Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dikkat eksikliği..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64080
Tarih: 18 Oca 2026 Saat 14:26

Konu: Dikkat eksikliği..
Mesajı Yazan: Ponk
Konu: Dikkat eksikliği..
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 16:17

Merhaba Kadir Bey,
Küçük oğlum (8 yaşında) bu yıl 2. Sınıfta. Geçen yıl okuma yazmaya vaktinde geçmesine rağmen çok zorlandı. Yıl boyunca ödevi reddetti ve öğretmenin baskısıyla korkuları başladı. 2. Sınıf başında okulu değiştirdim. Yeni öğretmen ilk gün özel öğrenme güçlüğü olabilir deyince doktora gittik. WiscR yapıldı. Disleksi ve dikkat eksikliği teşhisi kondu. Dikkat eksikliği için Medikinet 10 mg. başlattı. Yan etki olarak aşırı hareketlendi ve uykuya dalmada direnmeye başladı. Doktor da sabah medikinet, öğlen 15.00 te yarım doz Ritalin ve gece yatarken melatonin verdi. (ritalini ilacın vücuttan atımını kademeli sağlamak için verdi)
Oğlum ilaçla beraber artık derslerini daha kolay tamamlayabildiğini söylüyor. Evde de rahat çalışıyor. Ama malum bu ilaçlar hakkında sürekli olumsuz şeyler işitiyorum. Sizin düşünceniz nedir? Yan etkileri kar zarar hesabıyla gözardı etmeli miyim? İlaç dışında başka yöntemler var mı? Yol gösterirseniz çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 20:18
 ".... Ama malum bu ilaçlar hakkında sürekli olumsuz şeyler işitiyorum. .."
Tabiiiki de isitirsiniz ve hep isiteceksiniz!!  ZIRA, bu ilaclar ise yaradiklari icin, doktora bir daha gitme
 zorunlulugu kalmiyor. Bu ilaclari kullanmayip, sozum ona "terapilere" giderseniz, sizden iyisi yok!! 

Aynen devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat