Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve uçuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64065
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 00:11

Konu: Ateş ve uçuk
Mesajı Yazan: zuzu22
Konu: Ateş ve uçuk
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2019 Saat 22:18
Merhabalar hocam,
13 aylık kızımın dudak kenarında tek bir vezikül oluştu. Onun akşamına ateşlenmesi başladı.3 gece ateşlendi.ateşlendiği sırada ağlama krizine giriyor, kusuyor bizi falan tanımıyormuşcasına ittiriyordu.ateş düşürücü veremedik ılık duş ile kendine getirdik bu dönemlerde. Veziküller yanyana çoğaldı. Ben el ayak ağız hastalığı olacak sandım ama uçuk ağzının kenarındaki. Ağzının içi de pamukçuk dolu. 2 gündür ateş yok .uçuk hergün tek vezikül vererek büyüyor. Ağzının içi aynı pamukçuk dolu.ve nerdeyse 3 gündür abartısız hiç bir şey yemiyor sadece emiyor. karadut pekmezi içirmeye çalıştım onu da içmedi. Uçuk ve ağzının içindeki yaralar için ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 07:54
Ucuk icin; Zovirax veya  Asiviral krem, 4 saatte bir surun, gece 04:00 de surmeyin. 
Agiz ici; Herpangina ise, 4 gun kotu gececek demektir. 1 hafta surer, tedavisi yoktur. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 07:57
Hocam peki bu ateşin sebebi uçuk mudur yoksa ateşi çıktığı için mi uçuk çıkmıştır? Öpmeyin çocuğumu deyince arıza insan ben oluyorum öptürünce sonuç bu oluyor işte.

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 08:04
Bir de hocam saat 04:00 e kadar mı saatte 1 sürülecek? Saat 04:00 de sürmeyin demişsiniz? 4 den kaça kadar sürmeyeceğim bir de neden 04.00 de sürmüyoruz bunun sebebi nedir?

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 08:15
Kabahat bende!!!!!  Niye cevap yaziyorumki!!!
ESKI MAILLERI OKUYUN!!! 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 08:34
Okudum hocam eski maillerinizi. 4 saatte 1 sürün diyor onlarda. Bana saatte 1 sürün demişsiniz.

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 19:19
Tipografik hata! O yuzden okuyun diyorum. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat