirmeyin.
2- Bit olmasin??  Bit taragi ile tarayin. Canli bit gorurseniz, Kwell sampuan kullanin. Onceden icini iyi okuyun. 

Mesajı Yazan: umay ana
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 12:21
Tamam hocam tekrar bir bakayım bit olduğunu zannetmiyorum çünkü bu şeyler kesinlikle sirke değil ince uzun saça tutunmuş kepek gibi de kurular, yok hocam biliyorum alttan gelen dişe destek oluyor

-------------
Krizalit kristalin...

Mesajı Yazan: babymouse
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 14:06
Merhaba Kadir Bey,

Kızım kasımda 3 olacak, kilosu 11.800 doğum kilosu 2.750 boyu 98cm. Doğduktan sonra ilk 7 ay regurjitasyon sorunu vardı sonra kendiliğinden geçti, hiç ilaç kullanmadık. 9. ayda dizanteri ve idrar yolu enfeksiyonu aynı anda geçirdi kuyu suyunu ağzına koyduğu için.1 yaşından sonra da hala devam eden geceleri uyanma,gaz durumu başladı. O zaman söyleyemiyordu, artık kendisi söylüyor karnım ağırıyor diye. Acıbadem de bütün testler yapıldı, alerji, amip antijen ve daha birçok test hiçbirşey çıkmadı. Doktor süt ürünlerini, yumutayı kesin dedi fakat geçmedi. Belki diş çıkarırken sindirimini etkiliyordur diye bekledim çünkü zor diş çıkarıyordu ama artık hayat kalitemizi çok kötü etkilemeye başladı. Uyuyamadığı için okula gidememeye, hep huysuz, sinirli olmaya, neden karnım ağırıyor diye ağlamalara başladı. Geçen hafta İzmir de özel Gastroentroloji profesörüne götürdük. Zaditen ve Lansor verdi. Antiasit olduğu için kullanmak istemedik, 10 gün kullanın bakın, endoskopi mi yapayım şimdi ben bu çocuğa dedi. Sizin forumlarınıza baktım, son 2 seneden beri çekiyor bu sıkıntıları, kıvranıyor hep sağa sola ve gazı oluyor. Dışkı yaptıktan sonra dahi rahatlamıyor.Ağrıdan uykuya gece 1 lerde dalıyor, o kadar geç yatmasına rağmen gece yine karın ağrısıyla uyanıyor. Hep aynı zamanda dişimde ağırıyor dediği ve hep diş çıkarıyor olduğu için diştendir diye bekliyorduk ama artık endişelenmeye başladım. Dün forumlarda bu duruma benzer 1 kişiye rastladım ve ona Famodin20 önerdiğiniz için dün ilaca başladık. Akşam yemeğinden yarım saat önce yutturduk su ile. 5 gün kullanın demişsiniz. Eğer 5 günden sonra geçmezse Lansor a geçelim mi ? Çok teşekkür ederim Kadir Bey.

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 22:56
1-  Hayret!!!  ".. ilk 7 ay regurjitasyon sorunu vardı.."  Nasil oldu da; Reflu demediler?? Onca hakaret ise yaramis demekki!! 
2- Ya Famodin iyi gelecek, gelmezsede, Festal draje denenir.. 
Festal; havanda ezilip, 2-3 porsiyona bolunup yemeklerine katilir. Bana kalirsa, Festal iyi gelecek. 
3- Famodin ile Lansor benzeri mekanizma ile calisir. Famodin iyi gelmezse, Lansor zaten iyi gelmeyecek demektir. 

Mesajı Yazan: babymouse
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 08:40
Son olarak Hocam kilosunun 11.800 gr olması için endişelenmeli miyim, sürekli herkes yorum yapıyor, fırına gidiyorum, fırındaki kadın ah ah yazık kızıma diyor, bakkala gidiyorum, kadın ne kadar zayıf yemiyor değil mi diyor. Oysaki yiyor, sabahları 2 haşlanmış rafadan yumurta yer, yogurt corbası, sebze yemeği, et, balık yer süt içer. İştahlı ve yemekle ilgili hiç problemi yok. Sadece meyve sevmiyor. Ama kilo almıyor. Boyu uzuyor sadece. Ben de uzun inceyim. Umarım endişelenmeme gerek yoktur hocam. Birde bu ağrı saat gibi dakik, her sabah 5.30- 6 sırasında mutlaka uyandırıyor. Ve sadece gece uyuduğunda ağrının geldiğini söylüyor.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 18:20
Muhim olan, az da olsa, her ay muntazam kilo almasidir. Geriden gelmesi HIC onemli degildir. 
Soylediklerimi uygulayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat