Hocam Merhaba yine aynı durumlar
ikizlerim 4 yaşlarında, ortalama 105 cm ve kiloları 14-15 arası,kız ve oğlan
yaz dönemimden sonra okul başladığından beri 4-5 aydır sürekli öksürük,ara ara ateş,ara kulak ağrısı ile geçiyoruz.(bal limon,illadin,serum.fiz )
2 gündür düşmeyen ateş 40.6 derece,uyku hali,iştahsızlık ,karın ağrısı olunca doktora götürdüm.
influenza dedi.hırıltı var bronşlara inmiş dedi,tahlile gerek yok burundan yapılan sağlıklı test değil dedi bulgular influenza dedi.
enfluvir verdi günde 2 defa 5 gün ,augmentın verdi yarım ölçek 5 gün ,calpol verdi kardeşine de geçer ona da enfluvir başla günde 1 ölçek 10 gün dedi
korkmamın ve size yazmamın nedeni; daha önce aynı doktor yoğun öksürük ve yüksek ateşte sizin dediklerinizi diyordu ilk defa hırıltı var ve ateş düşürücü kullan,hastalık yaygın ve ağır geçirebilir diyince korktum.sorularım şunlar
1-- gribal tüm durumlarında hiç ilaç kullanmadım bronşlara inmiş olabilir mi 2-- test yaptırmalımıyım influenza için 3--ateş hk. tüm yazılarınızı okudum biliyorum ateşi düşürmeye çalışmamalıyım ancak yine de evdeki baskılar nedeni ile utanarak soruyorum 39 dereceyi geçince calpol vereyim mi? 4--kardeşine de influvir vereyim mi (hastaneye yatacak seviyede olan hastalara veriliyor biliyorum ancak yine de anne olarak sormadan edemiyorum .Bugün gözüm çok korktu ) 5--eğer burada önerebileceğiniz bir doktor varsa isim verebilrseniz çok sevinirim.İnanın burda doktora götürmeye korkuyorum.Ev halkını,doktor,çoçuklarım arasında kalmak çok zor oluyor.
vaktinizi ayırdığınız için ve şimdiden vereceğiniz her türlü cevap için (kızsanız bile :))) teşekkür ederim saygılarımla
|